Хайде на театър - 18

• 33 777
  • 602
  •   5
Отговори
# 360
Глембаеви ми хареса и ще влезе в моите номинации - всичките от НТ. Да текстът е тежък, сложен и мрачен, а това прави играта на актьорите още по-трудна и запомняща се…  Залата избухна при появата на Пламен Димов накрая за аплодисментите.

Поздравиха ли Теодора за рождения ѝ ден?

# 361
Да, Дарко ни помоли да изпеем и песента …, а тя беше изненадана и искрено ги нацелува всичките. А той самият как пее - не тази песничка, а песента в ролята му!

# 362
Тъжна история с това изявление на актьорите от НТ, дето са си го сложили в социалните мрежи, че подкрепят управлението си. На мен цялата история с тоя директор и това, което довлачи в Народния ми беше противна, както и с уволнението на Морфов. Разбирам, че всяка монета им две страни и едва ли всичко е толкова ясно, колкото изглежда отстрани, ама ми дойде малко в повече тази “подкрепа”, придружена със снимка на почти всичкото актьор, дет има в Народния, с опечалени физиономии.

# 363
Същите тези актьори бяха и при Радев в защита на директора си, след огромното увеличение на заплатите им при скандала с Морфов.
Нали помним? Пак така кахърни…
Закъснението в заплащането на гост-актьорите е 2-3 седмици. Има пост на Кошко по темата.
Впрочем, за огромните злоупотреби в НТ и проверките без последствия говореше още един от предишните ресорни министри - Минеков. Така че, едва ли Бачев е инициатор - по-скоро е наследник на недовършен одит. Не знам дали знаете, но Театрите имат солидарен бюджет. Обща касичка, казано простичко - от резултатите на успешните се подпомагат тези в криза, за да се гарантират заплатите на всички в сектора. И когато липсите в някои са огромни, се покриват от останалите. Така че… да не страдаме дружно, аз съм склонна да допусна, че действията на министъра имат основание. Допускам, не мога да го твърдя категорично, разбира се…

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 03:51 от PoshSpice

# 364
Отдавна се говори по медиите за огромни финансови загуби на НТ от идването на Васил Василев. Писано е за няколко одита, които констатират нарушения, не само предизвикани от Бачев, но и от предходните министри на културата. С големите заплати за артистите в НТ, двойно по - високи от на всички останали в Софийските театри, той им затвори устата. За съжаление от това, което чета сега, но все пак в жълтия Филтър, е че уволнението е поискано за да си назначи Бачев свой човек за директор. Дали е истина или не, но не е сериозен мотив при евентуалното наличие на други нарушения. И аз посещавам първата ни сцена със свито сърце и неприятно чувство, след случилото се с Морфов. Две години по - късно се крещи по площадите срещу Пеевски, Морфов го направи още тогава. Виждам в позицията на артистите - двоен стандарт и лицемерие. Мое мнение разбира се.

# 365
Морфов е велик, но това не му дава право да се държи гаменски;  няма политически замисъл в неговото уволнение…

# 366
Честно казано, този текст или изявление е… доста слабо:

*
Между другото, когато гледах Бележките под линия, а и сега тази снимка, Коджабашева ми се струва, че е бременна. Аня Пенчева пък прилича на брат/я Аргирови.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 09:56 от Аня

# 367
  • Бургас
Отзив и от мен за Глембаеви. Не ми хареса. Изобщо. Отегчително, мудно. За първи път ми се случи да заспя на постановка. Чак се стреснах. На мъжа ми също не му хареса. Хората, които стояха до нас също изглеждаха тежко отегчени и не криещи разочарованието си.

# 368
Честно казано, този текст или изявление е… доста слабо:

*
Между другото, когато гледах Бележките под линия, а и сега тази снимка, Коджабашева ми се струва, че е бременна. Аня Пенчева пък прилича на брат/я Аргирови.
Скрит текст:
Мсиля, че действително е бременна, защото в "Едни момичета" също ще я замества една млада акатриса, която аз никак не харесах в друга постановка.
Някак си се октазвам за "Глембаеви" след коментарите тука, звучи ми като много известн актьори на едно място и хубав декор. Но пък кой знае, както тука сме ставали свидетели многократно- на едни нещо ужасно ни харесва, други едвам са го изтърпяли. Затова и харесвам толкова тази тема- да се води интелигентна дискусия, чрез която човек да добие представа за нещо, което все още не е гледал.

# 369
  • Галифрей
Много от вас обичани артисти шерват това изявление в социалните си  мрежи. Сега аз не съм много запозната  с драмите в НТ, те си работят  там и са по запознати какво  точно се случва там. Гледам,че много интектуацлци ги подкрепят а и не са копейки,те си знаят най-добре. Не съм съгласна в коментарите,че имали слаби  постановки. На която и пиеса съм ходила там ми повечето ми харесват много.

# 370
  • София
Няма театър без слаба постановка за мен. 😃

# 371
  • Галифрей
Е ся има де ама са малко не всичките 😂

# 372
Има слаби, но има и също доста силни постановки. Нормално е според мен да не харесваш всичко което си гледал .

# 373
[quote 
Някак си се октазвам за "Глембаеви" след коментарите тука, звучи ми като много известн актьори на едно място и хубав декор. Но пък кой знае, както тука сме ставали свидетели многократно- на едни нещо ужасно ни харесва, други едвам са го изтърпяли.
Ами то там декор няма 🤣… , за да изпъкне играта на актьорите.

# 374
[quote 
Някак си се октазвам за "Глембаеви" след коментарите тука, звучи ми като много известн актьори на едно място и хубав декор. Но пък кой знае, както тука сме ставали свидетели многократно- на едни нещо ужасно ни харесва, други едвам са го изтърпяли.
Ами то там декор няма 🤣… , за да изпъкне играта на актьорите.
Дори и най звездният каст ако има в една пиеса, няма как да бъде хубава ако сюжета е ужасен . Тук в този случай е така .

Общи условия

Активация на акаунт