"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 18 384
  • 656
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!
За първи път пиша тук, но вече съм в голяма чуденка и имам нужда от мнения.
С мъжа ми правим опити от точно една година.
Не сме били супер активни през всички месеци поради различни причини. Този месец също. Имаме единствено 3 полови контакта през времето на овулация. Първият ден от цикъла ми беше на 13 ноември с продължително 6 дни. Имаме полов контакт на 23, 25 и 30 ноември. Средно цикъла ми е между 28 и 30 дни. Супер редовен и точен. Всеки месец е придружен с нормалните симптоми като болки в яйчниците, чувствителни гърди и болки в кръста, като започват седмица преди да ми дойде. Тук идва и чуденката ми. Този месец нямам абсолютно никакви болки-нито в яйчниците, нито в гърдите. Кръста ме боля няколко дни, но това е. По календар трябва да ми дойде на 13 декември. Направих 2 теста-отрицателни, единият на 10-ти вечерта, вторият тази сутрин. Какво бихте казали вие? Само това мисля и искам да чуя мненията ви. 😊

# 391
  • На изток от Ада
Следи о с.тестове. Или при аг. Има тема тук бебеправене виж я

# 392
  • София
Можем само да гадаем за този месец. Изчакайте закъснение и тогава направете тест. Успех!

# 393
Здравейте!
Не сме били супер активни през всички месеци поради различни причини. Този месец също. Имаме единствено 3 полови контакта през времето на овулация. Първият ден от цикъла ми беше на 13 ноември с продължително 6 дни. Имаме полов контакт на 23, 25 и 30 ноември. Средно цикъла ми е между 28 и 30 дни. Супер редовен и точен. Всеки месец е придружен с нормалните симптоми като болки в яйчниците, чувствителни гърди и болки в кръста, като започват седмица преди да ми дойде. Тук идва и чуденката ми. Този месец нямам абсолютно никакви болки-нито в яйчниците, нито в гърдите. Кръста ме боля няколко дни, но това е. По календар трябва да ми дойде на 13 декември. Направих 2 теста-отрицателни, единият на 10-ти вечерта, вторият тази сутрин. Какво бихте казали вие? Само това мисля и искам да чуя мненията ви. 😊

Според мен, преди закъснение, освен кръвен, друг тест няма да покаже бременност.

# 394
[Благодаря ВИ!quote author=Лютиче 2.0 link=topic=1821802.msg50583669#msg50583669 date=1765451591]
Стойностите са тяърде ниски, за да се види нещо на ехограф. Ходи се на 10-14 дни закъснение на цикъла. Днес оше един тест и ще се види накъде върви. Аз не бих се настройвала за извънматочна.
[/quote]

# 395
Здравейте!
Мисля, че ако направиш още един тест в деня на  очаквания мц ще имаш по-точен резултат. От тука научих, че ако си бременна, чхгто се удвоявало всеки ден.
А аз например купих тест с чувствителност 10 и ако покаже отрицателен, то следва, че няма бременност.
Щото, също така и тука видях, на някои жени каква ярка черта им се появява горе-долу в очакваната дата за мц. Ех, и бледата означава бременност, но може и да не е.

# 396
Ако предположенията за извънматочна при чхг=75 са на АГ-то, то тогава аз бих го сменила незабавно. Относно зацапването се пуска прогестерон може да е нисък.

Здравейте. Във вторник- 09.12. кръвният ми тест за бременност беше със стойности 75.9, при горна граница 5.30. Очевидна бременност. Поради кафяво зацапване днес бях на ехограф. При който се показа, че в матката нямам сак. Обяснението на гинеколожката беше, че може би овулацията е била по- късна и съответно бременността също. Предполага се, че сакът е в тръбата. В понеделник иска втори кръвен да си правя и след една седмица, пак, на ехограф. Искам да разбера за мнението ви. Дали и на вас така ви се е случвало. Иначе си имам спазми и кафеникаво зацапване, което не е постоянно.

# 397
Здравейте ,с 3 дена закъснение на МЦ съм .
Сутринта направих тест отрицателен
Нямам и симптом че ще дойде ,само ме болят гърдите...та въпроса ми е може ли теста да не е показал вярно и кога да повторя ?

# 398
  • На изток от Ада
Не е рано за тест

# 399
Значи си е верно отрицателен няма смисъл от д-р тест

# 400
[Тя просто ми обясни ако не падне сакът в матката, че тогава е извън маточна. Обясни ми, кога да се направи втори тест и ехограф, кога. Че сега е прекалено рано за втори тест. Накратко- търпение му е майката. И ми забрани да вдигам, даже и 2 кг. Малко ми е странно. Какво мога да вдигам? quote author=Alfafa link=topic=1821802.msg50584097#msg50584097 date=1765456951]
Ако предположенията за извънматочна при чхг=75 са на АГ-то, то тогава аз бих го сменила незабавно. Относно зацапването се пуска прогестерон може да е нисък.

Здравейте. Във вторник- 09.12. кръвният ми тест за бременност беше със стойности 75.9, при горна граница 5.30. Очевидна бременност. Поради кафяво зацапване днес бях на ехограф. При който се показа, че в матката нямам сак. Обяснението на гинеколожката беше, че може би овулацията е била по- късна и съответно бременността също. Предполага се, че сакът е в тръбата. В понеделник иска втори кръвен да си правя и след една седмица, пак, на ехограф. Искам да разбера за мнението ви. Дали и на вас така ви се е случвало. Иначе си имам спазми и кафеникаво зацапване, което не е постоянно.
[/quote]

# 401
  • На изток от Ада
Вера пусни прогестерон.
Падне сака в матката?! Сака не пада понякога се развива не е матката.
Чхг се прави на 48 ч или хайде 72 . Има калкулатор в нета да се види как расте

# 402
Отиди при друг специалист, да не ти обърка нещата тази женица. Не е нормално това което приказва. Щом имаш чхг в кръвта означава, че имплантация има и ембриона се е “захванал” няма накъде да “пада”. Ще се повторя, няма как да изкаже предположения за извънматочна при толкова ниски стойности на чхг. Тя трябва да има някаква космическа апаратура, за да улови имплантацията. Но за гестационен сак е все още много рано.  А дори и да има основателни поводи за съмнения за извънматочна е хубаво да си следиш удвояването му на всеки 48ч., като и прогестерона. Ако не се удвоява равномерно, то чак тогава може да се съмняваш за извънматочна и пак не е сигурно. ЧХТ трябва да е поне 600, за да се види сак.
Това да не се натоварваш е така, нищо не вдигай. Пази се, пускай чхг през 48ч. и следи прогестерона.

[Тя просто ми обясни ако не падне сакът в матката, че тогава е извън маточна. Обясни ми, кога да се направи втори тест и ехограф, кога. Че сега е прекалено рано за втори тест. Накратко- търпение му е майката. И ми забрани да вдигам, даже и 2 кг. Малко ми е странно. Какво мога да вдигам? quote author=Alfafa link=topic=1821802.msg50584097#msg50584097 date=1765456951]

[/quote]

# 403
Здравейте ! Още е рано може би за тест - днес трябваше да ми дойде. Струва ли ми се бледа черта ?

# 404
Тестът отчетен ли е навреме?
Определено се вижда черта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт