Запознанство с непознат

• 22 768
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
В описаната от авторът ситуация има нещо много страшно и притеснително - какво е психичното здраве на този непознат. И това е оста около която се въртят всички мои мисли. Не е проблем да проведа разговор и то да си остане само до това ниво. Не е и проблемът в това да излезеш на кафе с този непознат. Проблемът се крие в това, че има неизвестност около него, поведението му, психиката и т.н.т. То хубаво добре изглеждащ, приветлив ... а в такива филми може да те вкара. И това са реално случващи се неща. Достатъчно ми е да не мога да се отърва от него, ако недай си Боже съм имала неблагоразумието да споделя телефонен номер или профили в соц. мрежи. Колко често чуваме за жени, които са били подложени на психически тормоз, след такива случайни запознанства, без значение къде са се осъществили. Убедена съм, че има и не малко мъже, които жестоко съжаляват след ей такова случайно запознанство.
Финансовата страна, според мен, е най-малкият проблем в описаната ситуация.

# 226
А как стигате дотам да се омъжите или съберете с мъж, чиято майка има подобно отношение към вас?
Именно затова са началните етапи – всеки да си прецени кое е добре и приемливо за него.
В крайна сметка – никой не ни е опрял нож в гърлото да сме с този човек. Преценяваш кое те устройва и кое не и адио или даваш шанс.
Гаранции няма за нищо – често хората се променят в самия процес и отношения. Когато не се постигне разбирателство – кой откъде е и така. Ропотът ми е губене на време и енергия. Безсмислен.
После и да се тръшкаш, и да се ядосваш, финито – вече времето дадено, минало, няма връщане.

# 227
Съни, това може да ти се случи и при всеки друг вид запознанство.
За мен точно от скъперничество се опира до този вид "запознанства" по пейки в парковете.
Както видяхме от доста от коментарите - малцина жени биха се зарадвали ако някой ги заговори така.
Определено е грешна тактика,  но не значи, че мъжете които я прилагат са луди или психопати.
Вероятно просто са малоумни.
Като им извикат полиция, наритат ги между краката или почнат да викат за помощ никога повече няма да си помислят да заговарят жени в паркове.

# 228
  • Обран бостан ;)
А ако това, с което могат, не е достатъчно да покрие и 5% от нуждите на двойката да живеят нормално? Жената да осигури останалите 95%? Ако не искат да допринасят с пари, искат ли да осигурят пълен уют и спокойствие на жената, за да не мисли за нищо друго и само да работи?

Където 95, там и 100. Wink

Не бих имал нищо против, но жени, които могат да задоволят 100% от нуждите на едно семейство се броят на пръсти.

# 229
Както на пръсти се броят и мъжете, които могат да покрият на 100 процента нуждите на едно семейство.
Да не забравяме, че сме в подфорум, който е бил свидетел на не един търсещ жена с пари.

# 230
Бънде, това не фрустрира ли мъжа?
Лично аз, ако съм мъж, ще се чувствам като безгласна амеба, за либидото дори няма да коментирам. Направо си е отрязване на мъжествеността.
Или пък определени наклонности в един мъж - жена тотална доминаторка. Но вкусове всякакви.

# 231
  • Обран бостан ;)
Бънде, това не фрустрира ли мъжа?
Скрит текст:
Лично аз, ако съм мъж, ще се чувствам като безгласна амеба, за либидото дори няма да коментирам. Направо си е отрязване на мъжествеността.
Или пък определени наклонности в един мъж - жена тотална доминаторка. Но вкусове всякакви.

Не съм бил в подобна ситуация за да ти кажа, но гледам жените не се фрустрират много, много.
Даже се фукат някои, ама както казваш - вкусове всякакви.

# 232
Лично аз съм била и в двете ситуации и ги смятам за нехармонични и неградивни.
В един момент без оглед на това колко се обичате и уважавате, единият започва да смята, че другият му е длъжен. И жената, и мъжа. Получава се неравнопоставеност в отношенията. Разбира се, не означава всичко да е 50/50, но да има принос и материален, и нематериален и от двете страни. Тогава психиката е много по-спокойна.

# 233
  • France
Опитвам се да разбера истеричния тон на дамите в темите, но не го разбирам.
Верно, че животът стана на високи обороти, стресов и скъп, но все пак ми се губи човешкото. Бит, бит, деца, сметки, пари. И всичко се върти около тази ос.
Маслоу, Маслоу, къде сбърка.
Нещо не разбирам? Темата е за запознаване с непознати на непривични за това места. Какво общо има това с човешкото?
Точно като човешко същество ми се иска да не ме спират където и когато им хрумне за да си говорим. Ако съм в бар или на вечеринка, защо не? Това са места, които предполагат и предразполагат към комуникация. И понеже съм общителна, нямам против. Но смятам, че имам право на необезпокояваност в градската среда. Това е част от моята свобода и държа на нея.

# 234
Бънди, ти това ли искаш?
Някоя да те издържа? Ами Интернет е безкраен океан от възможности - пусни няколко обяви какво търсиш и току виж някоя руска дама на 50+ решила да те вземе под крилото си.
Жените много по-често "прибират" мъже без една стотинка защото дори и да имат пари малцина мъже биха били с тях.
Повечето си търсят млади и красиви жени, а не такива вече в менопауза, увиснали отвсякъде, ама с дебела банкова сметка.

# 235
Фил, разбрах те.
Но не можем да контролираме хората да ни заприказват и да им се сърдим, че го правят, но можем да правим избор за себе дали да си говорим с тях, с кои и така нататък. Всеки си споделя впечатленията. Както не всички са умопобъркани изпаднали типове, така и не всички са готини непознати от романчетата на Розамунде П.
Лично за мен е ужасно клише и скучно някой да ме заговори в бар или да ходя по дейт срещи или да се регвам в сайтове за запознанства. Но не отричам избора на всеки.

# 236
  • France
Всъщност можем. Дори има държави (включително и Франция), където това е забранено със закон. Става въпрос за възпитание, което се наслагва. Само преди 30 години мн неща са били ок, които сега минават за крийпи. И слава Богу

# 237
О, надявам се да не забранят и тук хората да си говорят. В България все още няма толкова бежанци и изпаднали непознати, както ги наричаш. И без това хората станаха толкова студени, механизирани и роботизирани, та остава и да забранят някой да те заприказва или пита на улицата, недай си Боже, за упътване, тогава искрено ще се изплаша от подобен контрол.

# 238
  • France
В интерес на истината в София последния път видях доста забулени Flushed доста повече от френската провинция, където можеш да не видиш цветнокож с месеци.
Но да се върнем на темата, естествено, че можеш да попиташ за пътя си Simple Smile но флиртът не е ок и да не се правим, че не разбираме защо.

# 239
  • Бургас
В интерес на истината в София последния път видях доста забулени Flushed доста повече от френската провинция, където можеш да не видиш цветнокож с месеци.
Но да се върнем на темата, естествено, че можеш да попиташ за пътя си Simple Smile но флиртът не е ок и да не се правим, че не разбираме защо.
То и в българската провинция трудно ще срещнеш забулени....
Странно защо се сравнява столица с провинция.
Откачалки има навсякъде, както и нормални хора. Съвременният начин на комуникация и запознанаства ми е в пъти по-странен и нежелан от добрия стар личен контакт. Не го разбирам това писане в соц.мрежи, каква е гаранцията, че човекът е искрен в тази си кореспонденция? Може да си пишете с месеци и всичко да изглежда 6 и в един момент на живо - бам, изненада. Странно ми е, че се има повече доверие на такъв тип комуникация преди реалната среща. За мен в този случай шансовете някой да ме мотае и заблуждава са в пъти по-големи, отколкото на живо. Личният контакт не може да бъде заменен и на живо всичко говори, не само устата...

Общи условия

Активация на акаунт