Любители на котки - Тема 211

• 36 295
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
buni, аз съм купила ето такива тунели https://www.sanista.net/produkti/deratizacionen-tunel-r-1/. Слага се отрова в тях и се затварят.

# 301
  • София
Ну заяц, в тези тунели може са проникне само мишка, нали така? Идеално е, че не могат да разнесат и отровата, защото и това ме притеснява. Много ти благодаря!

# 302
Това е предназначението им. При нас има фирма за отпадъци и е пълно с плъхове.  Имаме две кучета и храня 10 котки.  Хубаво е да сложите тухли или камъни около самия тунел, за да не влезе някой голям плъх и да си тръгне с тунела. Ние слагаме от тази отрова
https://www.sigmaprovadia.com/product/mumia-%D0%BC%D1%83%D0%BC%D … 0%B8-mumia-150gr/.  
Изобщо не ми е приятна тази история, но е крайно наложително. Плъховете са много интелигентни и след като един се излъже да влезе и яде от отровата, другите изобщо не идват.

# 303
По-добър и ефикасен метод за екстрадиране на мишки, от котки, аз не знам. Simple Smile Моите котки изловиха всички мишки от мазетата на панелката на нашия, дори на съседния вход.

# 304
А няма ли опастност, ако котка изяде отровена мишка?

# 305
# 306
  • София
Благодаря много на всички за споделеното, както и за насоките и съветите.
Засега Уенди се чувства добре, яде много и като се изправи на три крака вече не се олюлява толкова. Ходи си до тоалетна. Гръбнака не е засегнат със сигурност и си тупа с опашка, както и си стъпва на другият заден крак.
Ако положението беше по-сериозно и тя очевидно страдаше или имаше проблеми с пишкане мисля че щях да направя всичко възможно за операция, но си признавам, че за не моя котка към момента ще пропусна операцията и ще изчакам да видя как ще се възстанови сама. Мисля да остане да живее в София в апартамента.

Ако ми остане време, по-късно ще ви покажа снимки на тазгодишната реколта котета. Имаше 4 новородени които гледах, за съжаление едното почина на две седмици, друго го подарих и останаха две. Гледах си ги на село, но едното изчезна... Сега остана само Леа от четирите. Пред блока намерих една трицветка, която също поотрасна вкъщи и вече е на село, а наскоро една сива госпожица, която още си живее в апартамента и може би така ще остане. На село се заселиха братче и сестриче Пикасо и Нала. Всичките се хранят, обезпаразитяват, а двете госпожици са ваксинирани също така, остава и последното сиво да мине и това, но Уенди ми беше по-приоритетна сега. Ще трябва и да ги кастрирам, но още не мога да реша да си платя ли изцяло за девойките или да ги водя безплатно в централата на Четири лапи.
Страх, Наско и Смоуки са на село, напълняли и с гъста козина покрай зимата. Шепа си е вкъщи, но тя си ми е принцесата.

# 307
А може снимка на Уенди.

На Сина бежовата гушка!

# 308
  • София
Simple Smile

Ето снимки на тазгодишната реколта.
Това е Кети, намерена пред блока под една кола. Много диво мяу. Ваксинирана, предстои кастрация. Долу се вижда Смоуки.
Скрит текст:

Последното попълнение пак Софиянка от съседен блок отпред. Улична британка Simple Smile
Скрит текст:

Част от тайфата на село. На прозорецът е Смоуки, отдясно е Наско, до него с шарената муцуна е Пикасо, до него черно-бялата е Леа и накрая трицветката Кети. Пикасо, Леа и Кети са тийнове от тази година.
Сестрата на Пикасо - Нала е сива дива котчица, на която май нямам снимки в момента.
Скрит текст:

Смоуки се топли на подовото на село.
Скрит текст:

А Наско се грее на климатика на спалнята
Скрит текст:

Пикасо и Наско
Скрит текст:

Моята абсолютна любимка Шепа
Скрит текст:

Страх и Тала
Скрит текст:

Леа отдолу и Шепа горе
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 18:36 от Aila

# 309
Alia, тези кутии с дупките от къде са?

# 310
  • София
Да похваля Уенди, бях отишла до магазина, прибирам се и едната ми дъщеря много развълнувано споделя.
Хапвала си Елена и като погледнала към мястото на Уенди, оказало се че котката я няма. Почнала да я търси, а тя си излязла някак от хола, отишла и влязла в затворената тоалетна в коридора и тъкмо като се прибрах беше излязла Уенди и стоеше пред тоалетната. Гушнах я и я върнах на мястото и за да не се натоварва.
Смятам, че доста добре се възстановява и ще се получат нещата и без операция май май.

Тези ли?
Скрит текст:

От Тему, с допълнителен код за намаление. Засега Наско им е най-голям фен.
Ще потърся да ти пратя линка.

Ето линка. Около 6-7 лв ми излезе едната.

А това е последното ми готвене за останалите селски котки. Около 40 кг, надявам се да изкарат поне месец, отделно имат и суха храна.
Скрит текст:

За моите пазарувам от зооплюс, но напоселдък сметките почнаха да стават три-четирицифрени и реших поне за част от тайфата, която я няма на снимките горе да почна пак да готвя.
Горните буркани излизат около 1 лв един кг, което ме устройва. Купувам смлени фенери и варя с малко ориз и вода. Така става като са смлени много бързо и лесно.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 20:27 от Aila

# 311
Боже, Aila, котка да си при теб. Браво. Цял отбор. А има ли снимка на Уендито?

# 312
Респект, Aila! 
Ооо, помня я Шепичка, слабост ми е, че 1:1 си приличат с нашата Кашмира! Тя сега изобщо не е за снимки, но хапва добре (сама!)  и качва по 150 г на 6 дни.
Не пускайте палците, моля!

# 313
    • София
    Djaky бързо възстановяване на Кашмира.
    И аз се надявам сега като я охранвам да качи и Уенди.

Боже, Aila, котка да си при теб. Браво. Цял отбор. А има ли снимка на Уендито?
    В първият ми пост от вчера, най-отдолу има снимка на Уенди, пак е в скрит текст.

# 314

Тези ли?
    Скрит текст:

От Тему, с допълнителен код за намаление. Засега Наско им е най-голям фен.
    Ще потърся да ти пратя линка.

Ето линка. Около 6-7 лв ми излезе едната.
    Да, същите, много благорадя за линкчето Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт