Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 62 540
  • 679
  •   1
Отговори
# 675
Дами, обръщам се към вас тъй като не съм много запозната с дизайнерските парфюми, да не кажа никак. Скоро получих от размяна една Прада:https://www.fragrantica.de/Parfum/Prada/Prada-La-Femme-39030.html. Такъв не бях виждала досега. Знаете ли дали от точно тази серия вече са спрени или се лъжа?
Има го в Makeup

Благодаря, значи е все още на пазара. Мисля да го дам за подарък на свекървата. Тя поне ще му се зарадва.

# 676
  • The Evergreen State
Да, на мен Бялата отрова ми мирише на развален зъб.

LOL разсмя ме това, колко са ни различни възприятията Laughing. Аз имам парфюма, харесвам го много.

Prada Infusion d'Iris е леко пудрен и много приятен. Друг мой любимец - Трезора на Ланком и той е леко пудрен в комбинация теменужка-праскова-роза.
И аз обичам виолетките и теменужките, нямам парфюм с изявени такива, все са комбинация с нещо, но задоволявам копнежа за теменужки и виолетки с тях. За съжаление повечето май са спрени вече, та няма смисъл да ги предлагам. Единствено Kenzo Flower май си е все още в продажба и Lolita Lempicka, нито един не е близък обаче до търсените.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 06:13 от Athena

# 677
Велик пудрен аромат е Citizen Queen. Не е спрян засега, доколкото ми е известно. Не съм го носила през последните години, а беше един от най-обичаните от мен аромати.

Trussardi My Name също е красив пудрен аромат, но със съвсем различно усещане. Пудрата е хелиотропна, няма ирис.

От две седмици нося различни трактовки на Шалимар, и друго не ми трябва. Без да искам довърших ЕдТ, само си оставих няколко милилитра за юли. От години го нося на РД ден на втория ми син, втора бутилка ми е, но няма да потретя.
Шалимарите са пудрени, но не препоръчвам, защото са силно ретро. Не са 50, а 100 годишни, буквално. Преди години купих Shalimar Eau de Cologne, защото четох, че се приближава най-силно до някогашния оригинал. Не знам доколко може да се вярва, но в него усещам и животинче, което в ЕдП липсва. През лятото в жега е много интересен, но през зимата не е идеален, идва още по-ретро.
Работя от къщи, не тормозя околните.

Shalimar L'eau е прекрасен и сега, но лятото му отива най-много. Ако съществува искрящ ирис, е точно там.

Teint de Neige носих някога, но ми се стори монотонен. Добре че взех отливка за разносване първо. Внезапната ми любов към него свърши след няколко милилитра.

Edit:
Как можах да забравя Houbigant Quelques Fleurs Royale и Dama Bianca!
Много обичам QFR, преполовила съм флакона, и не искам да свършва. Безумно красив е, и буди някаква неясна носталгия в мен. Това е аромат за класическа бална рокля, ако е с кринолин, още по-добре.
Дама Бианка е много нежна, но трайността не ме вдъхнови да го повторя. Въпреки това си мисля, че си заслужава поне запознанство от 30мл, за любителите на "пудровки".
https://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Quelques-Fleurs-Royale-5357.html

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 10:46 от Dez

# 678
Експерти 😃 имам два въпроса, единият е дали pure musk и musc noir си приличат или имат един и същ вайб т.к. имам пълна бутилка musc noir и се чудих дали да не си поръчам и другия. Другия въпрос е-подариха ми Prada paradoxe intense, определено ми харесва парфюма, но повече ми харесва как се развива в самото начало, сякаш в началото първите 5 Мин усещам нар или ревен, нещо подобно на Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès , имам го и него, но не е много траен, да ми предложите нещо с този уклон но трайно?

# 679
Имат прилики доста, но имат и разлики. Струва си да се имат и двата.

Общи условия

Активация на акаунт