Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 759
  • 214
  •   3
Отговори
# 120
Пробвай с мицеларна вода дали ще стане.

Не стана, за съжаление

Опитай с мляко. То по принцип е за естествена кожа, ама то и естествените имат покритие. Нищо не рискуваш.

# 121
Най-вероятно няма да стане, но давам идея. Много неща съм чистила с Пронто за мебели. Поне няма да развали кожата, може да свърши работа.

# 122
Тоалетно мляко, сметана 30%, препарат тип Пронто. Даже си мисля, че и с някакво олио може да стане. Чела съм и за ацетон и спирт, обаче не знам дали аз лично бих рискувала за чанта...

# 123
Може и с тоалетно мляко да се пробва. Аз потвърдих за мицеларната вода, но може да е било и тоалетно мляко, пак някъде в тези теми съм чела.

# 124
Мицеларната вода доста неща чисти. Просто в случая не е свършила работа.

# 125
Благодаря за отговорите, но който го е мързяло през лятото, ще се мъчи през зимата Animal See No Evil

# 126
За чантата- пробвайте с леко влажна магическа гъба.
Много неща чистят тези гъбки, може и тук да се справят.

# 127
И с мокра кърпичка Бочко може да стане.
Пък и да не стане, не си личи много.

# 128
Някаква идея с какво да премахна петно то лютеница от тениска? Пръсках с обезмаслител, но не се махна. Ми а веднъж през пералнята и се притесняваме дали изобщо ще се махне с нещо.

# 129
С глицерин върху петното за 10-15 минути, измиване със студена вода и бебешки сапун или с течен сапун за ръце, с веро Тест (от кутия) можеш да пробваш. Иначе с оцет, лимонов сок, кашичка от сода и вода (да засъхне върху петното) - но това е подходящо по-скоро за бели или светли дрехи.

# 130
Има един тип доматени изделия, които просто се срастват с тъканта и нямат изпиране. С доматен сос ми се е случвало, може и тази лютеница да е такава. По домакински кърпи са ми оставали такива петна, прани са безброй пъти след това с прах за бяло на 60°С, кърпата избелява - петната си стоят.

# 131
По принцип има значение и материята каква е - от някои материи е много по-трудно, дори невъзможно, да се махнат този тип петна...🤨

# 132
Светло розова памучна тениска на детето. Лютеницата е от магазина, кой знае какви боклуци има в нея, щом чак след такова третиране и пране не се маха.

# 133
Не е задължително да има кой знае какви боклуци в лютеницата, просто това са си петна от мазно плюс силен пигмент...По бялата ни мушама в кухнята остават много лесно петна от доматен сос, лютеница, червена чушка, морков, цвекло (без да има добавена мазнина), а е мушама уж (*на много други неща издържа иначе)...

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 16:54 от dolce miele

# 134
Пробвай преди следващо пране със Спот, ако не се е запечатало вече петното, но действително зависи много и от материята - някои материи, както казва и долче, поемат и няма махане. 

Общи условия

Активация на акаунт