СНБМ - инициативи - VIII част

• 11 408
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
.....Моля ви до края на тази седмица да се свържа с някой, за да ми обясни по-подробно за дарителите и да мога преди да тръгна да отметна от задачата...

Ани, ако все пак намериш вариант да дойдеш в неделя, макар и за кратко, ще можем да поговорим и да уточним каква изходна информация да съдържа базата данни, как да изглежда и да се актуализира, да нахвърляме текстове за циркулярни писма и т.н.

... " Моето бебе и аз" и " Моята бременност"

Таня, моля те свържи се с твоята позната и ако в някое (или 2-те списания) са отпечатали анонс за празника да ни дадат х1-2 бр. Също така можем да предложим "репортаж" за събитието, т.е. последващо отразяване.

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 23:41 от Cruela D'Evil

# 226
Мацки дайте да се преброим:
Аз, Ина, Хриси, Ивето, Лили, Анна други?

# 227
Момичета, чух се с Вълковски и се уточнихме за бюджета. Всичко казано в предишния ми постинг важи  Simple Smile За срок се уговорихме средата на май.
Каза още, че задължително трябва да се проведе среща в рамките на 30 април - 14 май - периода определен за консултации по проекта. В рамките на проекта се изисква да се проведе най-малко една среща при бенефициентите (сиреч при нас). Казах му, че не разполагаме с офис и се уговорихме да проведем среща при тях. Време и присъстващи ще уточняваме допълнително Simple Smile

Наси дано успеем да се видим другия четвъртък - аз обаче в Иван Вазов съм си към 7 (след работа).. Ще се чуем да го натъкмим.
Още една молба за теб Наси - можеш ли да звъннеш на кетъринг фирмата и да питаш дали са изпратили фактурата си от неделя (уговорихме се да я пратят на адреса на сдружението), но при Ина още няма нищо. Ако не са я пратили - нека да се чуем да я донесат при някой от нас.

# 228
Мацки дайте да се преброим:
Аз, Ина, Хриси, Ивето, Лили, Анна други?

и Ев, и Марийчето, Жени ако реши все пак ..

Кали, ти какво реши? Ще успееш ли да дойдеш?

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 07:23 от Cruela D'Evil

# 229
Цитат
Наси дано успеем да се видим другия четвъртък - аз обаче в Иван Вазов съм си към 7 (след работа).. Ще се чуем да го натъкмим.
Още една молба за теб Наси - можеш ли да звъннеш на кетъринг фирмата и да питаш дали са изпратили фактурата си от неделя (уговорихме се да я пратят на адреса на сдружението), но при Ина още няма нищо. Ако не са я пратили - нека да се чуем да я донесат при някой от нас.

Доли писах на Ирина, утре като получа отговор ще пиша във темата. А колкото до часа в четвъртък няма проблем там ще съм до късно. Ако си тръгна по-рано ще ти звънна да се разберем.

# 230
Аз писах преди, че съм пас за срещата, много ангажименти ми се струпаха напоследък и едва намирам време да вляза във форума веднъж на няколко дни, камо ли за нещо друго ooooh!

АМ, нещата, които бях пуснала за дарителите са преписани от документите , които ФРГИ са ни дали. Така че важат с пълна сила Peace Някъде в пощата имаше и 4-те документа, които им се дават, написани като за сдружението, без отчета, които нямаше как да го оформя предварително, но пък има фОрмата.

Виждам, че другите са писали кога ще почиват, да ви кажа и моите планове какви са - около 22 май ще пътувам за една седмица /може и две да са, ще видим/ в чужбина. После през юни планираме да заведем мишките на море, но съм говорила с мъжа ми да е след 20-ти юни, тъй като от 15-17 имаме още едно обучение с Ради, пък и кръглата маса ни чака също. В тази връзка искам да уточним вече дата за кръглата маса.

