Хайде на театър - 18

• 42 822
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
На всички явно ни е направила впечатление видимата възрастова разлика и фактологическо несъответствие (професор - студентка) и не сме могли да се абстрахираме. Иначе се постараха и двамата с актьорската игра. Нети например, която е на 50 години, пак по-възрастна от Владо, но приличаща на младо момиче, щеше да се впише визуално. Не ме подразни и в ролята на девойка в Железният светилник, защото изглежда феноменално. Но Ивайло Христов е имал лични причини за избора си, както знаем. Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:26 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 721
  • София
Здравейте,
Отново в търсене на театрални постановки, които разглеждат екзистенциални въпроси. Нещо, което да те накара да се замислиш за съществуването, смисъла на живота, но без да се отнася в прекалена философска или абстрактна територия.
Тези на прима виста ми попаднаха:
 - ЖИВОТЪТ, МАКАР И КРАТЪК   Ст. Стратиев  60мин - Сфумато
- ЗА ЯВЛЕНИЯТА И СЪЩЕСТВУВАНИЯТА Даниил Хармс 60мин - Сфумато

Не си падам много по моноспектаклите, но ще добавя два.
- някой дали ги е гледал (или ще гледа)?
  ЕДИН ЧОВЕК
по книгата на Ясен Григоров "Телогинариум" -60 мин моносп-л
Викове от подземието - Режисьор
Стоян Радев; С участието на Йордан Ръсин
“Викове от подземието” е представление по текста на Достоевски “Записки от подземието”.

ПЕРСОНА - Премиера 01.02
= маската, която носим пред света. Спектакълът е за това, което остава скрито под нея.
- Патрисия Господинова
Скрит текст:
ПЕРСОНА ОТ ИНГМАР БЕРГМАН за пръв път на българската театрална сцена
Режисура: Патрисия Господинова
Сценография: Ивета Милева
Музикална среда: Васил Миленков
Превод от шведски: Меглена Боденска
В ролите:
АЛМА - Боряна Маноилова
ЕЛИСАБЕТ - Ния Кръстева
ЛЕКАР - Йоана Буковска
ГОСПОДИН ФОГЛЕР - Венцеслав Димитров
Спектакълът се реализира по договор с Music Theatre International, от името на Фондация “Ингмар Бергман”

Други...
Кое от двете препоръчвате:

Празна е стаята на удоволствието
или СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ - Топлоцентрала

постдраматичен театър
*"ЖИВОТЪТ Е СЪН" - антиутопична хорър приказка по едноименната пиеса на Педро Калдерон де ла Барка
 Зала 2 Азарян, НДК (това амфитеатралната зала ли е?)
по превода на Стоян Бакърджиев Адаптация и режисура: Дина Маркова

"Ефектът" – експериментът, който се превръща в любовна история, с премиера на театралната сцена в София  - В ролите влизат Валентина Каролева, Ирмена Чичикова, Иван Бърнев и Стефан Додуров
От новите на това съм метнал около, макар и 2та часа и половина:
Пиесата на Марк Бартлет „Албион“ ще потопи зрителите в едно пространство на носталгията, спомените и копнежите.

ЖЕНАТА–КОНБИНИ, ще прочета книгата, така или иначе чак април има билети (засега). Стори ми се интересна темата.

# 722
Дори мисля тази година да прочета и книгата му (ако някой я е чел, споделете заслужава ли си).
Книгата е страхотна. Прочетох я за 2 дни. Изключително увлекателно пише.

# 723
"Убийство по учебник", по-скоро "Криндж по учебник". Съставките са там, но ястието е безвкусно. Все пак имаше хора, които се забавляват, а и Урумов държеше фронта. Може би ако беше с 30 мин. по-къс, щеше да е добре.
От петте неща, които съм гледал на Бойко Илиев, са ми харесали "Зоро" в ДМБЦ и "Случайна среща" в Сатирата. "Робин Худ" и "Колко е важно да бъдеш сериозен (години по-късно)" са ми сред разочарованията.

# 724
  • софия
Снощи бяхме на Жената-конбини. Алтернативна постановка, която би се вписала повече в концепцията на Топлоцентрала. Стилът на игра имаше елементи на "Но", което е обяснимо предвид автора на книгата и героите. Александър Тонев прави запомнящ се образ.
Друго не знам какво да напиша.

# 725
  • Майничка
Има ли някой, който е гледал "Отново в джаза"?

# 726
  • София
Снощи бяхме на Жената-конбини. Алтернативна постановка, която би се вписала повече в концепцията на Топлоцентрала. Стилът на игра имаше елементи на "Но", което е обяснимо предвид автора на книгата и героите. Александър Тонев прави запомнящ се образ.
Друго не знам какво да напиша.
Ох, звучиш като да не ти е харесала… имам билети, пък и приятелка поканих…

# 727
  • софия
Не е моето и на дъщеря ми. На мъжа ми му хареса. Твърде японско е. Харесах книгата, но когато я четях сама определях темпото и границите на фантазия.

# 728
  • София
Добре, ще отида без очаквания. Blush

# 729
Благодарение на темата всеки много добре си отсява какво да гледа. Много е полезно! Аз бях на “Те бяха 10” в театър Възраждане. Хареса ми! Сюжетът е познат на всеки, така че няма  какво да кажа, но играта ми хареса. Искам още поне 2 представления да гледам там - Лабиринт и 12 гневни, а може и Убийствена комедия… И без това никъде другаде не съм си харесала нещо, освен Лисичета в Народен.

# 730
Убийствена комедия не е кой знае колко впечатляваща, става, но не е уау.

# 731
Аз съм чела "Женат конбини" и нещо не ме тегли към постановката.
Аз също чакам отзиви за новите постановки на театър 199.

# 732
Аз се включвам с отзив за "Дракула" на ДТ Благоевград, които гостуваха снощи в Народния. Не мога да кажа, че съм мееега впечатлена цялостно от спектакъла. Представях си че ще е по-мрачен и страховит. Очаквах повече от сценографията (тези стълби доста ми се повтарят в постановките на Мурджев). Иначе перлата на спектакъла беше Койна Русева, която играе два образа - на мъж и на жена. Койна го направи да изглежда толкова лесно и елементарно. Нооо през цялото време тази жена беше в постоянно задкулисно преобличане и непрекъснато сменяне на образите. Неслучайно на поклона най-бурните аплодисменти бяха за нея. Не си представям друга актриса да успее да изиграе тази роля така добре. Другите актьори също й партнираха достойно.

saffron, "12-те гневни" на мен много ми хареса, през цялото време ме държа в напрежение и актьорския състав беше много силен. А "Лабиринт" си заслужава да се гледа заради прекрасната игра на Свежен Младенов. 🤗

# 733
  • Велико Търново
Този сезон театърът в Търново направи мюзикъл Дракула, бяхме на премиерата, беше страхотно.

Иначе снощи бяхме на Поразените на Варненския театър (По книгата на Теодора Димова). Отвя ми главата тази постановка, през цялото време бях там, виждах нара, на който са се сгушили децата, усещах как мирише килията в ареста, видях общия безименен гроб. Невероятна игра на актрисите, не знам каква сила трябва да имаш, за да правиш тези роли. Това не беше просто театър, това е живата ни история, показана през няколко лични съдби. Хваща те за гърлото и сълзите текат. Та така, ако ви вълнува темата, не пропускайте. Мен със сигурност ще ме държи дълго.

# 734
Някой ходил ли е на "Глас" с Нети в Армията?

Общи условия

Активация на акаунт