Сърцето ми се пълни като чета за младежи като този на Стон, които на невръстни години, доброволно, отговорно и с тотален самоконтрол се заемат с толкова неща за сметка на лично време и приятелско безвремие! Респект!
Вчера с наборката и една нейна приятелка ходихме на премиерата на филма за капачките, "Великани". Леко се притеснявах дали другото дете няма да върти очи от скука, защото все пак филмът е документален - разказва за кампаниите по събиране на капачки, обучения по първа долекрска помощ и подобни, но заснемани последните 3 години "на терен". Има и истории на родители, чиито деца са транспопртирани с детските линейки или били в кувьозите на "капачки за бъдеще". Беше невероятно събитие, зала 1 на НДК на крака, пляска по време на филма в определени моменти. Много емоционално, лично за мен. Децата бяха толкова впечатлени и двете. Моята каза "абе събираме си ние капачки, уж знаем защо, но сега като виждам реално каква е истинската полза, искам да стана доброволец в тези кампании". Двете се канят "да се цанят" сега за есенна кампания на 19.окт. Приходите от билетите за филма са за закупуване на дефибрилатори за всички училища в страната и обучение за работа с тях. След прожекцията екипът на капачките и на филма излязоха на сцената и благодариха на публиката за подкрепата - на децата, че са активни граждани и на родителите, че им дават този пример. Разревах се, за пръв път почувствах, че съм направила нещо градивно както за моето дете, така и за още едно. Дано родителите му не ме пресрещнат на улицата да ми се карат, де, в какво го завличам