Мислех си, че след като третото обучение ще отнеме цял уикенд в средата на месеца, не е лошо да изтеглим кръглата маса точно преди това, защото и без това няма да имаме кой знае колко време и възможност за допълнителна подготовка ако е след обучението. Ако е след 17-ти, тогава всички трябва да сме подготвили предварително. И също така ми се иска да знам датата, за да мога да си планирам спокойно почивката /знаете, че на хубавите места резервациите се правят сега/. Ха сега кажете какво мислите?

Ина, Ренци още ли е без компютър? Иска ми се да обсъдим нещата около краткото клипче за ежедневието на майките с близнаци, нали е режисьор Wink мисля, че не е лошо да си подготвим скоро нещата за снимки, тъй като и монтажа ще отнеме време. Бившия ми шеф обеща да ми качи една програма за монтаж, така че ако не намерим друг вариант ще се опитам да го направя сама, но ми трябва и режисьор Grinning Мисля, че желаещи за участие няма да липсват в близнашкия  Peace

Мислех си освен другите неща с придвижването и т.н., че можем да направим един експеримент в някой супермаркет. Да сме 3 /да кажем/ майки, с различни по възраст деца и всяка да си направи списък с необходимите неща за един месец. След това всяка от нас пълни 2 колички - едната с нещата, които може да купи с парите от майчинството и другата с нещата, които остава да се купят. Познайте коя количка ще е по-пълна Laughing Може накрая да покажем списъка на всяка с крайната необходима сума Whistling

Ако се сещате за други идеи казвайте.

Също така бих могла да покажа или поне да кажа къде са ми най-близките училища и детски градини/най-близката ми градина е на 20 минути пеша/, другата е също на 20, но трябва да пресека отгоре бул. България /ако нямах кола/, рискувайки да ме пометат барабар с количката. Третата е на 40 минути / в хубаво време и ако слушат мишките/ път с количката. За да стигна до някое от изброените детски заведения трябва да пътувам около час с градски транспорт, защото няма нито една пряка линия, която да стига точно до там.

Може и между модулите в почивките да пускаме клипчето да тече, даже ако успеем да сглобим 2 вида клипче ще е супер.

Иска ми се от сега да започнем да мислим и за всяка тема и всеки модул. Кои точно теми включва и кои хора да поканим за конкретния модул, за да можем да започнем да си оформяме темите и проблемите и също така да знаем кой ще говори предварително. Аз съм ясна, но ще имам нужда и от помощ, разбира се Hug

Ще поработя малко върху списъка с проблемите и ще ги сортирам по отговорни инстанции и после ще ги пусна да допълвате. Също така може би е хубаво да се пуснат отново проблемите и предложенията /за това не съм убедена, знаете че много хора гледат/ в близнашкия, за да погледнат отново момичетата и да допълват ако се сетят нещо.

Сигурно сте видели в пощата писмото с предложенията на силистренските двойни мами. Ма ймислим в една посока, все пак ако не сте ги прегледали ви моля да го направите и да кажете дали сте съгласни с тях и да ги включим към общата листа с предложения.

Пууууууу, пак един километър ми е постинга ooooh! Ама като нямам време да вляза, така е  hahaha

# 231
АМ, когато имаш време може да се срещнем /или с Ради,яако ти е по-удобно/, за да ти дам копия от документите на ФРГИ за работа с дарителите. Телефона ми би трябвало да го знаеш, ако не го има на брошурите и на сайта Peace

# 232
Момичета, моля ви когато имате минутка време да погледнете в общия мейл една грамота и да кажете дали я одобрявате.

Яни, ако надзърнеш все пак в темата, може да предложиш нещо. Не се спотайвай момиче, знам за фотошопските ти умения  Wink

# 233
С Ради ми е по-удобно, че живее по-близо до нас.Но ще е за началото на другата седмица- може би в понеделник към 11.30ч.Ради, можеш ли тогава?
За неделята все още не мога да потвърдя със сигурност, защото все още аз ще съм сама с Калина, а и се отвори още една работа , коато задължително трябва да свърша.На всичкото отгоре, даже и да успея да дойда ще е с нея(за малко , за да не преча на всички) и ще е с малко закъснение , че обяда й е към 13.30:(((
направо ужас- кажете ми и с вас ли е така или само аз се побърквам smile3511

Ще изровя документите от пощата, за които Мишленце говори и ще ги разгледам.
Ине, много се надявам все пак да успея да дойда и да обсъдим нещата...

