Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 476
  • 432
  •   2
Отговори
# 180
Кира55, ама моля ви се не всявайте паника и не говорете такива глупости, че заради едно ТСХ нямало имплантация или се е случил аборт. Това е несериозно. Имала съм имплантация и с ТСХ 1,5 и с 2.5 и с 4.5 ( в Турция). Причините за ранен аборт най-често за хромозомни мутации или проблем с имунологията. Липсата на имплантация също е свързана или с ембриона, или с условията в матката, или/ и с имунологията. Ясно, че ТСХ е добре да се държи в норма и да се проверява, ама такива съждения за безумни. Сестра ми забременя с Хашимото и ТСХ 10 ( естествена бременност, не се е следила и не знаеше колко е) и има живи и здрави деца. В Турция пък изобщо не гледат ТСХ, просто искат да е в референтните граници. Ама то нали всичко друго си изследвахте, та ТСХ виновно. Колко опита имате? ПИД, имунология, КИР профил, среда в матката, полови и заразни болести изследвани ли са, мъжки фактор? Сигурно половината неща не сте ги и чували, но веднага със заключения, че ТСХ виновен. Айде, по-леко, няма нужда да плашим и без това наплашените тук момичета.
Всичко от написаното съм изследвала.В Турция също искат да ти е в границите, не знам къде и в коя клиника си ходила. За жени с Хашимото тсх е изключително важно ТСХ. Не съм тръгнала никой да плаша. ТСХ се вдига при бременност и ако не се контролира може да загубиш детето.Познавам поне три жени, които са имали точно тези проблеми. Вярвам, че един от най- добрите ендрокринолози като Начев няма говори безмислени неща.Да не казвам колко проучвания има от Америка си институти за фертилитет и навсякъде пише, че  оптималното ниво на TSH трябва да се поддържа под 2,5 mIU/L, за да се увеличи максимално фертилитетът и да се намали рискът от спонтанен аборт.
Искате да кажете,че при Тсх над 2,5 при инвитро не настъпва имплантация,така ли да разбирам?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02YG6uxQPwfaD1c … d=100085343877826

https://www.omed.bg/Kakvo-trabva-da-znaete-za-vryzkata-na-shitov … ozanov-page8.html

Еми хубаво сте ми изпратили тези статии,погледнах ги,освен аз да ви изпратя снимка на 4 месечната си дъщеря,при условие,че бях с Тсх 2,7.Това са препоръчителни стойности,абсурдно е да се твърди,че това би била основна причина за липса на имплантация.
При жени с Хашимото тези стойности са почти невъзможни през бременността .Важното е за имплантацията да са ниски, защото ако имаш Хашимото , Тсх тръгва нагоре и ако не го контролираш, загубваш плода.Само от прогестерона, който приемаш до теста, той ти го вдига достатъчно много и ако не завишиш дозата , ще се дигне към 4 и повече

# 181
Само да  отбележа за да не се заблуди някой  от горното мнение - прогестеронът НЕ влияе на TSH и НЕ причинява хипотиреоидизъм. Ако TSH се покачи по време на бременност, причината е естествено повишената нужда от тироксин, не прогестеронът. TSH трябва да е нисък за имплантация - това е правилно. Идеалният диапазон е:   1.0 - 2.0 преди трансфер и 1.0 - 2.5 ранна бременност. Аз целя 1.5 преди трансфер.

# 182
Здравейте! Искам да попитам някоя от вас давала ли ембрионите си на генетична оценка по метода EMBRACE и искам да попитам какво е мнението ви.Доколкото разбрах при този метод не се пипа ембриона.
Да, при този метод не се взимат фрагменти от ембриона, НО ембрионът се мести в различна среда на ден 3, което си е стрес, имайки предвид, че все повече се прокламира до ден 5 дори да не се проверяват ембрионите. При мен един ембрион спря развитие при местенето за Ембрейс, може и съвпадение да е, но на ден 3 не ми беше спирал досега развитие.

Като цена е съизмеримо с Пид, не носи подробна информация, местенето в друга среда не ми допада, има точност около 80% (т.е. малко съмнение остава). Сега съм в Турция и тук казват, че признават само пид. Често казано, и аз бих избрала пид занапред Simple Smile

# 183
Момичета, пиша с голямо притеснение….Днес е ден 10 от трансфер на 5 дневен ембрион с добро качество. Всичко беше чудесно до вчера следобед, когато се появи леко зацапване с розово и после кафеникаво течение. Казах си, че не е страшно и е от имплантацията, беше за ежедневна превръзка. Но вечерта след като бих и Фраксипарина започнаха болки като на цикъл около два часа и прокървих - не кръвоизлив, но една превръзка си напълних през нощта. Свързах се с доктора още вечерта. Според него може да е отлепен сак, като ми изписа Пролутекс 2х1, витамин Ц, витамин К, но шпа 3 х 1 и да продължа с утрогестана през устата 3х2. Да спра Фраксипарина(имам Фактор Лайден). И да лежа, но да си направя днес теста на ЧХГ. Пуснат е и чакам резултат. Обаче лекото кървене продължава - кафеникаво, не е алена кръв, но не и просто зацапване. При избърсване си го има. Леки болки при ставане също. И разстройство за капак. Какво да правя? За болница ли съм? Според доктора ще е отрицателен теста.

# 184
Не може да се говори за отлепен сак още, защото няма потвърждение за бременност. Малко несериозно ми се вижда от страна на лекаря.
На мен ми прилича на цикъл, дано греша. Възможно е да се чисти и стара кръв. Стискам палци за успех.

# 185
Възможно ли е при всичкия прогестерон, който взимам, да дойде цикъл? Днес не е като цикъл, оскъдно е, може би от допълнителния Пролутекс? Чакам теста и ще покаже, но просто се притеснявам и да не стане нещо по-сериозно.
Не може да се говори за отлепен сак още, защото няма потвърждение за бременност. Малко несериозно ми се вижда от страна на лекаря.
На мен ми прилича на цикъл, дано греша. Възможно е да се чисти и стара кръв. Стискам палци за успех.

# 186
Според мен също теста Ви ще е отрицателен и Ви идва цикъла, съжалявам 😞 Възможно е въпреки всичкия прогестерон да Ви дойде.
Аз за това правя тест още на ден 5 и ако е 0, си знам, че ще е е 0 до края. Поне така беше последният път. Първия път направих на ден 9 - пак 0.

# 187
Всъщност ,кога най-рано би показал кръвен тест ,при трансфер на 3 дневни ембриони ?

# 188
Всъщност ,кога най-рано би показал кръвен тест ,при трансфер на 3 дневни ембриони ?
В предишните теми, беше публикувано това изследване. То е на база 5 дневни ембриони, че ЧХГ започва покачване още на ден 4 след трансфера. Нямам представа за 3 дневни, но предполагам, че на ден 6-7 трябва да не е 0, за да се развие нормална бременност.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8769177/

# 189
В предишните теми, беше публикувано това изследване. То е на база 5 дневни ембриони, че ЧХГ започва покачване още на ден 4 след трансфера. Нямам представа за 3 дневни, но предполагам, че на ден 6-7 трябва да не е 0, за да се развие нормална бременност.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8769177/

Благодаря !

# 190
Възможно ли е при всичкия прогестерон, който взимам, да дойде цикъл? Днес не е като цикъл, оскъдно е, може би от допълнителния Пролутекс? Чакам теста и ще покаже, но просто се притеснявам и да не стане нещо по-сериозно.

Възможно е, на мен винаги ми идваше преди датата на теста, всъщност си ми идваше на самата дата за цикъла ми.
Но не се настройвай още негативно, щом е само кафяво зацапване, има шанс.
Просто няма как да има отлепяне на сак, след като не се знае дали има имплантация. Чакаме с вас и стискаме палци да имате приятна изненада.

# 191
Излезе резултатът, за който се подготвям от вчера - Отрицателен. Ще пиша на доктора, предполагам в този случай тестът не се повтаря, а направо се преминава към спиране на лекарствата. Как разбираме имало ли е имплантация, нямало ли е. Как изобщо тълкуваме неуспехите момичета? Проверена съм за NK клетки, тромбофилията я взехме предвин с Фраксипарин, уж и tsh го държах в норма с l tiroxin. Така като гледам и то се е повишило от под 2 на 2.53. Прогестеронът ли ми е бил малко? Ще го обсъдя и с доктора, но кажете и вие. Какво се случи?

Възможно е, на мен винаги ми идваше преди датата на теста, всъщност си ми идваше на самата дата за цикъла ми.
Но не се настройвай още негативно, щом е само кафяво зацапване, има шанс.
Просто няма как да има отлепяне на сак, след като не се знае дали има имплантация. Чакаме с вас и стискаме палци да имате приятна изненада.

# 192
Avi, с това ЧХГ не мисля, че е имало каквато и да е имплантация. След отрицателен тест се спират хапчетата, но все пак нека докторът каже.  Някои доктори чакат до 12-ти ден, ама с този резултат и дошъл цикъл не знам дали има какво да се чака. Съжалявам, стискам палци следващия път да е успешен!

# 193
Не, няма какво. Каза да спирам всичко. Поплакваме си и продължаваме. Някоя от вас, ако има препоръки, ще се радвам. Това е първи трансфер за нас. Правих и хистероскопия за махане на полип. С мъжки фактор сме. Но ползвахме зимот и макс селекция. От 6 яйцеклетки се оплодиха 4.Само едничка изкара до ден 5, но пък уж беше с добро качество. Нещо за ембрионите да изискам ли като становище от клиниката според вас?
И аз стискам палци да има повече добри и никакви лоши новини тук 🍀 Чета темата откакто стартирахме и се възхищавам на силата и куража на всички🫶🏻

Avi, с това ЧХГ не мисля, че е имало каквато и да е имплантация. След отрицателен тест се спират хапчетата, но все пак нека докторът каже.  Някои доктори чакат до 12-ти ден, ама с този резултат и дошъл цикъл не знам дали има какво да се чака. Съжалявам, стискам палци следващия път да е успешен!

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 15:59 от Avi_

# 194
Съжалявам, Avi, за резултата. Нямало е имплантация дори.
На мен становище досега не са ми давали за ембрионите. Но не съм и искала.
Но честно казано, все обвиняваха яйцеклетките, лоша стимулация. Някъде там е истината.

Общи условия

Активация на акаунт