🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 2 (23.09 - 30.09) 🎭

• 22 543
  • 461
  •   8
Отговори
# 390
  • София
Хора, да не забравите че днес е премиерата на Маските падат с Деси Стоянова по бТВ от 22:00 ч. За съжаление е само 30 минути. Което е несериозно. На мен ми липсват онези по-дълги коментари студия от миналото за Сървайвър, Къртицата, Фермата, имаше и за сезон 1 на Игри на волята.

# 391
Аз отчитам две големи грешки, които могат да попречат на предаването да се развие.
Едната е поправима и това е честотата на излъчване. Пък и монтажа ако подобрят, цена няма да имат.
Другата, за съжаление, не е, и става дума за каста. Дори от добра воля да оставим настрана, че поне половината не знаят къде се намират и за какво се борят, това че са известни и че съответно някои се познават и навън, пречи много. Например чудя се дали повечето участници биха се противопоставили на Бачорски, дори и да знаят, че е Предател. Или ще си мислят за евентуалните облаги, които биха спечелили от него в живота, ако в играта са в неговия отбор. И така се опорочава всичко Sad Дано не съм права, ще видим.

# 392
ladonnae, това за съжаление е негатив при всички версии с известни личности, не само нашата.

Относно Тома и липсващи кадри - а замисляли ли сте, че някои от тези монтажи се правят нарочно, за да не е гласуването на кръглата маса след това безкрайно предвидимо и скучно за зрителите? Забелязах този похват и в ирландската версия, където беше много развит - през целия епизод дават как участниците обсъждат за изгонване 1-2 имена, а на кръглата маса гонят друг, който само бегло е бил обсъден. Получава се good TV.

# 393
Определено монтажа  се прави с цел да има изненадващи обрати, както в промотата на почти всички реалита се пускат лъжливи следи или преекспонират дребни инциденти. Другото което влияе за масирания безпричинен вот за някой е стадният рефлекс към лесния вот - било то да останеш в тълпата и да не се набиваш в очи, било ако сам се чувсташ застрашен (а параноята там е силно заразна) да се подсигуриш наливайки вот към най-уязвимия

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 16:32 от spidrer

# 394
Относно Тома и липсващи кадри - а замисляли ли сте, че някои от тези монтажи се правят нарочно, за да не е гласуването на кръглата маса след това безкрайно предвидимо и скучно за зрителите? Забелязах този похват и в ирландската версия, където беше много развит - през целия епизод дават как участниците обсъждат за изгонване 1-2 имена, а на кръглата маса гонят друг, който само бегло е бил обсъден. Получава се good TV.

Може и нарочно да е, но се постига обратен ефект и хората са "това пък от къде дойде". По-консистентно и логично ще бъде, ако се излъчат по-обстойни обсъждания на различни имена, като едно от тях да е на изгонения. Иначе зейва дупка. Получава се нещо като злополучните последни сезони на ГоТ, където изненадата се превърна в самоцел и стана по-важна от всичко останало... което в комбинация с творческа немощ не завърши никак добре.

# 395
На мен не ми беше толкова изненадващо гласуването за Тома, даже го очаквах. Говореха няколко човека за него в същия епизод, а и в първия епизод веднага след избирането на предателите някой го заподозря. Ако бяха изгонили примерно Ева, щеше да е изненада.

# 396
  • София
Алкор, ставаш леко досаден с това непрекъснато лъскане на имиджа на продукцията. Не е нужно всеки път да скачаш и да ги защитаваш. И за врабчетата е ясно, че си тяхно уше.

Абсолютно от нищото дойде това гласуване за Тома.

Иначе добре, че си ти, за да ни разясниш на нас заблудените защо са го направили така от продукцията.
Много ясно, че са го направили така, че да си нямаме и най-малката идея накъде ще се насочи основният вот. Но не се прави така.
Ако си гледал американския Сървайвър щеше да знаеш как се прави.
Избират две/три сюжетни линии и така монтират нещата, че да има логика да се гласува за един от тях, но така е направено, че много рядко да си сигурен в това, което ще се случи.
Аз искам да видя как се стига до едно решение. Кой как влияе на играта. А не да ми стоварят едно гласуване и до там.
Освен това разбрах, че Кръглата маса продължава средно около 3 часа, а на нас ни дават макс 20 минути. Което е малоумно. Защото кръглата маса е най-интересното нещо във формата.

# 397
Да ги защитавам ли? В тази тема съм бил винаги сред най-критичните, виж ми предишните постове. И за микрофоните писах много пъти, и за водещия че не ме впечатлява особено, и участниците, и честотата на излъчване. Всичко съм написал, върни се и прочети постовете ми след всеки епизод. Е, освен ако не си ги изтрил както обикновено.

Кръглата маса никъде по света не я дават цялата без монтаж. Ако имаше откъде да изтече суровия материал, ама няма.

# 398
  • София
Аз нямам опцията да трия. Само да ти кажа. И никога за нищо не съм те докладвал. Даже има мнения, които съм ти лайквал, макар и да са малко на брой. Не се влияя аз от подобни неща.
Критикуваш незначителните неща, хвалиш ги когато има конструктивна критика, но тя е важна, защото касае нещо генерално като монтаж/концепция.
Тези номера ги знам. Така и се прави по принцип.

Кръглата маса е ясно, че никъде не я дават 3 часа, но могат да и отделят 45 минути. Примерно.

# 399
Ако кръглата маса е 45 минути, епизодите трябва да са по-дълги. Няма как от 100 минутен епизод, половината да е само това. А игрите, взаимоотношенията в къщата, синхроните, убийствата?

# 400
За мен кръглата маса е перфектна така, ако искам да гледам повече от нещо, то това са разсъждения на синхроните.

# 401
  • Stockholm
Просто трябва още един двучасов епизод седмично, който да включва дискусиите, интрижките и т.н. Това предложение го чух в Sarcast, най-адекватният подкаст Blue Heart

https://www.youtube.com/watch?v=QoQcKbPya5s&lc=Ugzx6UMp285PAfFYX … W2nWTwANXMvDgrYSm

# 402
  • София
35/45 минути кръгла маса
35/45 минути отношения между участниците
10/15 минути конклав (все пак са само трима, а може и под 10 мин.)
10/15 минути игра (и без това игрите в този формат нямат никакво значение)
-
Ето ви идеален монтаж.
В настоящия най-много време се отделя на играта.

# 403
На мен Тома ми беше странен как се държи след избора на предателите, искаше прегръдки, някакъв лабилен беше. Като посочи Боби за предател с голям патос тръгна, а без аргументи. Това не беше в последния епизод, може и да е слабост на монтажа, няма да споря за това, но на мен той ми се наби на очи, че се държи объркващо за праведните. Дори се чудех защо го прави - от пренавитост или е къртица на продукцията да всее хаос и да спечели време предателите да се окопитят. Доколкото разбирам от под и надкасти, продукцията има достатъчно инструменти плюс профила “тъпа цивилка” и не се нуждае от къртици. Остава да е бил пренавит. Във всеки случай не се изненадах, че са го набелязали за подозрителен.
Ще допълня, че никак няма да ми липсва. Толкова тъпо се държа като го уличиха и на тръгване, че даже се зарадвах (че е той, а Гъмов остава).

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 22:23 от Mama xxl

# 404
Много тегаво време са избрали за това студио. Иначе имам чувството, че Деси би била интересен участник в предаването

Общи условия

Активация на акаунт