С усмивки, смях и мечти — Декемврийчета празнуват първите рождени дни. - Тема 3

• 361
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
Gagging не е страшно, нормално е, не е опасно и не води до задушаване, не се притеснявайте за това. Просто е част от процеса и в един момент спират да го правят. Алис също предпочиташе пюретата много дълго време и все още малко се чуди какво й давам като има големи парчета зеленчуци примерно, но им свикна. Ако ви е страх, гледайте клипчета в интернет какво да правите, ако бебето се задави, не ги закопчавайте в столчетата (за да може да ги извадите бързо в случай на нужда) и в никакъв случай не им бъркайте в устата да вадите каквото им е заседнало в гърлото, защото вероятността да го напъхате навътре е много по голяма. Задушаването е тихо, ако има звук, значи няма проблем.

# 16
Благодаря за новата тема и много благодаря, че си ме добавила в списъка Simple Smile Много мило че си се сетила за мен Simple Smile

Алис също е в период на тръшкане, все още не обича да си играе с играчки и само ходи насам натам и мести разни неща. Вчера докопа някаква кухненска хартия, реших, че тишината ми е по важна  и цял ден къса парчета хартия, дъвче като дъвка и навсякъде е снежна картинка, ама каквото - такова. Иначе си е съвсем човече, от няколко дни се опитва да се наведе да вдигне нещо от пода и да се изправи бе да падне, и вчера най после успя, досега тупваше по дупе. Единствено засега ме може да се изправя без да се подпира на нещо, ама и това ще го измисли. Иначе редовно се приближава баааавно до нещо което не й е позволено да пипа, ама съвсем бавно и ме гледа дали ще забележа и ми се хили. Като й кажа нееее, тя ми вика “иеееаааа”. Любимата игра е да се скрие зад пердето и да се покаже ту от едната страна, ту от другата, и е много щастлива като се изненадаме като се появи иззад пердето. Много е смешна.

На мен не ми липсва толкова бебешкия период, нямам търпение да може да ми казва какво иска, вместо да реве.

Официално я записахме на градина, започва януари, ще ходи три дни и половина докато се освободи място за останалото време. Ходихме да разглеждаме градината миналата седмица, много й хареса, ще видим как ще е като тръгне сама.

За съжаление бабата на мъжа ми почина и погребението най вероятно ще е точно на рождения й ден, ама няма значение, сега й търся черна рокля, което се оказа много трудно. Черни дрехи за момиченца просто няма, има за по големи деца, но нищо в нейния размер. Тя още носи 6-9 месеца, дори някои неща са 3-6, а уж си е съвсем нормален размер за годинка. Вариант да не е в черно няма, погребението се организира от лелята на мъжа ми, която е мултимилионер и ще е някакво супер официално събитие.
Съжалявам за бабата, ама имали как да не водите детето на първия му рожден ден на погребение?
Не искам да звуча грубо, но се шокирах. Не може ли ти да останеш вкъщи с бебето? Толкова ли е задължително да бъдете всички заедно там.
Не знам, аз изключвам варианта, който и да умре да водя бебето на погребение.

# 17
  • UK
Няма как, за съжаление, погребението е в град на няколко часа път с кола от тук и всички ни очакват да сме заедно. Ако има възможност да отидем някъде по време на самата церемония и да не сме там, със сигурност ще пропуснем двете с нея, но иначе трябва да сме там. Още не е сигурно, че ще е точно на рождения й ден, той е в четвъртък, а бащата на мъжа ми е казал, че ще е “към края на седмицата” та може да е в петък, ще видим. Според него всички ще се радват да я видят и ще им повдигне духа малко, а аз просто си казвам, че се надяваме да имаме много рождени дни за празнуваме, а погребението е едно, и като се приберем ще й направим торта и тн. Няма да влагам някакво значение в ситуацията, не е приятно, но е просто кофти тайминг и това е. Simple Smile

# 18
Няма как, за съжаление, погребението е в град на няколко часа път с кола от тук и всички ни очакват да сме заедно. Ако има възможност да отидем някъде по време на самата церемония и да не сме там, със сигурност ще пропуснем двете с нея, но иначе трябва да сме там. Още не е сигурно, че ще е точно на рождения й ден, той е в четвъртък, а бащата на мъжа ми е казал, че ще е “към края на седмицата” та може да е в петък, ще видим. Според него всички ще се радват да я видят и ще им повдигне духа малко, а аз просто си казвам, че се надяваме да имаме много рождени дни за празнуваме, а погребението е едно, и като се приберем ще й направим торта и тн. Няма да влагам някакво значение в ситуацията, не е приятно, но е просто кофти тайминг и това е. Simple Smile

Редовно чета групата и почти не съм писала. В случая нямаше как да не пиша по темата.
Разбирам колко е сложна и неприятна ситуацията, но ще създадете огромна травма на детето за вбъдеще, ако го заведете на погребението на рожденния му ден.
Аз по принцип съм против деца да се водят на погребения като цяло, но това с рожденния ден много ме натъжи..
Мислете за детето си на първо място. Ако никой друг не се сеща за това, Вие сте тази, която трябва да предпази психиката на детето на всяка цена.
Не можете да си представите каква асоциация е възможно да прави детето с всеки един свой рожден ден. Не мисля, че детенцето го заслужава и не вярвам някой здравомислещ родител да е окей с това.
Ако трябва да сте в конкретния град, заведете детето на хубаво и забавно място, което ще проучите предварително. Не вярвам някой да Ви се разсърди за това решение. А ако се разсърдят, Вие си направете изводите ..

# 19
  • UK
Разбирам ви доводите и съм съгласна донякъде, но все пак и аз се имам за здравомислещ родител и като такъв не вярвам чак толкова да й се отрази, тя е на една година, нито знае, че има рожден ден, нито какво се прави на едно погребение. И аз бих предпочела да не е точно на рождения й ден, и ако мога да отида някъде другаде с нея докато мине официалната част, ще го направя, но ако се очаква да сме там, ще сме там и това е, не вярвам особено да се травмира. То няма да е погребение с отворен ковчег в средата на стаята, а тя все още не разбира какво се случва. Нищо няма да й стане.

# 20
Моля Ви просто кажете,че ще наследите лелята мултимилионер и всичко си струва. Simple Smile това, разбира се, в кръга на шегата, вие си решавате!

quote author=Малката Госпожица Мърморана link=topic=1829984.msg50465533#msg50465533 date=1763159257]
Разбирам ви доводите и съм съгласна донякъде, но все пак и аз се имам за здравомислещ родител и като такъв не вярвам чак толкова да й се отрази, тя е на една година, нито знае, че има рожден ден, нито какво се прави на едно погребение. И аз бих предпочела да не е точно на рождения й ден, и ако мога да отида някъде другаде с нея докато мине официалната част, ще го направя, но ако се очаква да сме там, ще сме там и това е, не вярвам особено да се травмира. То няма да е погребение с отворен ковчег в средата на стаята, а тя все още не разбира какво се случва. Нищо няма да й стане.
[/quote]

# 21
  • Пловдив
Бях в 3-4 месец, когато бабата на мъжа ми почина. Не отидох на погребението, нито след това на следващите събирания за почитането й. Децата станаха точно на 6 месеца, когато се навърши една година. Не отидох. И не бих завела децата си на погребение.
Според мен, както вече някой е писал, отиди с нея някъде на разходка или на парк, където тя ще ходи и ще се забавлява. Това си е нейният ден.

# 22
И аз да се включа в разразилата се дискусия Вярвам, че всяка майка си решава как да гледа и възпитава детето си. Не харесвам непоискани съвети и нападки, за това се включвам за да кажа, че Малката Госпожица Мърморана не е единственият разумно мислещ родител в тази група, които би си завел детето на напълно естествена церемония каквато е и сватбата и погребението. Единственото неприятно е датата, както и тя каза.

За рокля не знам, може да пробваш Shein или тъмно клинче с блузка.

# 23
Бабата и бащата на ММ починаха тази година, не съм я носила на погребения, не бих, но отчитам и факта, че имаше кой да я гледа, а предполагам тъй като сте в Англия твоите роднини са си тук. Гадна е ситуацията, но може англичаните да си имат други разбирания...ще стискам палци да не е баш на нейната дата, а другото вече си решете.

И аз смятам, че дълга блузка (по-голям от нейния размер, би минала за рокля) и клинче.

Има ли някой, който използва обучителни лъжички (май така се казват), с които бебето само се храни? Ако да, можете ли да ми препоръчате? Онзи ден яде варени картофи и шницел (като за бебета) с една бебешка лютеница, но през цялото време си бъркаше в картофите и сама си се хранеше, искам да хвана момента и да й дам такава лъжичка, защото с нейните храната пада и няма как да стигне до устата й. А и да препоръчам тази лютеничка, много я хареса.

# 24
  • UK
Хаха, не, няма да наследяваме лелята, нито бабата, но си е баба му, все пак, и е важно да сме там. Наистина няма по дълбоко значение от това, а и е вярно, че нямаме кой да я гледа и ще трябва са е с нас. Simple Smile

Намерих една много тъмносиня рокля която най вероятно ще купя ако не намеря нещо черно. Най малката черна рокля която намерих е за двегодишни. Simple Smile

# 25
Попринцип се въздържам от подобни коментари, но "ще му направите травма на детето" - извинявайте, ама що за глупост. Вие помните ли как си празнувахте първия рожден ден? Аз лично имам една снимка с рокля и торта и свещичка, нито знам на кой ден са я снимали нито какво аджеба сме правили и с кого на този ден. Моля ви не вменявайте вина на майка за нейното решение, което е фактор от много неща, включително различната култура в Англия, където явно липсват някои предразсъдъци, които имаме тук.

Общи условия

Активация на акаунт