Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 31

• 53 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Моят зъболекар е ЗА ползване на конец за зъби /особено полезен за мен лично, защото съм с изключително тесни междузъбни пространства/, зъбен душ и звукова четка. Нищо не отрича и все ми казва, че ако всички пациенти са като мен няма да има какво да работи. Според него образуването на зъбния камък се обуславя от състава на слюнката и аз например не образувам.
В момента ползвам звукова четка на Филипс и я препоръчвам пред Орал Би, която ползвах преди да се повреди.
За четката на ДМ имам лоши отзиви от приятели, че бързо ѝ пада батерията.

И ако на някой му пада корона от почистване с конец за зъби - се налага да смени стоматолога.

# 706
Да се включа като човек с циркониеви коронки (8 броя). Конецът и зъбния душ абсолютно задължителни. Нямам идея наистина кой зъболекар би казал това, но ако от конеца ти паднат постоянните коронки.. имам лоша новина за теб😅
И каква е тя?
Керамични имам. Не ми падаха коронкките при използване на конец за зъби. Но след като двама зъболекари ми забраниха да го използвам, преустанових използванено му. И без това доста пари струват.

# 707
От талона на Оral - B, кой модел ще ми препоръчате да си купя?

# 708
Двама зъболекари съм питала за тези електрически четки за зъби, и те напълно отрекоха ползата им. Казаха ми, че разрушават емайла. С обикновена четка със средна твърдост най-добре почиства зъбите. Четка се 3-4 минути сутрин и вечер. Досада е и отнема време, но после като погледнеш в огледалато си, се радваш на резултата - няма остатъци от храна. Използвам мека четка за зъби, защото са ми чувствителни венците. Само на Lacalut Sensitive. Зъбен камък никога не се е натрупвал много. Не се е налагало дори почистване. Конец за зъби - двамата зъболекари ми забраниха. С него се режат венците, колкото и да си внимателен. И също и протипоказен при наличие на коронки. Може конецът да ги разруши.
И на мен ми каза че конец е противопоказен , но незнам може би в някой случаи.
Да и зъбния камък е според слюнката. Както и до белотата. Няма как да е жълтеникава костта и зъбите да се избелят.
Но за четките звукови или електрически всеки да си пробва и прецени както му харесва . Специално мен ме боляха зъбите и като че ли се рушеше емайла .

# 709
Доволна съм от този крем за ръце.

# 710
А само да попитам има ли някоя от вас да е ползвала алверде маслото с моркова ?
Мисля да го пробвам за натурален тен ,но първо да знам има ли доволни или не

# 711
  • пустинята Гоби
Не знам какво препоръчват зъболекарите, за сефте чувам, че някой не препоръчва електрическа четка. Моят зъболекар ми каза, че зъбите ми са чудесно почистени - ползвам електрическа четка и не я сменям за друга. Пред нея все едно не бях си мила зъбите никога.

Аз ползвам Филипс, имала съм и ултразвуковата на ДМ, но се върнах на Филипс. Тук се препоръчва и Oclean, аз четох отзиви за нея и се отказах да я пробвам.

# 712
Ползвам най-обикновена въртяща четка на батерии и няма място за сравнение.
За година натрупвам много по-малко зъбен камък в сравнение с преди. Зъблекарят каза, че почти нямам какво да ми се чисти. Тези дитирамби за агресивната електрическа четка и аз съм ги слушала от зъболекар от старото поколение, който ми нанесе не малка вреда, преди да се усетя да го сменя.

# 713
Керамични имам. Не ми падаха коронкките при използване на конец за зъби. Но след като двама зъболекари ми забраниха да го използвам, преустанових използванено му. И без това доста пари струват.
3-3,50 лв струват конците за зъби в ДМ, тяхна марка. Т.е. намират се бюджетни варианти и изобщо не е нужно да се купуват от най-скъпите. А една опаковка - дори и с използване два пъти дневно - стига за доста време (аз самата преди доста години помня, че също си го мислех това за скъпото😃, но се оказа, че не ми свършват чак толкова бързо - хем използвам по повече от препоръчаната дължина). Колкото до венците, зъбите и коронките - там е важно как точно се използват и четките за зъби, и конците и с каква техника (и с обикновена четка човек може да си увреди емайла и венците, ако търка по-агресивно, както и с неправилно използване на конците могат да се травмират венците). Между другото, интерденталните четки също са добра опция.
Зъбен камък и аз не образувам. Имам и обикновена четка, и две ултразвукови и ги редувам според настроението.
При нас вече е доста обран щандът на She. Останали са предимно продуктите без намаление.

# 714
И при нас е доста обран вече.
Взех един черен молив - оказа се чудесен. Цената пък няма какво да я коментирам - 1,50. То и преди 15 години нямаше такива цени.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 15:55 от Дидичка

# 715
3-3,50 лв струват конците за зъби в ДМ, тяхна марка. Т.е. намират се бюджетни варианти и изобщо не е нужно да се купуват от най-скъпите. А една опаковка - дори и с използване два пъти дневно - стига за доста време (аз самата преди доста години помня, че също си го мислех това за скъпото😃, но се оказа, че не ми свършват чак толкова бързо - хем използвам по повече от препоръчаната дължина). Колкото до венците, зъбите и коронките - там е важно как точно се използват и четките за зъби, и конците и с каква техника (и с обикновена четка човек може да си увреди емайла и венците, ако търка по-агресивно, както и с неправилно използване на конците могат да се травмират венците). Между другото, интерденталните четки също са добра опция.
Зъбен камък и аз не образувам. Имам и обикновена четка, и две ултразвукови и ги редувам според настроението.
При нас вече е доста обран щандът на She. Останали са предимно продуктите без намаление.
Благодаря. Използвала съм конец за зъби в продължение на няколко години. На Oral B Satin. Но преустанових като ми беше забранено от двамата зъболекари. Но мога да започна да ги чистя пак 1 или 2 пъти в седмицата. Един път ми беше чистен зъбен камън и зъболекарят бързо го почистих. Беше много малко. Дори не ми взе и пари.
А за четките за зъби. Зависи как се търка с четката. На мен зъболекарите ми казаха да си търкам с четката вертикално от венеца до основата на зъба и хоризонтално в продължение на 3 минути. После задната страна на предните зъби горна и долна челюст. След това и вътрешната страна на зъбите, с които се сдъвква храната. Това ми отнема 4-5 минути общо. Този начин зъболекарите ми го казаха, след като ги подложих на кръстосан разпит. И език чистя с четката. След това с вода за уста се жабуря. После на огледалото като погледна са чисти.
Кой както е свикнал все пак.

# 716
  • София
Показаният от Пролетно цвете бързо попиващ крем за ръце на Балеа се оказа голямо попадение. Взех го за офиса, ползваме го заедно с колежката и сме доволни. Попива бързо, не мазнее, омекотява много добре кожата.

# 717
Може би зъболекаря както прецени . Жената при която аз ходя е около 50г може и малко повече. Така,че мисля,че при всеки е индивидуално. Аз специално съм я питала ,за конци ,за Ел четки ,за звукови ,за прах за зъби. Категорично каза че при мен няма смисъл, защото имам отлични зъби. Може би затова.
А на друга моя позната, която чисти зъбки с конец и се старае зъбите да саѝ наред,на нея казва ,че прави много хубаво. Но нейните зъби нямат нищо общо с мойте . Затова при всеки е индивидуално. Аз казвам,че при мен се ронеше нещо в устата като пясък от ултразвука и усещах чувствителност .
Затова нека всеки опита с това което реши той ще прецени.
А до това кой къде ходи на зъболекар, няма значение. Важното е дали е доволен.

# 718
И при нас е доста обран вече.
Взех един черен молив - оказа се чудесен. Цената пък няма какво да я коментирам - 1,50. То и преди 15 години нямаше такива цени.

Това моливът с частичките ли е (нещо като фини брокатчета)?
Анонимен_7, и аз чистя и езика с четката за зъби. На мен 3 минути не ми стигат за хубаво изчеткване на зъбите (засичала съм по часовник😂), затова поне 4-5 минути ми отнема само четкането, отделно времето за конци за зъби, вода за уста...

# 719
Долче, същият.

Общи условия

Активация на акаунт