На море в Гърция 2026

• 23 747
  • 333
  •   2
Отговори
# 75
Благодаря за отзива за гледките, много държа и на тях. Даже са ми приоритет. Heart Eyes

На Итака гледките са топ! В северната част на острова пътят върви много нависоко, от едната страна е Кефалония, от другата се вижда залива на Вати и южната половина. Ставрос е добър избор, има и едно Перахори над Вати, от което сигурно пак ще има жестока гледка, защото от пристанището се виждаха къщите високо по един склон. Даже бях набелязала едно кафене там, в случай че не става за плаж или го пропуснем: Veranda sto Ionio - https://maps.app.goo.gl/8GZafVsJXjbockb99

# 76
Благодаря, Параход, тъкмо мислех да търся замъка с гуглето. Joy
Ще посетя първо Паксос, пък после ще видя бозицата за sweet memories. Joy

Благодаря, Devian Art. Heart

Ox, явно ще се ходи и на двете места. Heart EyesHeart EyesHug

# 77
  • София
Ще споделя и аз впечатления за Итака и Паксос, които видях в две поредни години (2024 и 2025). За мен Итака е много по-автентично място. Паксос е изключително малък и насочен основно към  вкусовете на английските туристи. Инфраструктурата му изнемогва и е в много лошо състояние, до степен да има разбити пътища и селца без вода през цялото лято, заради новопостроените вили с басейни. (Защо човек ще иска басейн, когато почива на Йонийско море, е напълно необяснимо за мен.) Основното достойнство на Паксос е близостта с Антипаксос, който е изумително красив.
На Итака попаднахме на плаж, където освен нас имаше 3-4 души, по някое време по обед идваха 10-12 местни пенсионери, които се къпеха, приказваха си в морето и на сянка под маслините и си тръгваха след час. И безвремието продължаваше. За сравнение - на Паксос имаше плажове с резервации!
Скрит текст:
Итака

Паксос

Антипаксос

# 78
За Арменистис вече не знам как ще се дореждаме, нашите приятели бяха пуснали заявка в 10:00 и имат отказ, нашата резервация пък е потвърдена, но за друг вид настаняване, а не това което искахме. Имате ли отзиви за Талата? И там ли е такъв зор със запазването? Търсим място, където ще сме двете семейства.

# 79
Днес има промоция за полети на Sky Express и Aegean. До Атина изпадат съвсем читави цени за извън сезон, че и в сезон отделни дати.

# 80
За Арменистис вече не знам как ще се дореждаме, нашите приятели бяха пуснали заявка в 10:00 и имат отказ, нашата резервация пък е потвърдена, но за друг вид настаняване, а не това което искахме. Имате ли отзиви за Талата? И там ли е такъв зор със запазването? Търсим място, където ще сме двете семейства.

Колко време след вашето запитване получихте отговор от Арменистис?

# 81

Колко време след вашето запитване получихте отговор от Арменистис?

Не питате мен, но и аз да дам инфо от първа ръка Simple Smile - аз изпратих заявка в първите минути на отваряне на платформата от името на мои приятели и вече 10 ден нямат отговор. За сравнение - миналата година получихме такъв седмица по-късно.

# 82
Седмица след заявката.

# 83

Вие резервирахте ли? Аз получих отговор, няма свободни места за активния сезон в листата на чакащите сме. Има ли шанс все пак да се вредим за там или да търся за друго място? Относно Талата миналия ден можеше да се резервира, но нещо ме спряха някои отзиви откъм чистота и поддръжка. Ако някой е бил скоро там нека сподели как е било.

# 84
Да, платих депозита, ще изчакаме някакво време, ако случайно и нашите приятели ги отгрее, но се съмнявам. Видях същите отзиви за Талата и сме 50 на 50 поради същите причини. Междувременно започнах да се оглеждам и за апартаменти/студио с дворче, където да лудуват децата в Торони, Неос Мармарас. Не сме били там, ще се радвам някой да сподели отзиви и за там, както и за Талата.

# 85
  • София
Сетих се, че няколко човека чакаха транспондери за магистралите. Най-после миналата седмица дъщеря ми получи заявеният през юни, но след като видя, че отлежава в Сандански и се свърза с тях. Не била посочила адрес, което изобщо не е вярно. Simple Smile

# 86
Моят го заявих през август мисля. Едва преди 10 дни ми изпратиха да подпиша документи и днес получих съобщение с номер на товарителница, че е изпратен. С кой куриер идва в България, знаете ли? От Гърция е изпратено с Geniki Taxydromiki.

# 87
  • София
Моят го заявих през август мисля. Едва преди 10 дни ми изпратиха да подпиша документи и днес получих съобщение с номер на товарителница, че е изпратен. С кой куриер идва в България, знаете ли? От Гърция е изпратено с Geniki Taxydromiki.
Със същия, ако в града имат офиси (София, Варна и още 1-2 града). В останалите със Спиди (така съм запомнила от темата).

# 88
Моят дойде в София със Спиди, въпреки че го бяха изпратили с Geniki.

# 89
Във Варна дойде с Геники, но не успяха да ми го доставят, защото не бях на адреса.
После го взех от "офисът" им, който е магазин за гръцки стоки на Бенковски.

Общи условия

Активация на акаунт