Клиники в Истанбул- тема 20

• 20 704
  • 487
  •   3
Отговори
# 150
Аз да питам за болничните? Четох, но ударих на камък с бг АГ и ЛКК, отказа. Остава Джипито след документа от Турция. Никога не е пускало.
хормони Не знам какво смята АГ-то ,но утре 19 ден от МЦ ми пусна Прогестерон+ТSH,
за 21 ден нещо друго ще пуска, но каза няма смисъл от АМХ сега, а чак на 3-4-5 ден (ще съм в Турция тогава), FSH, LH, пролактин.
 А и турския лекар пък искал на 14 ден, после каза нямало значение кой ден ще е в Бг за:
Тсх
Пролактин
ПКК
АМХ.
Пусках вече в Турция:
Цветна снимка,
 кр., гликиран хемоглобин
Tetik Adi, и Пролактин.
Иска и SGOT и SGPT, което не знам какво е, Биохимия.
[bИмунологичните[/b] уж е Турция ще ги пускаме ,пък в Бг, пък не знам вече къде и кога. Колко по-евтини са в Бг, и дали ги признават??
 АГ-то каза в Цибалаб или Кандиларов. Вие къде ги пускате? Направо всичко ми е каша. Поне за подписването има дати, и ще се случи другата седмица.
Хормоните в Турция и кръвните изследвания,като цяло са адски скъпи.2023 година в Мемориал настояваха да се изследвам за инсулинова резистентност..и за това изследване,което в България е между 20 и 25лв,заплатих 150 евро.

# 151

Снимките не са от хотел, а от стаята в Мемориал след пункция. Самостоятелна, с баня и тоалетна и мъжът е настанен при мен.
За 30 Мин ми мериха кръвното 2 пъти и температурата.
Ще ми донесат обяд и ще ме пуснат в 12ч.
Няма смисъл да правя съпоставка с конвейерна в Надежда.........

# 152
  • София
Момичета, този антибиотик дето предписват на втория ден от цикъла, при първия преглед (азитрон) по една таблетка или по две?  Записала съм си че го взимаме еднократно, само веднъж ама по една или по две?

# 153
И ти и мъжа, еднократно всеки по 2

# 154
  • София
И ти и мъжа, еднократно всеки по 2
Много благодаря.
Супер притеснено ми е и направо блокирах.

# 155
Не се притеснявай:heart: Винаги можеш да питаш и координаторките- винаги ще отговорят. Дори по два пъти да питаш едно и също. Успех Heart

# 156
С една по-дълга разходка в посока дясно от хотела, стигнахме до доста ресторантчета. В посока ляво има много наблизо супермаркет за някакви базови неща. Цените са по-евтини от България.

Още при първия ехографски преглед откриха проблем при мен, който не е забелязан досега - аденомиоза. Явно в България са я мислили за миома. Казаха, че трансферите ми досега са били обречени (имам 5 без имплантация). Предстои ни спермограма и цветна снимка, преди окончателно да направим план за действие. Но засега смятат 2 месеца да ме стимулират, за да съберем ембриончета за пид, да ме вкарат в изкуствена менопауза за 1 месец заради аденомиозата и накрая трансфер (ако има здраво ембрионче). Звучи като дълъг път, но ако накрая след 6 години сме открили причината, ще се извърви и той... Simple Smile

Да допълня: минахме границата рано сутринта, от София тръгнахме в 4ч. сутринта. Беше спокойно и нямаше никакъв трафик. Около 6 часа беше целия път.

Много благодаря за споделената информация, vanessa! Аз също съм с аденомиоза и ми е полезно да знам, че и при Вас препоръчват потискане.
Стискам палци това да ни помогне и да има успешна имплантация и бременност ❤

# 157
Все се каня да споделя,може да е от полза за някой.Моето инвитро беше миналата година октомври в Бахчеджи.Тогава там имаше една страхотна кординаторка Зейнеп и тя ми съдейства относно квартира.Ние останахме 22 дни в Истанбул,но плащахме на всеки 7 дни,така че явно може и за по-кратък период да се наеме.Тъй като преди това бях на консултация в Мемориал и познавах региона,държах квартирата да е около Мемориал. Бяхме в двустаен апартамент с кухня,с пералня,миялна и хубава тераса.Плащахме нещо от рода на 55-60 евро.Собственичката имаше 5 апартамента,които даваше под наем.На които им съдейства Айля,предполагам,че тя може да помогне в това отношение. За мен беше много по-удобно апартамент,отколкото да ходим по хотелите.Успех на всички!

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 14:13 от petiapetrova1965

# 158

Взимате от личния направление за гинеколог (може би може и направо за ЛКК), отивате в 25 поликлиника при Д-р Кукуряшкова с преведената на български бележка от Турция и направлението и тя знае какъв болничен да ви издаде.

Ох, хиляди благодарности, че споделихте тази информация...
Аз имам голям проблем с тези болнични и не мога да се оправя. Прибрах се от пункция преди 2 седмици. Чух се с личния лекар и той изобщо не е в час и ми отказа ЛКК. Не можело със задна дата. Отказа да ми даде изобщо болничен за каквото и да е. За направление не спомена, но и аз не питах понеже не знаех, че ми трябва. С две думи ме отряза за всичко.. Чакам 1-ви декември и го сменям.

Вече нямам платена отпуска, а ще правим следваща стимулация след 2-3 седмици. Задължително ли е да имам направление или може и платен прием за др Кукуряшкова? Представяте само листа от болницата, че сте били от тази до тази дата на лечение или и нещо друго?
Носите ли документите за официализаран превод с подпис и печат или може с DeepL да си го преведа и разпечатам?

# 159
Здравейте днес ми е първи ден от цикъла. За първичен преглед ми искат AMH, prolactin, TSH, f4. Обаче аз искам да пусна всичките хормони, за да мога да им покажа повече неща като отида, поне LH FDH, другите не са ми познати. Какво още да пуска и кога на 2ри ден или на 3ти ден от цикъла?

# 160
Те искат и много други - нали Ви изпратиха списък? Но трябваше предварително да го пуснете на съответните дни за отделните хормони.

Здравейте днес ми е първи ден от цикъла. За първичен преглед ми искат AMH, prolactin, TSH, f4. Обаче аз искам да пусна всичките хормони, за да мога да им покажа повече неща като отида, поне LH FDH, другите не са ми познати. Какво още да пуска и кога на 2ри ден или на 3ти ден от цикъла?

# 161
От хормоналните само това са ми казали да пусна и нямам инструкции кога да го направя.
Те искат и много други - нали Ви изпратиха списък? Но трябваше предварително да го пуснете на съответните дни за отделните хормони.

# 162
Петя, може ли контакт/линк на апартамента и локация? Благодаря!

# 163
Петя, може ли контакт/линк на апартамента и локация? Благодаря!
Аз това обяснявах,че тогава ми съдействаше кординаторката,която работеше в Бахчеджи. Тя вече работи в друг тип болница.Ако искате ще опитам да съдействам,да говоря с нея ,как мога да ви свържа със собственичката.

# 164

Първата Страница на са задължителни, другите допълнителни

От хормоналните само това са ми казали да пусна и нямам инструкции кога да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт