🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 15 846
  • 582
  •   2
Отговори
# 555
Но едно не може да се отрече и това е добрата кинематография.
Особено в тази сцена. (Чачо извади страхотен руски, почти, като моя турски.Joy)

Високо ниво!

И още нещо, още снощи споменах, че Кадир вече се чуди какъв проблем има Динчер с Ешреф.
Прокурорката и тя надушва връзки между всички участници. Скоро ще започне да разплита кълбото.
Сътрудничката на Динчер ми изглежда влюбена в него. Тя май се дразни на тази негова обсебеност към Ешреф и Нисан, въпреки че му помага. Значи тя се е обадила на Чийдем и те са хората, които отдавна следят всички.
Фарук,  Мюслюм,  Ърмак, дори и Ешреф ми изглеждат като позагубили форма.
Преди никой не им се изплъзваше толкова лесно.
Е, Гюрдал не се дава, поне на приказки го докарва- "Какъв Кадир баба? Ти си дядо Коледа,  трябва ти само червен костюм "
Града знае ли, че вие сте неговите собственици? Истанбул знае ли това" и още подобни бисери.
Но сега разбирам,защо толкова много държаха Ешреф да е начело на Сираците- без организацията, те са нищо.
Дано по-скоро Ешреф да си възвърне позициите.
Хъдър ще се намеси, вероятно.
Интересното е, че за втори път виждаме семейна снимка на майка, баща и малко дете.
Но не е една и съща.
Какво ли ще излезе тук?

# 556
Момичета, епизода е качен в play tube

# 557
# 558
Благодаря за линка!
Нямам търпение да го гледате и да коментираме!
Аз също ще го погледна по някое време.
И още една информация:
АКТЬОРИ, ПОТВЪРДЕНИ ЗА MIPCOM 2025
Това е най-новото издание на MIPCOM, едно от водещите световни събития за разпространение на аудиовизуални продукции.
През последното десетилетие Турция се утвърди като една от водещите страни в износа на телевизионно съдържание, а звездите ѝ продължават да изпъкват на международни сцени. 2025 г. няма да бъде изключение: няколко известни личности потвърдиха участието си в престижното събитие, където ще представят най-новите си проекти.
Сред забележителните имена са:
Akın Akınözů, Serra Arıtürk (Veliaht), Halit Ergenç, Merve Dizdar, Aslihan Gürbüz (Kral Kaybederse), Çağatay Ulusoy и Demet Özdemir (Eșref Rüya), Bariş Arduç, Hande Erçel (Aşk ve Gözyaşı), Cemre Baysel, Murat Йълдъръм (Гюлер и Гюнахлар), Керем Бюрсин, Лизге Кьомерт (Чарпънти), Хазал Субашъ, Бурак Беркай (Сахипзислер)

Превода на Нерон, също е наличен
https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/10/16-neron-angelov-nov.html

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 12:23 от NeZ_9

# 559
# 560
Момичета, благодаря за линка!
Да се надявам довечера, че ще го изгледам.
Нямам търпение Чаатай да го чуя на руски език. И аз като Гери си догледах друг сериял снощи, да гледам разговори и да долавям отделни думи и изрази не ме удовлетворява.
Все известни актьори и проектите им сега се излъчват. Турция е втора в света по износ на филми.
Демет в голямо настроение:
https://www.instagram.com/reel/DPTSOQ1DXyj/?igsh=MTAxcTUweHRsMWM0Yg==

# 561
Ели, аз само имена разбирам и още две три думи. Много се изнервих. И понеже догледах предната серия осъзнах как нищо не към разбрала предната седмица. Снощи за пръв път любопитството ми не надделя.

# 562
Така е по-добре, момичета.  Наистина снощи имаше много разговори и те бяха съществени. Колкото и да се старая да ги запомня, не успявам да разкажа всичко, но няма и нужда, защото не е същото като въздействие.
Аз, например не искам да знам нищо предварително.
Ще коментирам фрага от снощи.
Нисан изглежда избира да се усъмни в Ешреф.
Какво прави тя?
Тя започва да се отдръпва, не директно обвинявайки го, но с поведение- студени въпроси, дистанция, бягство в компанията на Динчер.
Какви ще са последствията?
Ешреф се чувства предаден, защото винаги е бил честен с нея. Това ще го  тласне към самота и гняв.
Динчер печели временно доверие и пространство да я манипулира.
Връзката между Ешреф и Нисан се превръща в „игра на оцеляване“, любовта остава, но е натъпкана в клетка от съмнения.
Това носи тежка драма и напрежение, защото двама души, които обичат, стоят разделени не от липса на чувства, а от липса на доверие.
Ако сценаристите искаха да подчертаят любовта като светлина, вероятно щяха да  изберат друг вариант.
Но явно искат да подчертаят любовта като трагедия.
Аз лично мисля, че ще видим този сценарий, за да изострят драмата, но след време ще се върнат към любовта, защото публиката копнее за помирение.

