Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 19 488
  • 482
  •   3
Отговори
# 285
Имам 2 оперативни и една диагностична хистероскопии в болницата.
При диагностична хистероскопия няма епикриза. Има проформа амб.лист, защото си се води амбулаторна процедура. Това, че в хода на процедурата се е направило нещо не променя статуса. Защото при оперативната има предварително консултация с анестезиолог, изследвания, престой и т.н, които при диагностична не се правят и няма какво да опишат в епикриза. Тя половината епикриза е резултатите от изследвания, преоперативни консултации и обяснение за състоянието при изписване (което също е стандартно). Частта какво са правили по време на процедурата е ред-два. Другото е хистология, която вече имаш така или иначе.

# 286
  • Sofia
Супер, много благодаря за отговора. Ами попитах с идеята да си събера и да си имам всички налични документи, които мога. И аз предположих щом като ми дадоха само хистология преди месец като попитах, но никой не ми беше обяснил. А комуникирам с няколко момичета, които са правили хистероскопии, а имат епикризи. Предполагам явно са правили оперативни.

# 287
  • София
Я аз да попитам един глупав въпрос. Средата на септември ми правиха хистероскопия. Беше диагностична ужким, но в последствие си стана оперативна с премахване на полип. Аз епикриза в апликацията все още нямам. Преди месец като ходих ми дадоха само резултат от хистологията. Утре ще ходя пак натам. Дали при 'диагностични хистероскопии' издават епикризи, ако такова да си я искам утре на място.
Не, не издават поне на мен така ми казаха м. Юни след моята диагностична хистероскопия.

# 288
Здравейте, диагностицираха ме с аденомиоза 🥺 Има ли някоя от вас със същата диагноза и успешна бременност ? Разбрах, че няма лечение и единствения начин за евентуално забременяване е инвитро…

# 289
  • София
Момичета, ембриологичните доклади след пункция вече се генерират в профила и не се взимат на хартия. Това е ново за мен, пролетта не беше така, все още си се взимаха на хартия. Дори през м. Август след трансфера ми дадоха хартиен ембриологичен доклад с информация, че ембриончето е трансферирано.

# 290
  • Sofia
Момичета, ембриологичните доклади след пункция вече се генерират в профила и не се взимат на хартия. Това е ново за мен, пролетта не беше така, все още си се взимаха на хартия. Дори през м. Август след трансфера ми дадоха хартиен ембриологичен доклад с информация, че ембриончето е трансферирано.
Това е интересно. И на мен Юли ми дадоха хартиен доклад. Още по-добре, че ще ги имаме електронно в системата. В коя секция ги вкарват?

# 291
Ембриологичните доклади са в секция документи. При мен се появи още на 6 ден, когато ми се обадиха да ми кажат колко ембриона ще замразяване (чакахме още един бавен ембрион да навакса). Има описание на развитието на всеки ембрион по дни и грейд.

# 292
  • София
Това е интересно. И на мен Юли ми дадоха хартиен доклад. Още по-добре, че ще ги имаме електронно в системата. В коя секция ги вкарват?
В мобилното приложение излиза в секция Ин витро, а на Joystick в секция Документи.

I.K.. и при мен излезе след като ми се обадиха да кажат, че ембриончето се е развило добре на 5 ден и ще се замрази.

# 293
Това е много по добре от хартиен доклад ако не изкочи нещо което не си платил без да знаеш че има да плащаш .

# 294
  • Sofia
Винаги има вариант да си го платиш и през апа, в момента в който го платиш ще имаш достъп до информацията в профила си. Макар, че при инвитро процедурата ни (беше по ЦАР). Девойката от маниполационна ми беше объркала информацията и ми беше записала лекарствата за последните дни за доплащане (просто забравила да цъкне, че са по ЦАР), та ми излезе информация за плащане не помня беше нещо между 400-500 лева за инжекциите за 1 ден + тригера), та се наложи да се връщам да проверя за какво имам да доплащам и какво се случва, че много се бях шашнала. Оказа се въпросната грешка, че не са ме цъкнали, че са по ЦАР, а аз не се и усетих, че не ми бяха дали да подпиша срещу медикаментите, както обикновенно ме караха.

# 295
Винаги има вариант да си го платиш и през апа, в момента в който го платиш ще имаш достъп до информацията в профила си. Макар, че при инвитро процедурата ни (беше по ЦАР). Девойката от маниполационна ми беше объркала информацията и ми беше записала лекарствата за последните дни за доплащане (просто забравила да цъкне, че са по ЦАР), та ми излезе информация за плащане не помня беше нещо между 400-500 лева за инжекциите за 1 ден + тригера), та се наложи да се връщам да проверя за какво имам да доплащам и какво се случва, че много се бях шашнала. Оказа се въпросната грешка, че не са ме цъкнали, че са по ЦАР, а аз не се и усетих, че не ми бяха дали да подпиша срещу медикаментите, както обикновенно ме караха.
Постоянно има нещо подобно и като си на триста километра става така че няма как да платиш и чакаш

# 296
  • Sofia
Дааа, и аз не съм съвсем в София и пътя до клиниката ми е час и половина. А бях и на работа, та трябваше да си пускам отпуск и да се връщам да видя какво се случва. Досадно е, но опцията е да си проверяваш нещата докато си в болницата. Иначе ако знам, че трябва да си платя за нещо и излезе по-късно в апа (примерно взимам си от болницата Плакенил) си ги плащам онлайн през приложението. Но като има такива объркваници, където не знаеш за какво трябва да доплащаш си е смотано.

# 297
Има опция да се плати онлайн, в Joystick излиза за какво е дължимата сума, а дори и нищо да не ви говори, на информация/рецепция ще ояснят и по телефон.

# 298
https://www.facebook.com/share/p/1CbVnp4YTZ/
Момичета Simple Smile една готина кампания

# 299
Здравейте момичета, някой може ли да ми даде съвет за Надежда? Чета за доктор Чапанова. На какво мнение сте вие? Аз до сега бях в Доверие, но не съм доволна от протокола който се прилага при мен. Аз съм с тежка аденомиоза и се интересувам може ли да ми помогнат в Надежда ? Какви протоколи следват там? При мен всичко е като обикновенни трансфери ( вече 2 броя неуспешни ) - без спиране на цикъла за успокоение на аденомиозата и са абсолютно против това. Казват ще пробваме. Е да, но до кога? Три ембриона на вятъра… Чудя се между тук и Турция? За България доктор ми препоръчва Малинов. Какво бихте ме посъветвали вие? Вече съм много объркана къде да започна новият опит.. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт