Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 21 500
  • 405
  •   1
Отговори
# 390
Ния, много, много се радвам за теб! Да ти е честита рожбата! Да е здрава, с късмет в живота и да среща само добро по пътя си. Бъдете много щастливи, знам, че минахте през много неволи до успеха ❤

Любомира, честито и на теб! Нека и твоето детенце среща само добро, радва ви много и е здраво и щастливо!

Честито, момичета, чудесни новини!

# 391
  • София
Морско_момиче, много ти благодаря. Наистина ни се падна дългият път, бременността също беше доста трудна и се роди доста по-рано, така че предизвикателствата продължават. Надявам се скоро вече лошите моменти да са зад гърба ни и най-накрая да се отпуснем малко.

Дано темата се напълни с много положителни новини и всяка от нас да сбъдне мечтата си. ❤️

# 392
  • София
Здравейте и от мен!
Честито на всички майки!

Моята история - забременях естествено и доста лесно на 40 год., родих дъщеря ми в края на 2023г.
Сега искаме второ детенце и от началото на годината пробваме естествено, но не се получава.
Въпроса ми е - колко време се чака за час при д-р Станулов, какво му е мнението и отношението към по-възрастните жени?
Благодаря ви!

# 393
Здравейте и от мен!
Честито на всички майки!

Моята история - забременях естествено и доста лесно на 40 год., родих дъщеря ми в края на 2023г.
Сега искаме второ детенце и от началото на годината пробваме естествено, но не се получава.
Въпроса ми е - колко време се чака за час при д-р Станулов, какво му е мнението и отношението към по-възрастните жени?
Благодаря ви!

За друго не мога да кажа, но чакането не е дълго. Екипът е в отпуск до 15-ти август, д-р Станулов ще работи от 17.08, обадете се да запазите част след този период.

# 394
Здравейте и от мен!
Честито на всички майки!

Благодаря ви!
Докторът е много прям и откровен и на по-възрастните дами не спестява да каже, че шансовете им не са големи, а дори минимални. Поне при мен беше така дори и при положение, че имам дете, родено на 42 год. Но това не трябва да ви отчайва, защото докторът дори и песимистично звучащ, прави всичко възможно за успешен финал и е факт, че успява. Щом сте забременяла естествено на 40 год и сте родила, би трябвало да се получи и сега. Успех! И моето дете е родено в края на 2023г и сега с второто всичко е много по-лесно и спокойно, независимо от малката разлика между тях.

# 395
Имайте едно на ум за доктора. Аз отидох при него с големи очаквания, а единствено си тръгнах с голямо разочарование. Независимо от суперлативите, всеки сам трябва да придобие впечатление и да види от първо лице за какво иде реч.

# 396
Както е писала Lenni, докторът казва нещата прямо и откровено. Няма да ви "омагьосва" със сладки приказки и да ви губи времето с излишни процедури. Аз предпочитам този подход. Но... не всеки може да понесе истината... Иначе толкова всеотдаен лекар, който да е винаги на разположение, няма да намерите за инвитро в България.

# 397
Не съм съгласна, че е много прям и директен. Поне към мен не беше. Не му се занимаваше с тежък случай, който да му наруши статистиката.
Не казвам, че с останалите си пациентки не е директен или, че не им е помогнал, но при всеки е различно.

# 398
Тази мантра за статистиката му откъде тръгна? Често я чета от хора, отишли на един преглед и останали разочаровани по някаква причина. В същото време в групата във Вайбър чета за момичета с много неуспехи другаде, тежки мъжки фактори и т.н., които той поема. Не съм някаква луда защитница на доктора, разбирам, че някои не остават доволни, но това със статистиката е опорка, която се пробутва по групите, докато в същото време има доста момичета с тежки случаи, с които той работи по фонд.

# 399
Ако докторът се интересуваше само от статистика, нямаше да е денонощно на разположение на пациентките си и да ги преглежда извънредно в почивни и празнични дни и в извънработно време.

# 400
Тази мантра за статистиката му откъде тръгна? Често я чета от хора, отишли на един преглед и останали разочаровани по някаква причина. В същото време в групата във Вайбър чета за момичета с много неуспехи другаде, тежки мъжки фактори и т.н., които той поема. Не съм някаква луда защитница на доктора, разбирам, че някои не остават доволни, но това със статистиката е опорка, която се пробутва по групите, докато в същото време има доста момичета с тежки случаи, с които той работи по фонд.

Не знам, но е доста неуважително към останалите пациентки. Виждала съм тук из групите да пишат, че едва ли не масата му пациенти имат малки или незначителни проблеми, които сигурно и без инвитро биха преодолели, а тежки случаи не поемал. Малко нарцистично е такова мислене, само ние имаме истински проблеми. Доктора си има своите недостатъци, но това за статистиката са глупости.

# 401
И на мен в другата група за инсеминацията, като казах, че съм при Станулов, ми казваха "Помисли дали да не смениш доктора". Не знам на какво се дължи, дали не е и заради скандала на предното му работно място... Но, всеки сам си преценя.

# 402
Може би, те доста се постараха с негативната кампания срещу него. Освен това има огромен брой пациентки, няма как всички да са доволни и на всички да успее да помогне. Всеки лекар си има своите лимити.

# 403
И на мен в другата група за инсеминацията, като казах, че съм при Станулов, ми казваха "Помисли дали да не смениш доктора". Не знам на какво се дължи, дали не е и заради скандала на предното му работно място... Но, всеки сам си преценя.

Аз съм правила няколко инсеминации при него и на друго място. Доста ги претупва. Викаше ме всеки път в петък, независимо дали е 9ти, 10ти или 14-ти ден от МЦ. И всеки път в петък магически се беше спукал фоликула (видяно за не повече от 2 секунди с коремен ехограф), нищо, че този на 10ти ден го проследих на друго място, че се спука след 4 дни. Правилно са казали да го смениш поне за инсеминациите.
Ембриологията също е слаба, ако сте със сериозен мъжки фактор (особено пък ДНК фрагментация, за която въобще и не се сетиха, докато не им показах изследване), също се насочете на друго място.
И процедурите са "излишни и загуба на време", докато не се разбере, че са били нужни, за да се предотврати неуспех или аборт например.

# 404
Аз съм от тежките случаи, има напредък в някои отношения, но все още нямам реализирана бременност.
Била съм при лекари, които директно ме отписаха и казаха, че ще ме изпратят за донорска яйцеклетка, тогава бях на 25-26 години.
Приемам всякакви мнения и никога не съм оспорвала мнение на някоя дама за доктора, дори да е отрицателно - всяка има право на своето си виждане. Но нека не омаловажаваме чуждите проблеми, ето, аз съм тежък случай, приел ме е за пациент, мъчим се заедно за успех.

Общи условия

Активация на акаунт