Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 49

• 27 503
  • 542
  •   5
Отговори
# 270
След три епизода на Absentia спокойно мога да кажа, че това е пълна помия. Актьорската игра е потресаващо зле, продукцията лъха на евтинджос. Като казах евтинджос, когато видях Снежана Макавеева, се сетих, че някой тук беше споменал, че е сниман в България. Няма да доглеждам, камо ли цели три сезона.

Gilmore Girls не успя да ме спечели и това не се дължи на факта, че е стар сериал. Отново се сблъсквам с проблема, че не ми пука за героите. Рори е болезнено смотана, Лорелай пък е пълен въздух под налягане. Две неща ми допаднаха: младият Чад Майкъл Мъри и осъзнаването, че Емили Гилмор много прилича на Илияна Раева. Като я видя да се кокори, започвам да се смея. Засега мисля да го изгледам, защото е ненатоварващ и става за приспиване.

# 271
  • The point of no return
Съвсем случайно попаднах на препоръка за унгарски сериал - Rise of the Raven, разказващ историята на Янош Хуняди и борбата му срещу турците през 15 век.
Сравняват го с Игра на Тронове, но все пак Троновете са фантазия, тук повечето неща са исторически, примесени с художествена измислица на моменти.
Горещо препоръчвам сериала - има от всичко - история, епични битки, интриги, любов, неочаквани обрати, борба за оцеляване. Не искам да издавам от сюжета, но историята на Мара Бранкович ме докосна много. На какво ли не е способен човек, за да оцелее в държава с друга религия и съвсем различни нрави.
Продукцията е доста мащабна, над 600 актьора са участвали в снимките, като всеки говори на неговия си език - унгарски, турски, сръбски, италиански и т.н.
А последната битка, при защитата на Белград, ми напълни душата просто.Blue HeartNature Star2Nature Star
Сериалът е наличен в Нетфликс, Замунда и ФилмиЗип.

# 272
Сериала за Хуняди го зарязах някъде към 7ми епизод, просто прекалиха с нелепите отклонения от историята. Уж исторически сериал, а то повечето неща нищо общо с историята.

# 273
Като съм почнала на такава вълна Сандокан, Спартак, Робин Худ, Percy Jackson and the Olympians 2 да довърша с House of David 2
И за разнообразие корейският Taxi Driver 3, испанския Ciudad de sombras , Death in Paradise 15

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 13:58 от Danifin1

# 274
Аз си припомних Бош,страхотна екранизация.Днес излезе финала на Кметът на Кингстаун,довечера ще го изгледам.Какво ще подхващам после не знам 🫣.

# 275
Кметът беше добър първите 2 сезона, след това се изчерпаха и станаха безинтересни.
Догледах Iris Afair - започна интересно, но в последствие доста започна да куца сценария, жалко - имаше доста потенциал да стане наистина уникален сериал.
Сега ще изгледам последният епизод на Робин Худ - неочаквах толкова да ми хареса този сериал, добре са го пипнали.

# 276
  • Вестерос
Аз изгледах 5ти сезон без последния предстоящ епизод на Stranger things. Страхотен сезон, накефих се на макс Grinning Нямам търпение. Бях пак залепена докато гледах.

После минах на филми трилъри, но тези дни ще видя последния сезон на The Witcher.

# 277
  • София
Robin Hood (2025)
https://www.imdb.com/title/tt33484460/

драма/приключенски ; 10 епизода ; MGM+ ; САЩ ; подновен за сезон 2

Хареса ми. И този сериал е една от приятните изненади за годината, но повече от 7 не мога да му дам по две основни причини. Джак Патън като Робин Худ не се справя. Няма харизмата, нито таланта. По никакъв начин не може да ме накара да му симпатизирам. Изглежда ми глупав. Такъв вид има. Отделно, че изкараха Робин Худ слаб и глупав в не малко моменти, което е абсолютно недопустимо и няма как да се хареса на феновете.
Другата причина е, че все още я няма истинската легенда за Робин Худ и не се дава това с което е най-известен (разбира се с уточнението, че това си е фолклор/легенда). Може би ще ни развият образа в сезон 2 и ако го направят и запазят всичко останало мога и да си повиша оценката.
Хареса ми това, че се опитват да играят на няколко фронта и не се съсредоточават само върху Робин Худ. А и при този избор за актьор, по-скоро по този начин спасяват сериала... Много ми харесаха актрисите кастнати за Мариан и Присила. Шон Бийн като шерифа на Нотингам и Кони Нилсен като кралица Елеонор са класа.
Помощниците на Худ са готини. Хореографията на бойните сцени също е добра.
Понеже се хваща исторически период, който е много подходящ за интерпретации създателите са вкарали и малко сценарий Игра на тронове. Има си ги типичните ходове и надлъгване станали така популярни покрай Мартин и неговата Песен, което в конкретния случай ми стоеше добре и адекватно.
Препоръчвам. А ако ви хареса актьорът избран за Худ може да ви се превърне в любимо шоу.
-
7

# 278
Дам, и на мен ми се струва че актьорът играещ Робин Худ има глуповат вид, и мисля прекалено натискаха на гневните нотки в образа му.
Актьорката играеща Присила участваше в Нюрнберг, и там имаше прекрасно излъчване - красива жена си е.
Нещо, което ме подразни в сериала е онзи черният саксонец, но да приемем че вече в онази епоха е имало някакво малко омесване и вероятност за това.

# 279
  • София
Гледам в момента първи епизод на Last Samurai Standing. Доколкото разбирам, ще има и втори сезон.
Струва ли си? Защото сюжетът е същия като Игра на калмари.

# 280
  • Бургас
Гледам Peaky Blinders, как съм го пропуснала се чудя.
И после мисля да гледам 5 сезон на
Stranger Things, но нищо не помня от другите сезони.

# 281
  • София
Гледам в момента първи епизод на Last Samurai Standing. Доколкото разбирам, ще има и втори сезон.
Струва ли си? Защото сюжетът е същия като Игра на калмари.

Да, заслужава си. Един от най-яките и луди сериали за 2025 г. Simple Smile

# 282
  • Sofia
Аз в момента съм почнала Ловци на сенки по Нетфликс, Война между сушата и морето на компютъра и гледам Господин кралица на лаптопа, че съм по-напред съъс сериите от БТВ стори

# 283
  • София
След 1883 изгледах и двата сезона на 1923. Мащабен, епичен, богат сериал.
Имаше известно разводняване по някое време, както и някои излишни (според мен) сюжетни линии, но като цяло супер много ми хареса.

Сега, пред да започна самия Yellowstone реших да разнообразя с друг сериал на Тейлър Шеридан - Landman.

# 284
Мислех,че е само идея,но се оказа вече заснет даже.Малкълм,19 години по късно 🫣.Планували са даже 4 сезона,ще му дам шанс разбира се,но нямам големи очаквания.Оригиналът винаги ме разсмива с глас 🤪.
https://webcafe.bg/seriali/malkalm-zhivotat-vse-oshte-e-necheste … arvi-treylar.html

Общи условия

Активация на акаунт