И още една класация

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 12:39 от NeZ_9

# 563
  • AMS

Привет и благодаря за преводите и коментарите!!!
Поздравления за рейтинга!!!
Така ако върви, може да запълни сезона до май месец.
Епизодът много ми хареса!!!
И тук не липсваше слoгана -
Ешреф  Тек. Сам идва и сам си отива.
Еп.16 даде важни отговори на въпроси
от предния епизод, та и от по-предния.
Убиецът на Тайлян е подготвен от Динчер.
Той е намерил роднините на наркобоса,
който Ешреф ликвидира, когато беше в затвора.
Женският глас, който накара Чийдем да си промени показанията,
и така Ешреф да бъде освободен, е на Седа.
С превода сигурно и други отговори ще намеря.
Рано е според мен да се разплете основната интрига.

Интересно вмъкнаха руската мафия. Напомни ми за Сблъсък.
Към Гюрдал нямам забележки. Кенан ще си раздере ризата да се натяга.
Новата асистентка на Хъдър и тя тунингована. Както и Седа.
За Динчер  ...  Всички в кал, а той целия в бяло. Но ще си намери майстора.
Харесвам, че на Чийдем ѝ се изплъзват нещата. Прокурорката още малко и ...
Демет стои по-добре в тези епизоди, но Нисан ... вие сте го казали.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:29 от * DivaRoza *

# 564
DivaRoza, благодаря за хубавия коментар.
Напълно съм съгласна с теб.
Демет загърби суетата и се потопи в образа.
Но Нисан...
Ешреф искаше да я предпази. Каза и думи, които звучаха жестоко, но в сърцевината си бяха опит да я спаси от него самия и от живота, който той води.
Не спирам да си задавам въпроса защо Нисан постъпи така след признанието му,че я обича. Thinking
След това

Тя може би не вижда жертвата в думите на Ешреф, а само отхвърлянето.
За нея „ще обичам само Руя“ звучи като „ти никога няма да бъдеш достатъчна“.
За него това беше начин да я освободи от болката на връзка с човек, който живее в света на смъртта и предателствата.
Т.е. той я отхвърли, за да я защити, но тя го чу като отхвърляне, защото не знаеше контекста му.
От друга страна в този момент Нисан беше пречупена. И какво прави човек, който е пречупен?
Търси рамо, дори ако това рамо не е правилното. Динчер се явява именно това-„безопасно място“, защото не е обвързан с миналото и (или поне тя така мисли).Wink
Но защо му разказо за Руя?
Това може да е подсъзнателен отговор на думите на Ешреф. Той и каза „Руя е единствената“. А тя, в гняв и болка, отива и разчупва този мит като го  споделя го с друг.
Но резултатът е обратният, тя ще изпита още по-голяма вина и обърканост.
Ешреф я обича, но я отхвърля, за да я пази.
Докото Динчер я изслушва, но го прави с манипулативна цел.
Така Нисан попада между човека, който казва истината, но тя е болезнена и човека, който казва това, което иска да чуе, но я лъже. И даде силен коз в ръцете на Динчер.

Според мен този избор (да каже на Динчер за Руя) е най-ниската точка на Нисан, моментът, в който тя губи връзката си с доверието и с любовта, и точно оттук ще започне нейното израстване. Надявам се!

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 14:17 от NeZ_9

# 565
Здравейте, момичета! Тъкмо изгледах епизода. Two Hearts
 Нези, като проверих към 10:30 дали е качен в плейтюб, пишеше, че е качен преди 6ч. Така, че поздравления за преводачите!
Винаги ми става смешно как един от групата на Ешреф надвива n на брой хора от враговете си, този път беше Гюрдал. Все 15 души се целят в един и този един ги отстрелва всичките с половин пълнител патрони. Като на филм. Sweat Smile
Разговорът на Нисан и Ешреф след разпита с прокурорката беше много важен и ни отговори на всички въпроси от лятото. Нисан не е забравила Ешреф, а напротив, била е огорчена и все пак е очаквала обаждане. Радвам се, че Ешреф си призна чувствата, поне картите са на масата. Но и стана ясно от този разговор, че Нисан е изгубила смисъла на живота си - Афра и вече няма какво да губи. Сякаш не я е страх да загуби и Ешреф... отново.
Ядосах и се като разказа на Динчер за Руя, това не е (осъзаната) нейна част от живота, за да го разправя наляво и надясно. Дори и Динчер да не им беше враг, пак ми се струва нередно.
За женският глас, който звъни на Чийдем, от началото на епизода си казах или е тази на Динчер, или на Хадър, оказа се по-лошия вариант, но и по-очаквания. И за мен тази дама е влюбена в Динчер и ми дава лек налудничев вайб на Чийдем ала първи сезон.
За Хъдър индиректно си казаха, че е баща на Ешреф, а Неждля не разбрах дали я гласи за негова жена или за снаха. Sweat Smile Изглеждат странно и двете дами за десни ръце, ама пък да има баланс между мъжки и женски герои може би.
Надявам се историята с руската мафия за приключи до другия епизод, че ми е нещо в повече. Сякаш толкова неща се случват и се заплита още повече ситуацията. Да бяха вкарали българската поне, по комшийски.

*Редактирам се, забравих да допълня за снимката на Динчер с Ешреф и Нисан като малки, явно не са имали само две срещи в миналото, Ешреф може би е прекарал някакво време със семейството на Динчер? Надявах се за ретроспекция в този епизод.

# 566
Хриси, добра идея! Поне щяхме да чуем Чачо да говори на български. Wink
Ешреф отиде при Хъдър и директно го попита дали той го е изкарал от затвора. Поне разбра, че не е той.
Ама Динчер от дълго време се подготвя за това отмъщение! Много е търпелив.
Само се чудя как така ножа е при него. Все пак е имало разследвоне, дело, той е веществено доказателство.

Сряда, 31 август 2005 или 2006 г.
ПРИСЪДА ПО ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВО В БУРДУР: 12 ГОДИНИ ЗАТВОР ПРИСЪДА ЗА 14-ГОДИШНИЯ Е.Т.

По делото за прерязване на гърлото на 33-годишния К. във фермерска къща в Бурдур, 14-годишният Е.Т. беше осъден на 12 години затвор. Е.Т., който призна вината си в съда, но не обясни причината, беше преместен в поправително заведение. Инцидентът предизвика значително вълнение сред местната общност и силите за сигурност продължават разследването си.

А Ешреф не реагира, доколкото си спомням.
Трябва да го видя пак.
Явно Нисан не е била включена в плановете за отмъщение, но след информацията за Руя, нещата сa се променили.

И за съжаление, преди минути отново е имало земетресение в Турция-  Истанбул,  Текирдак...

Дано всичко да е наред! Hands Pray

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:40 от NeZ_9

# 567
Вярно, че каза изречение на руски, ей, хвана ме яд на сценаристите!
За ножа и аз се чудих как са го взели, че чак да го пратят на Нисан, но и това май отива в графа като на филм, освен ако в другия епизод не стане ясно, че е изчезнал и изведнъж е у Нисан, но едва ли.
Динчер в предния епизод заяви, че и двамата ще си платят, но сега планът му се промени след като разбра за Ешреф/Руя/ Нисан. Явно си е мислил, че Ешреф е убил баща му и са заживяли щастливо с Нисан, а всъщност тя няма никаква идея.
В предният сезон Чийдем се опитваше да направи така, че Ешреф да намрази Руя/ Нисан, сега Динчер ще се опита да настрои Руя/ Нисан срещу Ешреф.
Надявам се и вторият опит да е неуспешен.

Дано всичко е наред в Турция и няма пострадали.Disappointed

# 568
Важно Sign Exclamation
Misc SpeakerMisc SpeakerMisc Speaker

Обявена е датата на излизане на шпионския филм „Uykucu“, продуциран от Poll Films.
 С участието на Чаатай Улусой и Елчин Сангу, „Uykucu “ ще бъде по кината на 29 октомври 2025 г.
Сценарият на Кубилай Тат и режисурата на Джан Укай са дело на „Uykucu“, в който участват още Баръш Фалай, Ферит Ккая, Дженгиз Бозкурт, Муса Узунлар и Тамер Левент.

.

Момичета, май ще ходим на кино по-скоро, отколкото си мислехме!  Wink

# 569
Здравейте момичета,
Не успявам да съм с Вас, но поне успявам от време на време в работата /инкогнито/ да ви прочета .
Много се радвам за рейтинга,  Simple Smile
Много интересни коментари сте написали за сериала.

П.П. Дано всичко е наред и земята спре да се тресе!
Хубава вечер,  момичета 💐

Общи условия

Активация на акаунт