Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 49

• 28 511
  • 555
  •   1
Отговори
# 540
Не ми хареса Седемте циферблата - както написах в началото, книгата е несериозна и дори забавна, а тази адаптация беше хем скучна, хем прекалено драматична.
Не знам защо режисьорите упорстват да превръщат родителят на Бъндъл в
Скрит текст:
убиец - тук майка й, а в друга адаптация с мис Марпъл (която не е в тези книги) - баща й убива няколко души. В книгите (две са) тя има само баща, който не е убиец и не е фалирал.

Между другото, в епизода на Поаро по Седемте циферблата (който няма нищо общо с книгата)
Скрит текст:
има бабичка шпионка (май за германците - вече не помня, а и не харесвам точно този епизод, едва ли ще го гледам скоро пак) - не наричам Хелена Бонъм Картър бабичка, но тази в епизода си е - изглежда поне на 80. И когато я питат защо е станала такава, отговаря, че е изгубила синовете си в предишната война - държавата я е предала и т.н.
Така че, може би режисьорът на минисериала е откраднал нещо от тази адаптация. Или е съвпадение.

Том Бърк (Корморан Страйк) играе инспекторът в този епизод - ако искате да го видите като значително по-млад.

# 541
И аз не съм гледала Younger, защото актрисата ми е супер антипатична. А пък и в коя вселена тази жена може да мине за 26 годишна? Grinning

# 542
  • Sofia
Е, как, във вселената на Ергенът, където всички са на 24, но изглеждат на по 44 😀
Конкретно Younger беше с една идея недомислен 1ви сезон, но после ми стана много по-интересен.

# 543
Аз съм вече на 3 ти и да си кажа, много ми е забавен гледам по 2-3 еп. на вечер за отпускане от деня.

# 544
  • Варна
Отметнах един не лош сериал ,,Steal" , шест епизода.
https://www.imdb.com/title/tt32499731/

# 545
Обичам да гледам сериали по кабеларките, заради минималните усилия - дистанционно и бг субтитри. Сега върви Кралицата на загадките ( Murder most puzzling), много ми е разтоварващ. Почват още два нови, но не ме грабнаха много - Арт детективи и Убийства преди вечерната молитва (как го запомних ?!). Всичките са английски май.
Отдел "Фалшива самоличност" - френски шпионски, по истински случаи - имам двояко отношение - харесва ми, че има недоизказани неща и трябва да гледаш внимателно, обаче почнаха да се завъртат и повтарят някакви ситуации. Няма екшън, но държи напрежение, поне у мен. А и по тая телевизия не пишат сезона и серията, и ми е трудно да го проследя.
По Нетфликс гледах един италиански - Il Clandestino, нещо като детективски пак, не е уау, но на мен ми беше приятен.
Другите сте ги коментирали.

# 546
Иска ми се да гледам нещо по-леко, че напоследък само трилъри, но все пак завладяващо.. Но не с убийства 😀 последно така гледах jinny and georgie, някой може ли да препоръча нещо такова в нетфликс
"A Body That Works" израелски сериал за сурогатното майчинство.

# 547
Зарибих се по For all mankind/За цялото човечество. 🙈 За втори път го започнах, след като първия път ми се видя скучен, но от средата на първи сезон нататък просто не мога да спра да гледам.

https://m.imdb.com/title/tt7772588/

# 548
Дано скоро да има нов сезон

# 549
  • София
Сериалът е много добър, въпреки пропагандата в някои теми. Но цялостно е добър и го харесвам. Много съм го коментирал.
Сезон 5 започва на 27 март и ще е 10 епизода.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 11:26 от Diavolo

# 550
Да, в края на март пускат сезон 5.

Скрит текст:

Дяволо, не е само пропагандата, някои сцени също не са изпипани съвсем, но карай, държи интереса епизод след епизод и това е важното. Simple Smile

# 551
  • UK
Започнах вторият сезон на Fallout. Интересно се движи за сега. Не съм проверявала колко сезона ще са, надявам се на най-много още един.

Изгледах първият епизод на Hijack, трябва и следващия да е излезнал, но не съм сигурна дали ще го гледам. Не ми хареса епизода, от моя опит когато последващ сезон е сниман извън Щатите, обикновено бюджета е доста нисък,  качеството също.

Изгледах през уикенда Steal на Амазон, със София Търнър. Извършен е обир на 4 милиарда паунда от финансова компания управляваща пенсионни фондове. Разбира се нещата не са такива  каквито изглеждат. Не е динамичен екшън, хубаво начало, но след 3, 4 епизод става доста слаб и финала все едно са го изсмукали от пръстите.

# 552
Hijack сезон 2 и на мен ми е много безинтересен. Едвам изгледах
първите два епизода.

П.С. И първи, и втори сезон са снимани в Англия.

# 553
  • София
Да, засега този втори сезон е уникална тъпотия.

# 554
Аз в момента съм на криминална вълна , и днес завършвам със " The Surpent " . Освен че е криминален , е и по действителен случай . Препоръчвам го за тези които се чудят какво да гледат , и за тези като мен които не са го гледали. От доста време сериал не ме е държал така в напрежение като този . Изключвам Stranger things,  и другите подобни за които знаеш че са измислици , но като знаеш че това в действителност се е случило е още по страшно. Препоръчвам го отново.  10 / 10

Общи условия

Активация на акаунт