Нашите кухни - тема 101

• 12 020
  • 219
  •   2
Отговори
# 210
Може ли някой да препоръча фирма за кухни в Стара Загора? Стандартното за което си мисля е Айко..
Мебели по поръчка Дкрис.
 Ноември приключиха при нас и съм страшно доволна . Човека ми беше препоръчан от няколко познати, впоследствие от него  разбрах че е от 20+ години в бизнеса и още на първата среща  спечели доверието ми ,че си разбира от работата. В процеса на избиране на цветове,дръжки, материали и уреди ми даде супер адекватни съвети,неща за които изобщо не бях помислила за да стане максимално функционално ,удобно и красиво.
Единствен недостатък е ,че е затрупан с работа и  изработката на цялата кухня отне близо 3 месеца,но пък поне монтажа беше страшно бърз.  Работиха по цял ден до 8 вечерта и на третия ден кухнята
беше готова за употреба със свързани уредите .
И като цена от трите " прослушани фирми" те ми се видяха най-адекватни. 9 метра П-образна кухня с уредите  ми излезе 15 000лв като уредите бяха около 4200-4500,та лично за мен 10000 за толкова голяма кухня е чудесна цена.
[/i]

Определящо при формирането на цената на кухнята е видът материал на вратичките и механизмите, чак тогава можем да кажем колко изгодна е кухнята. Вие сте сравнили цена на един проект при 3 фирми, но моята кухня е, например, 12 л.м. и ми излиза по-евтино от 1110 лева на л.м. Simple Smile.
Разбира се, препоръката е много важна, и тогава цената даже остава на заден план!
Надявам се да не го изтълкувате като заяждане, друг е фокусът.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 22:20 от drago_2008

# 211
Съгласна съм напълно, цената много се променя спрямо материала и механизмите. Аз например нямам много механизми, не исках разни" изгъзици" ,реално имам  само един глух шкаф със съответния механизъм ,всичко останало са стандартни шкафове с плавно затваряне. Предпочетох да не се унасям със сложни механизми , а да налея повече пари за по-обикновени но качествени материали,здрав и дебел плот/гръб, мивка и т.н.  Относно майстора забравих да споделя ,че ме спечели още на първата среща когато ми обясни ,че спрямо бюджета може да ми изготви различни проекти, но единственото с което не прави компромис е обковът. Обясни ми ,че ако искам да пестя от обков ,той с евтини боклуци не работи и не съм клиент за него. Докато течеше работата няколко пъти влизахме в спор ,но вече ползвайки 2 месеца кухнята установих, че наистина всичко за което той настояваше е имало смисъл и се радвам,че го послушах.

# 212
Здравейте, моля за помощ за избор на мивка. С твърда вода сме, имам навик да хвърлям в мивката и гореща вода от паста, и кафе, и вино Grinning Харесвам ''гранитните'' като визия много, но не искам да й треперя за петна и напукване, има ли наистина устойчиви? Или за готвачи със замах иноксова си е най-добре? Благодаря предварително!:)

# 213
Здравейте, извинявайте за въпроса, но можете ли да ме посъветвате къде в София мога да поръчам да ми изработят само МДФ фрезовани и боядисани вратички и чела с добро качество и поносими цени? Имам предвид около 6,5 кв.м общо. Искам да подменя изцяло ПДЧ кухнята си, но засега ще се задоволя само с вратичките и челата на чекмеджетата.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 214
Здравейте, моля за помощ за избор на мивка. С твърда вода сме, имам навик да хвърлям в мивката и гореща вода от паста, и кафе, и вино Grinning Харесвам ''гранитните'' като визия много, но не искам да й треперя за петна и напукване, има ли наистина устойчиви? Или за готвачи със замах иноксова си е най-добре? Благодаря предварително!:)
И при нас водата е твърда,а аз и никак не пазя като готвя та исках нещо здраво. Бях се насочила към иноксова защото не исках да треперя ако изпусна нещо в мивката дали няма да се счупи или да се спука от вряла вода и т.н. При мебелиста имаше мостри на шок и тази мивка в цвят бронз беше любов от пръв поглед. Уж  като материал било горе долу вечно ,аз я ползвам от скоро и не мога да кажа колко ще е вечна, но предполагам защото е гладка наистина се чисти изключително лесно -  не търкам нищо,не почиствам с някакви специални  препарати,само пръскам с обезмаслител и изплаквам с вода. 
https://www.mebelilargo.bg/product/granitna-mivka-schock-tia-d10 … Ed5RoCvAAQAvD_BwE

# 215
Която и да е мивка на Shock  от Cristadur препоръчвам.
Последно купих миналата зима Blanco Naya и е страхотна. Търсех нещо по-бюджетно. Миналата седмица получих Blanco Subline 500 U и ми направи впечатление, че повърхността не е така гладка като на Naya.
При ограничен бъджет - Тека.
Нямам много опит със светла мивка освен Blanco ако това търсите заради варовитата вода. Ако не се наливат химикали всичко е наред, но едни наематели ми я съсипаха така и сега повече поема и се зацапва. След накисване добива отново отличен вид.

# 216
  • София
Поръчахме модулна кухня Ирим, но майстора, който трябваше да изпълни монтажа се отказа. Може ли да препоръчате майстор/фирма за София?

# 217
  • София
Поръчахме модулна кухня Ирим, но майстора, който трябваше да изпълни монтажа се отказа. Може ли да препоръчате майстор/фирма за София?
И аз това питах по-горе. Ако намериш, пиши.
Аз реално не съм търсила активно, защото придобих алергия към майстори.

# 218
  • Melmak
За мивка съм се ориентирала към Бланко, но още не съм ходила да я купя. Бланко и Шок ги спрягат за отлични.

# 219
  • София
За майстор за сглобяване може да попитате и в тази тема БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2 | Строителство и  … 3ahK3nxNLBW 

Общи условия

Активация на акаунт