Нашите кухни - тема 101

• 12 808
  • 237
  •   1
Отговори
# 210
Може ли някой да препоръча фирма за кухни в Стара Загора? Стандартното за което си мисля е Айко..
Мебели по поръчка Дкрис.
 Ноември приключиха при нас и съм страшно доволна . Човека ми беше препоръчан от няколко познати, впоследствие от него  разбрах че е от 20+ години в бизнеса и още на първата среща  спечели доверието ми ,че си разбира от работата. В процеса на избиране на цветове,дръжки, материали и уреди ми даде супер адекватни съвети,неща за които изобщо не бях помислила за да стане максимално функционално ,удобно и красиво.
Единствен недостатък е ,че е затрупан с работа и  изработката на цялата кухня отне близо 3 месеца,но пък поне монтажа беше страшно бърз.  Работиха по цял ден до 8 вечерта и на третия ден кухнята
беше готова за употреба със свързани уредите .
И като цена от трите " прослушани фирми" те ми се видяха най-адекватни. 9 метра П-образна кухня с уредите  ми излезе 15 000лв като уредите бяха около 4200-4500,та лично за мен 10000 за толкова голяма кухня е чудесна цена.
[/i]

Определящо при формирането на цената на кухнята е видът материал на вратичките и механизмите, чак тогава можем да кажем колко изгодна е кухнята. Вие сте сравнили цена на един проект при 3 фирми, но моята кухня е, например, 12 л.м. и ми излиза по-евтино от 1110 лева на л.м. Simple Smile.
Разбира се, препоръката е много важна, и тогава цената даже остава на заден план!
Надявам се да не го изтълкувате като заяждане, друг е фокусът.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 22:20 от drago_2008

# 211
Съгласна съм напълно, цената много се променя спрямо материала и механизмите. Аз например нямам много механизми, не исках разни" изгъзици" ,реално имам  само един глух шкаф със съответния механизъм ,всичко останало са стандартни шкафове с плавно затваряне. Предпочетох да не се унасям със сложни механизми , а да налея повече пари за по-обикновени но качествени материали,здрав и дебел плот/гръб, мивка и т.н.  Относно майстора забравих да споделя ,че ме спечели още на първата среща когато ми обясни ,че спрямо бюджета може да ми изготви различни проекти, но единственото с което не прави компромис е обковът. Обясни ми ,че ако искам да пестя от обков ,той с евтини боклуци не работи и не съм клиент за него. Докато течеше работата няколко пъти влизахме в спор ,но вече ползвайки 2 месеца кухнята установих, че наистина всичко за което той настояваше е имало смисъл и се радвам,че го послушах.

# 212
Здравейте, моля за помощ за избор на мивка. С твърда вода сме, имам навик да хвърлям в мивката и гореща вода от паста, и кафе, и вино Grinning Харесвам ''гранитните'' като визия много, но не искам да й треперя за петна и напукване, има ли наистина устойчиви? Или за готвачи със замах иноксова си е най-добре? Благодаря предварително!:)

# 213
Здравейте, извинявайте за въпроса, но можете ли да ме посъветвате къде в София мога да поръчам да ми изработят само МДФ фрезовани и боядисани вратички и чела с добро качество и поносими цени? Имам предвид около 6,5 кв.м общо. Искам да подменя изцяло ПДЧ кухнята си, но засега ще се задоволя само с вратичките и челата на чекмеджетата.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 214
Здравейте, моля за помощ за избор на мивка. С твърда вода сме, имам навик да хвърлям в мивката и гореща вода от паста, и кафе, и вино Grinning Харесвам ''гранитните'' като визия много, но не искам да й треперя за петна и напукване, има ли наистина устойчиви? Или за готвачи със замах иноксова си е най-добре? Благодаря предварително!:)
И при нас водата е твърда,а аз и никак не пазя като готвя та исках нещо здраво. Бях се насочила към иноксова защото не исках да треперя ако изпусна нещо в мивката дали няма да се счупи или да се спука от вряла вода и т.н. При мебелиста имаше мостри на шок и тази мивка в цвят бронз беше любов от пръв поглед. Уж  като материал било горе долу вечно ,аз я ползвам от скоро и не мога да кажа колко ще е вечна, но предполагам защото е гладка наистина се чисти изключително лесно -  не търкам нищо,не почиствам с някакви специални  препарати,само пръскам с обезмаслител и изплаквам с вода. 
https://www.mebelilargo.bg/product/granitna-mivka-schock-tia-d10 … Ed5RoCvAAQAvD_BwE

# 215
Която и да е мивка на Shock  от Cristadur препоръчвам.
Последно купих миналата зима Blanco Naya и е страхотна. Търсех нещо по-бюджетно. Миналата седмица получих Blanco Subline 500 U и ми направи впечатление, че повърхността не е така гладка като на Naya.
При ограничен бъджет - Тека.
Нямам много опит със светла мивка освен Blanco ако това търсите заради варовитата вода. Ако не се наливат химикали всичко е наред, но едни наематели ми я съсипаха така и сега повече поема и се зацапва. След накисване добива отново отличен вид.

# 216
  • София
Поръчахме модулна кухня Ирим, но майстора, който трябваше да изпълни монтажа се отказа. Може ли да препоръчате майстор/фирма за София?

# 217
  • София
Поръчахме модулна кухня Ирим, но майстора, който трябваше да изпълни монтажа се отказа. Може ли да препоръчате майстор/фирма за София?
И аз това питах по-горе. Ако намериш, пиши.
Аз реално не съм търсила активно, защото придобих алергия към майстори.

# 218
  • Melmak
За мивка съм се ориентирала към Бланко, но още не съм ходила да я купя. Бланко и Шок ги спрягат за отлични.

# 219
  • София
За майстор за сглобяване може да попитате и в тази тема БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2 | Строителство и  … 3ahK3nxNLBW 

# 220
  • Mostly in my mind
Здравейте.
Някой ползвал ли е скоро масло Осмо за дървения си кухненски плот? Ако да, забелязали ли сте неприятна миризма,която стои с дни след намасляването?
От 5 години всяка година минава мм по една ръка,но този път купихме ново масло,защото старото свърши. Е, няма такъв отврат. Вечерта не сме спали от миризма. На другият ден цял ден се проветрява, но една остатъчна миризма остана вече 6ти ден. Не мога да определя на какво мирише. Но не е  приятно. Sad

# 221
А дали някой може да препоръча майстор за кухня за Пловдив?

# 222
  • Пловдив
Моята е правиха Ка мебел.
Съобразиха всичко, за което им казах, даже ми дадоха ценни съвети, за които и до днес съм им благодарна.

# 223
Привет, може ли мнение за мивка под плот.
Спрели сме се на модел на Teka Be Linea RS15 50.40 115000005
https://bg-maistor.com/kuhnia/mivka-za-kuhnq-teka-be-linea-rs15-50-40-115000005

# 224
Айко не. Всичките ни кухненски столове се разпаднаха за няма и година, а холната гарнитура и леглото вече 6г се борим да изкараме всички малки червейчета, които изпълзяват от дървесните им части.
Бях се насочила точно към Айко в Пловдив,но  с тези червейчета се отказах.И от Виденов ме отказаха.Някой ще ми препоръча ли мебелен магазин в Пловдив?

Общи условия

Активация на акаунт