КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 13 (Сезон 4)

• 28 935
  • 622
  •   2
Отговори
# 300
Грозденка е доста дразнеща с постоянното си плямпане, категорично не умее да се съобразява, комплексирана е, обича да изпъква на гърба на някой друг, има доста високо мнение за себе си, а е с доста беден речник, не изслушва другия и не приема мнението на някой друг, често изпада в ситуация да се прави на жертва и да плаче с цел да замаже нейни грешки и да накара другия да се съгласи с нея, не умее да комуникира и да води диалог. Има твърде високо самочувствие и очаквания за себе си и как хората ще я приемат. Очаква, че ще бъде център на внимание и се опитва всячески да изпъкне някак. Просто не умее да бъде в среда според мен, няма комуникативни умения. Аз към такива хора правя едно - абсолютен игнор и толкова. Не им обръщам внимание.

Това не прави Денислава, Лина, Божидара и останалите по-добри от нея. Да не говоря, че Божидара е най-зле от всички според мен, както и Лина .. Димана е категорично човек, с който не бих контактувала.

# 301
Всеки човек е отговорен за поведението си. Това е едно от малкото неща, които можеш да контролираш.

Когато когато Грозденка провокирала Васил с поведението си към другите, за да получи прекрасното определение за лека жена, отпадък и обиден синоним за циганин и че ще е пребита, ако беше мъж- да търпи и тя си е виновна и даже да се извини.

Когато сестра и е провокирана от поведение на други хора към семейството и, псува като каруцарска- как може такова нещо не я е срам, трябва да се извини публично.

Когато Веско е разкрит в лъжа и Грозденка репоства частта в която лъже, ТЯ МУ ДЪЛЖИ публично извинение на стори, защото иначе ще види какво ще и се случи, видяхме какво се случи - беше обиждана не основа на някои личностни качества, а на етническа принадлежност, която никой не избира и не може да промени и да иска. И е призована да се "махне" и да иде в Мйанголандия, защото явно няма привилегията да живее на същото място като Стефка и Веско. Но пък Веско НЕ И ДЪЛЖИ ИЗВИНЕНИЕ.

Грозденка е досадна, постоянно мели едно и също, но тези хора с поведението си (за което са отговорни) го хранят, те продължават да и дават още и още материал.

Как се чудите, защо тя постоянно повтаря за този расизъм. Българите , като отидат в Англия и като започнат да им казват "отивайте си" в Източна Европа, това е расизъм или ксенофобия, но когато е към грозденка, която си е родна циганка -не е.
Кога казах това? Постъпката на Андон беше ужасна. Постъпката на Веселин и приятелката му, която чак и продукцията репостна, беше също отвратителна. И? Да ги пребием с камъни на площада ли?
Меря с един и същи аршин както Васил, така и сестрата на Грозденка. Дори не взимам предвид факта, че той се извини, тя не. Каквото към единия, такова и към другия.
Това за извиненията към Веселин аз лично никога не съм го коментирала, не мисля, че някой трябва да се извинява, ако не го намира за нужно, камо ли ако не е виновен. Не разбирам какво общо има с писанията ми. Всеки може да греши за едно, но да е прав за друго.
Защо на Грозденка поведението да е подхранено от техните реакции, а тяхното не от нейните? Аз виждам, че и двете неща са се случили, и двете страни не са реагирали ОК, но все пак са хора, които дори няма да виждаме в ежедневието си, защо трябва да се изпада в крайности тук, в Ютуб или в Арена 8888?

Относно расизма (макар че ромите са от европеидната раса): ако не харесваш бял човек, защото е тъп - ОК. Ако не харесваш цветнокож човек, защото е тъп - не, ти си расист. Значи Грозденка не може да не я харесват като е дразнеща, ами е защото е циганка ли? Човек с адекватно развитие и над средния интелект - за каквото не пледирам, че всички участници са, даже мога да посоча един, който със сигурност не е - ще я третира по еднакъв начин независимо с какъв произход е.
Ама агресията и изпускането на нервите не са приемливи и в магазина, и на улицата, и на работното място, въобще никъде. Просто тази тема е за КнИ и коментираме случилото се там.
Със същия успех, ако напсуваш някой в магазина на майка, има не малък шанс да отнесеш негативи от околните. Даже без камери в живия живот е по-опасно. Като се излагаш пред публика мащаба е различен, ситуациятя е същата.

Аз лично няма как да съчувствам на нито един насилник, че е отритнат от обществото. Както не съчувствам на Грозденка, че не я харесваха, защото е дразнител. Просто начина да я отхвърлят далеч не беше този. Който не може да си сдържа нервите и има проблеми с това, да ходи на терапия. Не сме длъжни да търпим късия фитил на никой - нито на улицата, нито по предавания.
Значи, ако продавачката се опита да ми измами с рестото, а аз вече съм изнервена от дъжда, работата и мъжа ми и ѝ се развикам, значи кенсъл за цял живот - и минимум 3 дни клетви по мен и семейството ми в социалните мрежи ли? Оооокей.
Не казвам, че е хубаво, ама сме хора и за съжаление правим грешки. Някои са поправими и извиними, други не.

Грозденка е доста дразнеща с постоянното си плямпане, категорично не умее да се съобразява, комплексирана е, обича да изпъква на гърба на някой друг, има доста високо мнение за себе си, а е с доста беден речник, не изслушва другия и не приема мнението на някой друг, често изпада в ситуация да се прави на жертва и да плаче с цел да замаже нейни грешки и да накара другия да се съгласи с нея, не умее да комуникира и да води диалог. Има твърде високо самочувствие и очаквания за себе си и как хората ще я приемат. Очаква, че ще бъде център на внимание и се опитва всячески да изпъкне някак. Просто не умее да бъде в среда според мен, няма комуникативни умения. Аз към такива хора правя едно - абсолютен игнор и толкова. Не им обръщам внимание.

Това не прави Денислава, Лина, Божидара и останалите по-добри от нея. Да не говоря, че Божидара е най-зле от всички според мен, както и Лина .. Димана е категорично човек, с който не бих контактувала.
Точно.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:19 от Clouded

# 302
Грозденка е доста дразнеща с постоянното си плямпане, категорично не умее да се съобразява, комплексирана е, обича да изпъква на гърба на някой друг, има доста високо мнение за себе си, а е с доста беден речник, не изслушва другия и не приема мнението на някой друг, често изпада в ситуация да се прави на жертва и да плаче с цел да замаже нейни грешки и да накара другия да се съгласи с нея, не умее да комуникира и да води диалог. Има твърде високо самочувствие и очаквания за себе си и как хората ще я приемат. Очаква, че ще бъде център на внимание и се опитва всячески да изпъкне някак.
...

Току-що о(т)писа поне 90 процента от населението Joy

Включително и гъзарите от КИ, които за да рационализират недопустимата си агресия, стигнаха до там, че да се правят на жертви на Грозденка, носейки вода от деветдесет и девет кладенеца, опитвайки се да убедят себе си, зрителите и публиката защо тя е заслужила точно това.

И най-тъжното е, че дори след като са се видяли отстрани и са чули са мнението на публиката, не са си взели никава поука...

# 303
Всеки човек е отговорен за поведението си. Това е едно от малкото неща, които можеш да контролираш.

Когато когато Грозденка провокирала Васил с поведението си към другите, за да получи прекрасното определение за лека жена, отпадък и обиден синоним за циганин и че ще е пребита, ако беше мъж- да търпи и тя си е виновна и даже да се извини.

Когато сестра и е провокирана от поведение на други хора към семейството и, псува като каруцарска- как може такова нещо не я е срам, трябва да се извини публично.

Когато Веско е разкрит в лъжа и Грозденка репоства частта в която лъже, ТЯ МУ ДЪЛЖИ публично извинение на стори, защото иначе ще види какво ще и се случи, видяхме какво се случи - беше обиждана не основа на някои личностни качества, а на етническа принадлежност, която никой не избира и не може да промени и да иска. И е призована да се "махне" и да иде в Мйанголандия, защото явно няма привилегията да живее на същото място като Стефка и Веско. Но пък Веско НЕ И ДЪЛЖИ ИЗВИНЕНИЕ.

Грозденка е досадна, постоянно мели едно и също, но тези хора с поведението си (за което са отговорни) го хранят, те продължават да и дават още и още материал.

Как се чудите, защо тя постоянно повтаря за този расизъм. Българите , като отидат в Англия и като започнат да им казват "отивайте си" в Източна Европа, това е расизъм или ксенофобия, но когато е към грозденка, която си е родна циганка -не е.

Относно расизма (макар че ромите са от европеидната раса): ако не харесваш бял човек, защото е тъп - ОК. Ако не харесваш цветнокож човек, защото е тъп - не, ти си расист. Значи Грозденка не може да не я харесват като е дразнеща, ами е защото е циганка ли? Човек с адекватно развитие и над средния интелект - за каквото не пледирам, че всички участници са, даже мога да посоча един, който със сигурност не е - ще я третира по еднакъв начин независимо с какъв произход е.
Ама агресията и изпускането на нервите не са приемливи и в магазина, и на улицата, и на работното място, въобще никъде. Просто тази тема е за КнИ и коментираме случилото се там.
Със същия успех, ако напсуваш някой в магазина на майка, има не малък шанс да отнесеш негативи от околните. Даже без камери в живия живот е по-опасно. Като се излагаш пред публика мащаба е различен, ситуациятя е същата.

Аз лично няма как да съчувствам на нито един насилник, че е отритнат от обществото. Както не съчувствам на Грозденка, че не я харесваха, защото е дразнител. Просто начина да я отхвърлят далеч не беше този. Който не може да си сдържа нервите и има проблеми с това, да ходи на терапия. Не сме длъжни да търпим късия фитил на никой - нито на улицата, нито по предавания.
Значи, ако продавачката се опита да ми измами с рестото, а аз вече съм изнервена от дъжда, работата и мъжа ми и ѝ се развикам, значи кенсъл за цял живот - и минимум 3 дни клетви по мен и семейството ми в социалните мрежи ли? Оооокей.
Не казвам, че е хубаво, ама сме хора и за съжаление правим грешки. Някои са поправими и извиними, други не.

Точно.

1. Няма значение, че ромите са от европеидната раса, човек може да прави изказвания с расистки тон и към тях.

2. Отгоре написах, грозденка не беше обиждана на основа личните и качества. Веселин и Стефани не я нарекоха тъпа, както ти предполагаш че я обиждат защото е тъпа, не а нарекоха лъжкиня, интригантка. А точно циганка, казаха и че мястото и не е сред нас. Васил не я нарече интригантка, нарече я точно циганка, боклук и думата за лека жена.
 Абсолютно тези квалификации бяха на основа на нейния етнически произход, а не на качествата и.

3. Не знам защо говориш как “ще я третират” като равна като всичко това е минало и видяхме как я третират като точно обратното. Защо Васил и каза мангалка, к*рва и боклук. Всичките са определения свързвани често с хората от ромски произход, за да им се покаже че не са равни и са под теб.
Защо Виктор щял да учи цигански да и обяснява? Другото за ромите -неграмотни и тъпи, а Виктор дали щеше да го каже това на друг човек? А Васил дали щеше да каже на друга жена боклук и мангал и к*рва?

И разбира се че няма как да претендираш, че хората са с над средното нова на интелигентност, то статистически хората с над средното са малцинство в обществото.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:40 от Hroksi

# 304

1. Няма значение, че ромите са от европеидната раса, човек може да прави изказвания с расистки тон и към тях.

2. Отгоре написах, грозденка не беше обиждана на основа личните и качества. Веселин и Стефани не я нарекоха тъпа, както ти предполагаш че я обиждат защото е тъпа, не а нарекоха лъжкиня, интригантка. А точно циганка, казаха и че мястото и не е сред нас. Васил не я нарече интригантка, нарече я точно циганка, боклук и думата за лека жена.
 Абсолютно тези квалификации бяха на основа на нейния етнически произход, а не на качествата и.

3. Не знам защо говориш как “ще я третират” като равна като всичко това е минало и видяхме как я третират като точно обратното. Защо Васил и каза мангалка, к*рва и боклук. Всичките са определя свързвани често с хората от ромски произход, за да им се покаже че не са равни и са под теб.
Защо Виктор щял да учи цигански да и обяснява? Другото за ромите -неграмотни и тъпи, а Виктор дали щеше да го каже това на друг човек? А Васил дали щеше да каже на друга жена боклук и мангал и к*рва?

И разбира се че няма как да претендираш, че хората са с над средното нова на интелигентност, то статистически хората с над следното са малцинство в обществото.
1. Това дали расизъм или не е правилният термин за дискриминацията към различните етноси от европеидната раса не е било фокусът на моя пост и затова е поставено в скоби.
2. Васил и Стефания изобщо не искам да ги коментирам, защото мнението ми е толкова ниско, че ако си го изкажа, ще ме баннат.
Васил (и Божидара) в гнева си посочиха расата ѝ. Ако някой от Пловдив те ядоса и му кажеш, че е "тъп пловдивчанин", това значи ли, че е тъп, защото е пловдивчанин? Обидата им е отвратителна, но участниците не са мислели, че е дразнеща, защото е циганка. Те са мислели, че е дразнеща, защото е дразнеща.
3. Мисля, че напълно ясно съм си написала мнението. Върни се и го прочети пак, защото въобще не съм казала коментираното от теб и няма да се занимавам да се обяснявам едно и също сто пъти.

# 305
Расизмът по дефиниция може да бъде насочен към ВСЯКА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА и или РАСОВА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. Отново казвам, изказванията отивай си Еди къде си, посочват замисълът че човекът НЕ Е ДОСТОЕН ДА Е В ОБКРАЖЕНИЕТО НА ГОВОРЕШИЯ, определението за “мангалка” преди да я пратят Еди къде си, посочва именно, защо този човек смята че не си достоен да си там.

“Тъп пловдивчанин” е обиди, но не атакува етническа или расова принадлежност, основното е “тъп”, а не пловдивчанин.

Отново питам за на Виктор ученето на цигански за да обяснява на грозденка, той е по -умен от нея и затова ще научи цигански,  езикът на неуката грозденка че да и обясни колко повече я превъзхожда.

Ужасно много си личи когато един човек не е бил част от малцинство през живота си. Но учим се докато сме живи.

# 306
Не ми повишавай букви и не си прави заключения за личния ми живот, ако обичаш. Аз приключвам с отговорите на вашите коментари, изказах си позицията, вие вече как ще разберете е ваша работа.

Подкастът с Краси. В началото съм и обясни, че са научили, че тези, които се познават, имат общ чат и са се уговорили да "думкат" непознатите. Затова Грозденка е организирала Красимир и Влади да се пазят от това, защото не им се е искало да ги изгонят в самото начало. В последствие Красимир се е издразнил, че Грозденка не си е мълчала за познанството и уговорките и е разказала за вайбър разговорите и прочие, затова е бил разочарован от нея.

# 307
  • София
На никого не му пукаше от какъв етнос е Грозденка. Когато се скараха вече и не я понасяха, започнаха да я удрят там, защото ще я заболи, но не е това причината да я отхвърлят. Тя не спира да говори за етноса си и да се дели от българите, другите даже щяха да са забравили вече, ако не напомняше постонно. В Островът беше същото, хората не я харесват, тя твърдеше, че я дискриминирали. Досадни са ми и разни псевдопатриоти, които пък все се изтъкват какви велики българи са, а нищо не са направили. Алпер може също да е от друг етнос, но не видях никой да го избягва. Може би 2-3 вътре да имат проблеми с етноса на Грозденка, но не е масово.

# 308
На никого не му пукаше от какъв етнос е Грозденка. Когато се скараха вече и не я понасяха, започнаха да я удрят там, защото ще я заболи, но не е това причината да я отхвърлят. Тя не спира да говори за етноса си и да се дели от българите, другите даже щяха да са забравили вече, ако не напомняше постонно. В Островът беше същото, хората не я харесват, тя твърдеше, че я дискриминирали. Досадни са ми и разни псевдопатриоти, които пък все се изтъкват какви велики българи са, а нищо не са направили. Алпер може също да е от друг етнос, но не видях никой да го избягва. Може би 2-3 вътре да имат проблеми с етноса на Грозденка, но не е масово.

Аз също не мисля че затова я отхвърлиха, а по -скоро че след като се скараха, махнаха политкоректните “ маски”и си казаха какво мислят за хората от нейния етнос, и се натърти сто пъти че е такава Циганка. Един вид най-лошото от този етнос.  Но да се твърди, че са се държали като с равен, е абсурд. Като каза алпер, той беше един от малкото хора които не и скочиха с обида за циганка, помисли защо ? Именно защото е от друг етнос/смесен етнос и знае какво е да се отнася някой с теб така.

# 309
Ама всеки си носи някакви предрасъдъци? Който няма такива, пръв да хвърли камъка. Това в къщата бяха предрасъдъци, а не расизъм. И пак смятам, че участниците дадоха шансОВЕ на Грозденка да бъде част от групата. Всеки път като я приобщят малко и тя се връщаше към мрънкането си. Не забравяйте, че гледаме монтаж и дразнещите моменти от съжителството с един човек винаги се случват доста преди скандалите и виканиците.
Много от вас застават зад анонимността на форума и се представят в една изключително морална светлина, но истината е различна.

# 310
Кло, не искам да те убеждавам в нищо. Щом има повече търпение и толерантност към това поведение в теб - ок, но аз отказвам да бъда толкова щедра.

За мен не е приемливо да се развикам на продавачката, защото ме е излъгала с рестото и съм изнервена. Не приемам за нормално и ако някой друг го направи. Както казах против агресивното поведение съм и не го оправдавам с никаква провокация. Има много други начини да се справиш с хора, които те дразнят. Не приемам и агресията към готините, просто се дразня от двойния им стандарт ала - На нас е простено да си изпускаме нервите, щото Грозденка .... но публиката няма това право.

Относно Васил, мисля че той е голямо момче ще оцелее след малко хейт коментари. Дали е ок да го обиждат така - не в никакъв случай за мен не приемливо. Но както вече казах агресиятя поражда агресия. Той си е изпуснал нервите към Грозденка и иска прошка. Ами тогава да приемем, че част от публиката си е изпуснала нервите от видяното за 3 дни в коментари и съобщения, що не им прости? Много е лесно да оправдаваш собственото си поведение или това на хора, които харесваш. Опции за рационализация да искаш, но после изведнъж се оказваш не особено толерантен към същото поведение, когато жертвата си ти.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:38 от ilieva_i

# 311
Да, но камъкът беше хвърлен и то по циганката 😂 с реплика след това “аз не мразя ромите, амаа)

Расизмът включва предразсъдъци към определени етнически групи с негативни реакции и дискриминация.

# 312
  • София
Не е до етнос, а до социална среда. Имала съм в университета двама състуденти роми, никога не са делени, даже бяха от вървежните. Но пък не бих влязла сама в гето, имам предразсъдъци към хората там и би ме било страх. Вярно, че и там има добри хора, но не знам на какви бих попаднала. Същото важи и за Мексико, на туристическо място бих, в гетото не бих се забила, ако ще и да са от един етнос.

# 313
Няма какво да повтарям повече, аз казах не смятам че е изолирана, просто заради етноса и.

Но си е до етнос, хората мислят това за ромите и това е проява на расизъм. Толкова е просто, човекът те изнервя, търсиш причина по която те изнервя и вместо да му кажеш ей интригант, му казваш ей мангал. Това е. Хората се правят на много разбрани, обичали ромите и т.н при първата провокация се скача с обида към нещо, което тя не може да промени. Подобно на казваш примерно нещо на мъж и той ти отговаря обратно с: “жените вие за нищо не ставате”.

# 314
Да, но камъкът беше хвърлен и то по циганката 😂 с реплика след това “аз не мразя ромите, амаа)

Расизмът включва предразсъдъци към определени етнически групи с негативни реакции и дискриминация.

Според мен нямаше истински расизъм към Грозденка. Те за други неща и' се дразнеха. Просто е такъв етнос и хората, които не умеят добре да се владеят, го изтипосваха в нищото. А после усещайки се, че са казали тъпотия започваха да се обясняват колко приятели роми имали. Грозденка даже нямаше намерение да го използва до една от номинациите, където останалите малко гузен-негонен казаха, че не я дискриминират по принадлежност и тя милата реши, че ще извади и тази карта. То направо беше комично :Д

При Лина се опитаха да вкарат интригата за "леката жена", Божидара беше наречена "куче" и "луда". Вече не помня всички изцепки. Дрънкат се едни глупости на кг, защото не им стискаше да кажат истинските доводи, защо не харесват тези играчи. Това щеше да им развали имиджа на готини, великодушни и добри пичове инфлуенсъри.
Изцепката на Стефани в стори и споделянето му от продукцията също са необмислени. Абсолютен признак на слабост и безсилие, когато така се е ос*ало гаджето, че освен да кажеш - ти пък си ман**ка, не ти остава друго. Е имат опция, да замълчат, но това изисква качества, които те нямат.

Едит: И за да се опитам да съм максимално обективна. Същата глупост, направи и сестрата на Грозденка в тик-ток. От безсилие и ярост започна да ги обижда по ред на номерата. Това също не е приемливо и няма причина по която да го оправдая.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:02 от ilieva_i

Общи условия

Активация на акаунт