Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 18 712
  • 467
  •   1
Отговори
# 450
Аз съвсем скоро научих, след прегледа при Калчев, че десния ми яйчник бил по-отзад. Каза, че може да има някакви сраствания или да е биологична особеност. Преди това съм имала две пункции при различни лекари, с тях не е имало никога проблем. Калчев все пак сигурно има право, защото действително се е случвало при обикновени прегледи различни лекари да натискат и въртят ехограха малко повече от дясната страна, защото не виждали хубаво. Нито един обаче не е коментирал. Не мисля, че има повод за притеснение.

# 451
  • Sofia
Любе, имам опит с двама лекари от болницата. Мога да кажа след пункция и при двете как съм се чувствала. При първста от 4 пунктирани фоликула имах болки в корема и яйчниците. Исках си обезболявсщо още в болницата. Няколко дена ми беше некомфортно, но то си е нормално.
На пункцията преди 5 дена при другата лекарка имахме 14 пунктирани фоликула и толкова изкарани яйцеклетки. До обезболяващи не съм стигала въобще никакви проблеми не съм имала въпреки високите хормони, които имах и дискомфорт в бъбреците, който се оказа, че е от притискане на яйчника и високите хормони. Още след пункцията започнах да усещам облечение по тази линия. Ще споделя, че и при двата случая имах дискомфорт във влагалището и зацапване, но мисля че и това е нормално, все пак иглата минава през него. Чапанова според мен има доста леки ръце и съм правила хистеро и пункция при нея и проблеми не съм имала. Обезболяващи не съм вземала и като цяло пипа леко.

# 452
Firebird, Понеже си била и ти при Станулов, на мен той ми каза че яйчникът ми е "недостижим". Което за мен значеше, че не би се наел на пункция. Поне така си го интерпретирах вътрешно. Следващият лекар ме увери, че има начини, макар и да не гарантира, че всеки път би се получило.
Чак като тръгнах по репродуктивни разбрах, че се намира зад и над матката. Не е съвсем безобидно, тъй като може да се перфорира нещо, което не трябва по пътя. А с и без това малкото ми фолукили, да се намали бройка още веднъж на половина, си е направо съкрушително.

Роуина, Чапанова ми беше другият избор, но понеже имаше час в края на февруари, реших да взема по-ранния. Може би ще звънна да се преместя при нея. Напоследък чувам, че на доста от вас помага и прилага индивидуален подход, нещо съвсем наложително в моя случай.
Мен и след двете пункции не ме е боляло. Не е имало и капка кръв или каквото и да било зацапване.

# 453
Моят яйчник е също така позициониран, той си го пунктира без проблем. Абсолютно нищо не е коментирал, аз месеци по-късно разбрах как бил позициониран. Според мен не му се занимава с някои случаи, много жени споделят такива неща - най-вече при намален резерв. Той мен дори не искаше да ме гледа на ехограф като казах АМХ 0,7. Каза, че само някой лекар с много фантазия може да си измисли да имам фоликули - накрая той самият извади добра бройка. При Калчев преброихме 18 антрални при това АМХ декември месец. Не се притеснявай за позицията му, ще стане пункцията!

# 454
Не мога да отговоря конкретно на въпроса за специалист,  но знам че е от значение дали яйчника е подвижен. Моят ляв яйчник е толкова над матката, че ако ме гледа нов лекар и не предупредя за това пишат, че ляв яйчник не се визуализира. При пункцията ми навремето в Щерев ми казаха, че ако натежи и падне надолу ще го пунктират, в противен случай не, защото трябва да минат през цялата матка. За щастие наистина се премести по-надолу от многото фоликули.
Та ако и при теб е поне малко подвижен, предполагам няма да е голям проблем.

# 455
  • Sofia
Любе, би ли споделила, кой ти беше първият избор? Стискам палци да се харесате с доки и да стане хубава стимулация с качествени ембриончета.

# 456
Ами четох добри мнения за Кайрякова, без да съм я виждала или чела нещо за нея. И просто така ми се появи в съзнанието и казах нейното име. После видях, че е с 5години опит, и малко давам назад.
Преди 1.5г също обмислях Надежда, но тогава никой не ме "грабна". Не съм фен на Стаменов. Гледах едно интервю с Тихомирова и Чапанова и не ме грабнаха и те. Но съм склонна вече да направя компромис в това отношение заради болницата и сигурността най-малко, че в събота и неделя работят, и биха ти направили пункция/трансфер.

2402, и при мен е левият. Виждат го с триста зора. Честно казано не знам дали слиза надолу. Всеки път супер много ме натискат по корема, за да го видят. Понякога и не могат да го натиснат толкова, за да се покаже и преброят фоликули.

# 457
  • Sofia
Любе, и Кайрякова е много приятна. Правила ми е инсеминация. Тя даже направи първата ми, понеже беше дежурна, а се падаше уикенд. Много добро отношение има и тя. Хареса ми и честно казано като решихме да се местим се колебаехме между нея и Чапанова. С Чапанова не бях имала допирна точка до този момент, но ми я препоръчаха познати, затова и избрахме нея. Но Кайрякова е много мила и предразполагаща. Както ми беше първа инсеминация и не знаех какво да очаквам ме предразположи много хубаво и ми обясняваше какво прави във всеки един момент. Тя също беше много внимателна. За инвитро вече не мога да кажа, защото само веднъж съм имала процедура при нея.

# 458
Момичета. Пациентка съм на д-р Стаменов от скоро. Февруари претърпях извънматочна бременност. Тежка. Трудно се възстановявам след това и имам доста сраствания заради голямото количество кръв, което съм имала, а и усложнение с червата, заради тръбата, с която са вкарали въздух в коремната ми кухина.
Отстранена ми бе дясна тръба. Останах само с лява налична, но вече шест месеца опитваме и нищо не се получава. Преди това нямах никакви проблеми със забременяване. Сатаваше бързо още на първите ни опити с по-голимите ни деца.
По всичко личи, че лявата ми тръба сигурно също е запушена поради сраствания. Отиваме на изследване на тръбата и после вероятно към инвитро. Имам няколко въпроса. Имам доста сериозно заболяване - синдром на Лешникотрошачката - това е съдов проблем, притискащ левия ми бъбрек, а оттам се създават поражения по цялото тяло. Лекарите са на мнение, че мога да изкарам още една бременност въпреки това. Но ще трябва внимателно до се процедира. Заради заболяването си имам още от тийнейджърска възраст аритмия, която лекувам с лекарства. Понякога правя и паузички в ритъма, които са доста стресови.
Наскоро научих, че при инвитро се провежда хормонална терапия.
Има ли такива от вас, които имат сходни проблеми с аритмия и паузички, да споделят имали ли са проблеми с хормоналната терапия!? Чувствали ли са обостряне или изпадали ли са в  сериозна криза след приема на хормоналната терапия?
Има ли терапия, която да не усложни проблема, тоест да е щадяща? И коя съответно е тя?

# 459
Lubanik,

Мога само да споделя най-искрено колко е прекрасна д-р Кайрякова. Това ни беше първият досег с репродуктивен специалист изобщо. Обърна ни внимание,  прегледа всички направени до момента изследвания,  назначи и нови. През цялото време е била изключително мила, отзивчива, обяснява, отговаря на всякакви въпроси, освен това е и много усмихната. Предразполага на 100%.
И възрастта не е фактор винаги. Има много млади лекари, които се стараят, четат, дейни са, лесно се комуникира с тях.
Успех с избора на специалист!

Цитат на: Lubanik
link=topic=1814378.msg50747188#msg50747188 date=1769425717
Ами четох добри мнения за Кайрякова, без да съм я виждала или чела нещо за нея. И просто така ми се появи в съзнанието и казах нейното име. После видях, че е с 5години опит, и малко давам назад.
Преди 1.5г също обмислях Надежда, но тогава никой не ме "грабна". Не съм фен на Стаменов. Гледах едно интервю с Тихомирова и Чапанова и не ме грабнаха и те. Но съм склонна вече да направя компромис в това отношение заради болницата и сигурността най-малко, че в събота и неделя работят, и биха ти направили пункция/трансфер.

2402, и при мен е левият. Виждат го с триста зора. Честно казано не знам дали слиза надолу. Всеки път супер много ме натискат по корема, за да го видят. Понякога и не могат да го натиснат толкова, за да се покаже и преброят фоликули.

# 460
Чапанова вече има над 10 години опит и лично за мен е един от най-кадърните специалисти в тази болница. Аз съм с еднорога матка и поради тази причина нямам дясна тръба по рождения, но си имам яйчник, който е толкова високо в коремната кухина, че е качен почти до черния дроб. На мен лично ми правиха пункция през корема, за да извадят яйцеклетки от него.

# 461
WitherWings, колко време се възстановява след пункцията през корема?

# 462
WitherWings, колко време се възстановява след пункцията през корема?

3-4 дни, имаше дискомфорт, но не беше нищо фрапантно.

# 463
  • София
Lubanik и двете докторки са много добри. д-р Кайрякова ми е взимала биопсии миналата година на 08-ми Март, тъй като беше дежурна(падаше се събота). Тогава за пръв път се видяхме. След това лятото тя и д-р Тихомирова заместваха д-р Чапанова докато беше в летен отпуск и аз записах час при д-р Кайрякова за проследяване преди трансфер. Останах очарована от нея. Много е внимателна и обясни много подробно какво следва, въпреки че на мен не ми беше първи трансфер. За д-р Чапанова мога само хубави неща да кажа. Аз също съм с намален резерв и правим пункции на спонтанен цикъл, понякога включваме лека стимулация с хапчета. Която и да избереш няма да сбъркаш. Simple Smile

# 464
Здравейте,  момичета. Започвам нова стимулация в Надежда. Ще бъде по дълъг протокол. Нормалния ми цикъл е с дължина 28-30 дни, но след всички процедури през годините вече е по-дълъг - между 32 и 38 дни. На 09.01 бях в болницата, като ми беше 21 ден от МЦ, но все още не беше настъпила овулацията. На 16.01 бях отново на преглед (овулацията беше минала) и ми сложиха таймираща инжекция. На 30.01 съм напреглед, като до тогава казаха, че трябва да съм прокървила. Тези от вас, на които са слагали таймираща инжекция, дали са имали промяна в МЦ - забавял ли се е и ориентировъчно с колко дни? Ако не ми е дошло до 30.01 трябва да презапиша часа си.

Общи условия

Активация на акаунт