# 234
Мацки, пуснала съм в пощата модулите по теми и проблеми и също така гости, които трябва да поканим, моля допълвайте и коментирайте с track changes!

Има някои, като камарата на общините и кметовете на различните общини, които ще си отвисят цял ден Mr. Green

Сега като разделих темите на:

1. майчинство, детегледачки, детски
2. детски заведения
3. придвиждване

си дадох сметка, че можем да разделим нещата и на 3 клипчета по теми. Но пък така ще се изгуби ефекта от един цялостен клип, който съвсем пълно ще описва всички проблеми и така ще може всеки поканен, /дори и само на първия модул/ да види ежедневието на тези родители.

Още нещо, което съм се сетила за майчинството по принцип. Може да повдигнем въпроса и на кръглата маса за близнаците  под някаква форма.

Нали все ни казват, че майчинството е заместител на заплатата на майката и затова не се влияе от броя на децата. Само какъв точно заместител са ми 180 лв., при положение, че съм взимала да кажем около 600 лв. по трудов договор. И защо на една майка, която е взимала минималната заплата, заместителя й е равен на цялата заплата, а пък останалите да се оправяме в живота #Cussing out Мисля си, че трябва да предложим сумата за майчинството да не се определя от депутатите със закона за бюджета, а да е процент от заплатата по трудов договор на майката от преди да излезе в майчинство. Ето това можем да борим тази година Peace

АМ, не се побъркваш само ти, и аз съм откачила напоследък, минутка свободно време не ми остава, постоянно тичам подир мишките, а докато спят от 12 до 2 гледам да ходя или на фитнес или на целутрон, защото не мога да си гледам вече дебелия задник и съм решила да вляза във форма това лято Crossing Arms

Ина, грамотата МА кефи, само бих написала Сдружение с главна буква.

Казвайте за датата на кръглата маса, как я виждате?

Доли, а т ФРГИ кога ще ни удвоят точно парите, каза ли ти Вълковски? Веднага след представяето на отчета или?

# 235
Момичета,
изнамерих документите от пощата и ще поработя върху тях- как звучи само))
Според мен засега отчет за разходите по даренията май няма на кой да дадем , защото ние все още не сме тръгнали да ги изразходваме-или греша newsm78
Така че, според мен остават другите 3 докс, а именно:
1. Копие от договора за дарение- трябва да го взема от Наси или от Рада, или от кой
2. Свидетелство за дарение / красиво оформено, за да си го сложи в рамка на стената ако иска/
3. Благодарствено писмо.

Ако искате можем да йм споменем , че парите от тях ще отидат за кръглата маса, (което всъщност те знаят, но да го имат написано), а за какво точно ще йм разходим паричките, едва след като го сторим че йм пусна инфо.
Имам още един въпрос- тези документи трябва да стигнат до тях чрез препоръчано писмо или занесени на място?
А нашите дарители, които се сещам са:
1.НУК
2.Хиполенд
3.Пумпелина
4. изпускам ли някой ????

а ФРГИ все още не са дарили нищо, че да йм се пише каквото и да е все още или отново съм в грешка ?!?

# 236
още нещо:
от къде мога да взема адресите на дарителите и лицата за контакт?

# 237
вижте как изглежда едно готово свидетелство за дарение:
http://roerich.hit.bg/lib/RBB/rbb-nsr.htm
смятате ли , че трябва да упоменем тук и ние вида на дарението?

било необходимо да имаме и Книга за регистриране на дарения- имаме ли такава?

http://www.friends-of-earth.org/supportus.htm  а от тук по-важното е :[
Имуществено дарение се отчита с:
- договор за дарение или свидетелство за дарение + приемателно -предавателен протокол за получените вещи*- имаме ли такъв ?

# 238
 HugЧудесен пост ще продължавам да ви чета! Hug

# 239
Ине, грамотата е много готина, но защо за "участието й"  нали е наградена  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт