Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 12 465
  • 160
  •   7
Отговори
# 150
Добро утро! Откривам новата седмица с Allure EDP. Обичам го този парфюм, липсваше ми и се радвам, че го поднових.

# 151
Аз не съм върл фен на подчертания аромат на роза, или аромат, който да е крещящо розов. Много по-пристрастена съм към ирисовите аромати.
Ноо, разбира се, имам любими парфюм с участието на роза, който периодично подновявам: Mon Guerlain.
И все пак, от фланкърите му предпочитам Mon Guerlain Florale, при който вече имаме божур, а не роза.

# 152
Ползвали ли сте My Geisha и какво ми е мнението? Понеже на мен адски много ми хареса ароматът на няколко парфюма, но не знам колко са качествени и дълготрайни.

# 153
Ползвали сме. Средна трайност, има приятни, но нищо интересно и запомнящо се.

Dez, честит юбилей! Любов и парфюми!

# 154
  • София
Здравейте, като почитател на Jo Malone Еnglish Pear and Freezia, чудя се дали би ми харесала парфюмната вода  Sakura Tokyo с нотки на черешов цвят, фрезия и др. Дали в темата преди е коментиран този парфюм?

# 155
Благодаря! Все пак си е въпрос на вкус, на мен повечето от "топ" парфюмите хич не ми допадат. В случая Musk и Sheikh на Гейшата за мен лично, като аромати са уникални.

# 156
  • The Evergreen State
...
Всъщност забелязвам, че  размислите и страстите относно по-евтините парфюми са доста оскъдни в темите, а сред тях със сигурност има находки...
Тези парфюми не са популярни защото са на пазара от отдавна, нормално е хората да търсят нещо ново и интересът към по-старите да е по-малък. Аз самата не съм сигурна колко често бих ги пръскала, но ми се искаше нещо източно и екзотично, за разнообразие от това което нося обичайно.
Да си призная, като, че ли все още ми е малко трудно да свикна с парфюмите, които станаха популярни последните петнайсет години като Frederic Malle, Byredo, Tom Ford, MFK, Diptique, Parfums de Marly. Може би не е един, а са набор от фактори. Еднаквите бутилки, лансирането на десет парфюма наведнъж, факта, че повечето са унисекс - всичко това повече ме затруднява в избора от колкото да ме улеснява. Липсва ми малко времето когато марките пускаха по един парфюм във времето, с уникална бутилка, уникална кутийка, уникална реклама, launch party - целия пакет който създаваше чувството, че си купуваш нещо специално и  луксозно и което идваше със собствена история, разказана в рекламата.
Не казвам, че всичко сега е по-лошо, вярно е, че повечето избор дава повече свобода и вкуса на всеки е задоволен, но това бясно бълване на бутилки отнема малко от чара, магията и усещането за лукс.

# 157
Съгласна съм с мнението по-горе. Сегашните парфюми не ги чувствам специални, бълват ги като на конвейер и са като че ли мимолетен хайп. Все по-рядко купувам нови парфюми, не мога да се оттърва от усещането, че са ме прекарали и не съм купила парфюм, а омекотител за дрехи в малко шишенце и то на баснословна цена. Според мен все по-малко си заслужават новите парфюми, особено пък да се трупат.

Аромат на седмицата за мен е  Prada Amber, един от най-любимите ми въобще. Имам 4 шишета и все купувам ако някъде ми попадне.

# 158
Съгласна с Athena, но не е само това. Реформулирането съсипа повечето, а другото според мен се дължи на влиянието на мненията от форуми като фрагрантика.
Volupte наистина е жестоко окастрен, за съжаление, и от някогашният звънлив и богат аромат не е останало много. Унгаро е безобразно безличен. Не лош, а обезличен. Не бих казала, че съжалявам, ще ги изпръскам Simple Smile
За радост биопарфюмът на Mcgriel се оказа чудесно попадение за носене около Коледа. Оставих да се аклиматизира и отлежи няколко дни, но от пробата днес много ми хареса. Канела, какао, нещо опушено ... усещане на уютен луксозен магазин за източни подправки. Като комплимент- натурален сапун с лавандула. Момичето видимо се старае да предложи нещо красиво на достъпна цена.

# 159
  • Пловдив
Колко са хубави последните мнения. Толкова се радвам, че все още има почитатели на това изкуство, а не само влогъри продавачи на всяка нова миризма, защото била "уникална". Унгаро е един от моите вечни любимци, от времето когато никой не знаеше кой е Мосю. Имам флакон от това време. Утре ще го ползвам. По Коледа винаги ползвам и Джон Галиано.

# 160
  • София
...А тези парфюми си имат по-особрена култура на носене (поне сред арабското население) и са прекрасни нанесени правилно...
Бихте ли споделили?
Прави ми впечатление, че тези толкова модерни миризми почти задължително вървят с отровно количество нанасяния.  Не случайно и тук, мине се не мине, и някой търси аромат с акцент на ядрена мощ. Независимо от нотките. Просто да е убийствено силен Sad

Общи условия

Активация на акаунт