Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 17 732
  • 332
  •   1
Отговори
# 285
На мен преди пункция Станулов също нямаше да ми пусне изследвания, ако не бях попитала изрично дали не трябва да пускаме. Отговорът беше - не сме ли пускали, ами да пуснем тогава.

# 286
Виждам, че му е практика но мисля, че е важно да се пускат не да разчитаме само на ехографски размери на фоликули, също така и преди трансферите....

# 287
И аз съм на мнение да се пускат, въпреки че със стимулации определено резултатите не са реални, но преди трансфер със сигурност бих настоявала Бих направила живот и здраве ЗЕТ. За да може да минат поне 3 цикъла най-малко за да ми се възстановят хормоните и тогава изследвания и ако всичко е наред трансфер. По време на стимулации в някои случаи е излишно, мое мнение Wink

# 288
  • София
За ЗЕТ със сигурност следи хормоните, редовно някой се оплаква, че му е отложен трансфер заради висок прогестерон на 10-12 ден от МЦ и на мен ми е отлагал. Аз имам четири ЗЕТ и винаги ми е пускал. Някои лекари пускат и в деня на трансфера, но ние сме на високи дози, няма смисъл, когато има включени глобули + инжекции. Ако нямате инжекции, си го следете и прогестерона след теста. Няма нужда да ви го назначава някой, аз винаги си го пускам. Поне при нас е лесно в лабораториите, дано не решат да ни ограничат като в чужбина.

За ЕЦ и свеж не мога да кажа, не съм била на такива, при нормална стимулация ми е пускал по 3 пъти хормони и не сме изпускали, но на ЕЦ е по-различно.

# 289
Здравейте, да попитам в Доверие дават ли болничен след пункция?

# 290
# 291

След трансфер дали дават и колко дни?

# 292

След трансфер дали дават и колко дни?
Дават 14 дни, това е максимума.

# 293
Общо 14 дни. Може на два пъти.

# 294
Прощавайте, не разбрах точно, два пъти по 14 дни едно след друго ли имате предвид?

# 295
Прощавайте, не разбрах точно, два пъти по 14 дни едно след друго ли имате предвид?

Общо 14 дена. Може да се раздели на няколко пъти т.е. ако опитът е неуспешен и после имате друг трансфер, пак си взимате болничен, но общо за годината дават 14 дни.

# 296
А спермограмата за колко време излиза?

# 297

В същия ден, отнема няколко часа.

# 298

В същия ден, отнема няколко часа.

А, дали е добре предварително да запазим час за разговор с ембриоложката няколко часа след като даде проба, не сме от София, затова така, та да се разходим някъде и да се върнем по-късно да разговаряме за резултатите и какъв да е подхода за предстоящата стимулация или да си отиваме и да говорим по телефона? Как мислите, че е по-правилно, който има опит? / тя не е работила с материала му до момента/

# 299
Според мен е хубаво да идете със спермограмата при ембринолозите. Аз носих всички ембриопротоколи и спермограми. Беше ми много полезна консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт