Объркан пол в ДНК теста?

• 565
  • 13
  •   3
Отговори
Здравейте на всички! Обръщам се към вас с въпроса си: Има ли някой случай дали личен или на приятел в който чрез ДНК теста за бебето да са объркали пола?
#бременност #бебе #полнабебето

# 1
  • София
Щом са объркали пола, значи изобщо не са направили теста или са сбъркали пробата с тази на други хора.
Със свидетелството за раждане, в което е виден реалният пол, може да заведете дело.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 17:40 от Fever Ray

# 2
Невъзможно.

# 3
  • На изток от Ада
Едва ли.

# 4
Пренатест в Германия - да. На моя приятелка го объркаха в 3 месец. В 5 месец разбраха, че очакват бебе от противоположния пол. Случка от преди половин година.

# 5
  • София
Тази приятелка в Германия на място ли си направи теста или го пращаха от другаде? Сигурно ли е, че резултатите са точно за нейното дете?
На нейно място бих потърсила информация и бих изискала да ми покажат доказателства, че са направили изобщо тест.

# 6
Не вярвам да е коректен за каквото и даде е тест, при който даже полът е сбъркан. Нали се сещате, че да се установи формата на женска/мъжка полова хромозома е далеч по-лесно, отколкото да се види някой дребен дефект в дадена хромозома, сигнализиращ за генетична аномалия. То полът, ако не е верен, значи на нищо от конкретния тест не може да вярвате. Може да е в резултат на объркани проби или нещо друго, но няма как само полът да са сбъркали.

# 7
Подкрепям мнението на кукумицинка

# 8
Не се изразих правилно. Пренатест направен в България и изпратен в Германия за изследване. Направен е в голяма частна болница в София.

# 9
Няма шанс да се сбърка пола. Репродуктивният ми лекар се изрази така: за пола теста е диагностичен, а за аномалии с плода - прогнозен. Ако има грешка в пола, то както написа Фивър, или пробата е объркана, или теста изобщо не е бил направен.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 15:01 от Tessaria

# 10
  • София
Не се изразих правилно. Пренатест направен в България и изпратен в Германия за изследване. Направен е в голяма частна болница в София.

А какво обяснение е дала въпросната болница и върна ли им парите?
Реално не са направили нищо и са им дали някаква фалшива хартийка.
Ами ако нещо с детето не беше наред!?
Аз бих подал жалба.
Надявам се, че и твоята приятелка са завели. Най-малкото, че това е възможно да е измама, защото лабораторна грешка е невъзможно, изключвайки размяна на проби, което може би е още по-страшно.

# 11
Напълно съм съгласна, че или пробата е объркана, или тестът изобщо не е бил направен.

Нищо не са завели, извинили са се... нали се сещате, че те чак разбират два месеца след теста, че самият тест е бил сбъркан (на ФМ се вижда реално полът). Аз бих се поболяла..

Какво значи това-плащаш си, но НЯМА гаранция, че това е твоят резултат и ще разбереш евентуално след време... и какво, за да си сигурен трябва ли да плащаш 2-3 теста? Не знам, аз лично вече им нямам вяра..

# 12
  • Melmak
Аз бих си търсила правата, какво е това извинили се…
Според мен пробите са разменени или нещо такова е станало.

# 13
Представям си да е имало реално някаква тежка хромозомна аномалия, за която не са разбрали навреме, понеже пробата е объркана, и се налага да се прекъсне бременността в много напреднал етап или да се роди. То обърканият пол е най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт