В какви съдове и как приготвяте храната си ?

• 229
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте , имам въпрос към привърженшцити на Аюрведичното хранене , които се стремят да се грижат за ениргийната си чистота - с какви съдове и уреди приготвяте храната си и до колко допускате модерните предложения като варианти за вас ?
Привърженик съм на възможно по- опростените  , но стабилни изчистени  материали и устройства .Микровълнова фурна категорично не приемам за моето домакинство .
Покрай колебанието ми дали да купя   енергийно безвредна тенджера под налягане/ без нетужна електроника /  или многофункционален мултикукър /но  с електронно управление/ се размислих по- дълбоко за влиянието на електрониката и изобщо на нюейдж технологиите върху хранителните продукти.

Ще се радвам да споделите мненията си

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 01:27 от румид

# 1
Аз също не ползвам микровълнова печка и никога няма да си купя. Не ползвам също и тефлонови изделия.
Готвя в чугунени тенджери и тигани на Lodge. Имам и тази  тенджера под налягане, за която споменаваш. Да, тя е с електроника, но много ми улеснява ежедневието. Всъщност тя не е вредна с нищо, защото като и задам програмата се включва нагревателя, все едно готвя  на обикновен котлон.
И най- важното е да внимаваме какво купуваме, да се стремим към по- безвредни и чисти храни с по- малко антибиотици, оцветители, нишесте, захар и т.н. , но това е друга тема.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 15:52 от a_tita

# 2
Готвя в Цептер от 1999година , използвам кутии без бисфенол а на Tupperware oт пет години.

# 3
Без да съм привърженик на Аюрведичното хранене, енергийна чистота и т.н. си готвя в чугунен тиган, обикновена тенджера под налягане и газов грил. И май няма ястие, което да не мога да приготвя в тях.

# 4
  • София
Не съм чувала за такива неща. Готвя в обикновени тенджери и тави. Имам хубава печка и всичко става бързо.

# 5
Майка ми готви във всякакъв вид тенджери и е на 84 години...

# 6
  • Варна
Бях на 17 г. когато си купихме първата MW фурна. Оттогава не оставам без такъв помощник.
За протокола : последните ми пълни профилактични изследвания, които направих, защото ЛЛ ме помоли, а не че имам проблеми, са в норма. Единствен малък дискомфорт ми е климактериума, ама е временно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт