За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 8 891
  • 448
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Queen L, голям автогол, признавам! Grinning За сметка на това си , може би, една от малкото, които не чува "Ти пак ли...Какво чак толкова ти харесва...Какво намираш...?"
Дани, наистина е малко тихо. Много от обещаните заглавия за месеца изобщо не се появиха и ,предполагам, преди и по време на Китайската Нова Година ще се изсипе "рога на изобилието" ( дай, Боже) Hands Pray
И аз съм накачила на жицата стари заглавия, корейски и китайски, чудя се с кой да започна...

# 421
Какво толкова му се плашите на тоя Love Between Lines, аз го гледам, дето не съм фен на китайски сериали и актьори. Дори ми се вижда нормален и спокоен на фона на корейските недомислици в момента. Ползвам го за отдушник от тежките корейски драми.

Аз затова толкова го харесах. Защото е нормален. Защото макар и рядко, китайците забравят техните глупости. Никой не го блъсна бял камион, никой не падна в пропаст, никой не катастрофира и никой не се разболя от нелечима болест. Просто ни дадоха една хубава човешка история. Сетиха се, че има нормален свят с нормални причинно-следствени връзки и забравиха за тъпите им нагласени случайности и измислени съвпадения.

И като говорим за причинно-следствени връзки, а вие искате нещо многопластово - то всичко е такова. Даже и Гадняра, както Роца го кръсти, е прекрасен образ, който обичаш, и с който не искаш да се разделиш. Той не беше лош човек по принцип и не действаше срешу главния от злоба, а от завист. Завист към друг, който е израстнал с добър и подкрепящ баща, а той не е имал този късмет. При най-малкия провал родителят вместо да те подкрепи, да те замери с чаша чай в лицето ... после нормално да си такъв.

Не смятам живота ми да спре с конкретен сериал и щях да ви питам за препоръки за съвременни, понеже такова ми се гледа, а моят списък е пълен само с исторически. Но видях, че сте писали за Filter и го започнах. Още съм на втори епизод и не мога да дам мнение, но ето това е типичния китайски overdramatic - той млад и успешен, ама ще ослепява, тя грозното патенце, което го харесва още от гимназията. Ми при такова начало после защо толкова харесваме Love between lines.

# 422
И сега да не сте посмели да мрънкате ,че няма романтика и хепи енд в корейките, говоря за Айдъла. Stuck Out Tongue Winking EyeSunglasses
Че даже стигнаха и до "Партньорското усъвършенстване" Wink Smile само загатване, но вие се сещате какво е последвало ,нали LaughingSunglasses
И най-накрая мацката успя да си купи билет за неговият концерт Wink

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 21:17 от Danifin1

# 423
  • вятърничава
Не смятам живота ми да спре с конкретен сериал....
Слава богу, ще спя спокойно Wink
Пробвай с Love at Night

My Boss също е от типа офисна бозица, пардон розов офисен шербет.
Как все така става, че заживяват в една сграда, етаж, апартамент?Thinking

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 03:05 от bb6

# 424
Сега доглеждам Idol I- голяма бозица са оформили. Не  беше лош  замисълът, но накрая става много сапунено. Любимата крадла за мен също цикли на някакво шаблонно ниво. Така и не разбирам докрай интригите- или аз затъпявам, или забравят да ни разкажат историята за сметка на красивите дрехи на принца. Лека нощ!

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 01:58 от victoria vassileva

# 425
Е, как защо 🤣 Защото кармата е кучка и щях да кажа,че трябва да им го върне за минал живот,но видях,че сериала е китайски и ще им го върне за нещо друго.

Unicorn88, съвременен китайски, който ми хареса  е Hidden Love
но
Цитат
Никой не го блъсна бял камион
белият камион е при корейците, китайците си имат ПМ.

# 426
Ако ви интересуват подробности за текущия данъчен скандал около корейския актьор и K-pop звезда Cha Eun-woo (Ча Ън-у)-

Скрит текст:
Какво точно се случва:
Данъчни обвинения
•   Националната данъчна служба на Южна Корея (NTS) започна разследване и уведомила Cha Eun-woo, че дължи над 20 милиарда юана (≈ 13.5–14 милиона USD) в допълнителни данъци след одит, завършил през 2025 г.
•   Разследването не е приключило окончателно – това не е присъда, а „предварително уведомление“ за данъчни задължения, които могат да се оспорват юридически.
Какво е причината?
Според данъчните власти, Cha използвал компания, регистрирана на името на майка си, за да обработва част от доходите си и да плаща по-малко данъци.
•   Компанията била със служебна дейност, включена в договор с агенцията на Cha (Fantagio), но според проверката – нямалa реална стопанска дейност и била “хартиена компания“.
•   Доходите били разпределяни между:
o   Fantagio (агенцията му)
o   компанията на майка му
o   самия Cha
Така се получавали данъчни предимства, защото корпоративните данъци в Корея са значително по-ниски от максималния личен данък (до 45 %).
Част от съмнителните сигнали включват твърдения, че първоначалният адрес на фирмата бил в ресторант, управляван от семейството, което породи допълнителни въпроси относно легитимността й.

Реакции и последствия
💬 Официално изявление на Cha Eun-woo
•   Cha лично публикува публично извинение, в което призна, че ситуацията е причинила „загриженост и разочарование“, обещава да си сътрудничи напълно с данъчните и да приеме крайното решение на властите.
•   Той също така изтъкна, че военната му служба не е опит за укриване, а просто не е можел повече да отлага призовката за служба.
Реакция на агенцията (Fantagio)
•   Fantagio публикува официални изявления, в които обяснява, че основният въпрос е дали фирмата на майка му има „реално стопанско съдържание“ и подчертава, че всички действия се извършват „в съответствие с закона“, докато фактите се изясняват.
•   Агентството и Cha работят с данъчни и юридически експерти, оспорвайки оценката и разглеждайки правните възможности.
 Комерсиални последствия
•   Някои рекламодатели и марки започнаха да премахват или поставят в „частен“ режим реклами и кампании, в които участва Cha (например Shinhan Bank и други), което показва загуба на популярност и бизнес доверие.
Какво може да последва?
 Няма официални съдебни обвинения… още
•   Към момента има едно уведомление за данъчна оценка и разследване, но не и официални съдебни обвинения от съд.
•   Данъчни експерти обясняват, че ако се докаже умишлено избягване на данъци, делото може да премине към криминален процес, но това все още не изглежда най-вероятният резултат при сегашните обстоятелства.
Възможни следствия
•   Ако съдът потвърди, че компанията е хартиена и не предоставя реални услуги, Cha може да бъде:
o   задължен да плати допълнителни данъци
o   обвинен за укриване на данъци (ако се докаже умишлено деяние)
o   загуби още рекламни договори или лицензи
•   Изходът от процеса ще повлияе на неговата кариера и обществен имидж, особено докато е в армията.

# 427
Love between lines ... вече съм на 7ми епизод и все още е безвкусна манджа ...
а пишат, че началото е интересно; средата е спад, а края - не помня какво ...
разочаровна съм

# 428
Е, то има хора на които First frost и Prisoner of Beauty са им любими, докато  докато за други първият е абсолютно депресарски и некохерентен миш-маш (особено ако си гледал Hidden Love преди това). А втория го спасява само веждите на Liu Yuning, които са като мост над дупкитите в сценария и крият абсолютната некомпетентност на сценаристите да напишат умна героиня, без да затъпят останалите около нея.
Тъй че всеки има различен поглед/вкус, т.н.

Чудя се какво да подхвана да гледам с половинката - Legend of ShenLi, Starry Love, The Glory (онзи психарския) или Fangs of Fortune....
(чакам да издропи целия My Page in the 90s, че с траснмиграцията и китайската цензура финала не винаги е хепи)

# 429
  • вятърничава
И сега да не сте посмели да мрънкате ,че няма романтика и хепи енд в корейките, говоря за Айдъла. Stuck Out Tongue Winking EyeSunglasses
Че даже стигнаха и до Wink Smile само загатване, но вие се сещате какво е последвало ,нали LaughingSunglasses
И най-накрая мацката успя да си купи билет за неговият концерт Wink
Е,да де! То тъй се почна от партньорски отношения,минахме през и заживяли заедно в едно жилище и я докарахме до  "Партньорското усъвършенстване".Тя преди щом отвореше очи и ликът му надничаше отвсякъде,даже от хладилника Joy, сега пак така. Преди го слушаше на запис, сега ще и пее на живо. Няма какво повече да се иска от един романтично - криминален сериал с лек кпоп уклон.
Скрит текст:
Малко отклонение, но гледам отдолу в препоръчаните теми Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?
Ето как: накарай го да гледа с теб корейски и китайски сериали Smiling Imp

# 430
Е, как защо 🤣 Защото кармата е кучка и щях да кажа,че трябва да им го върне за минал живот,но видях,че сериала е китайски и ще им го върне за нещо друго.

Аз точно затова го харесах толкова. Защото не ни поставиха пред свършен факт, нито ни накараха да вярваме в някакви карми и съвпадения. Имаше си съвсем добра, нормална, логична причина той да наеме точно нейния апартамент. bb6, Tuon, благодаря ви за препоръките! Точно навреме са, защото не мога да догледам Filter. Опитах се понеже е с толкова любими актьори. Но не става, не е моето това.

# 431
Малко отклонение, но гледам отдолу в препоръчаните теми Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?
Потвърждавам това работи безотказно вече повече от 35 години BlushJoyStuck Out Tongue Winking Eye
Даже по едно време преди едни някакви си 20 години поздрава ни беше ( гледахме някаква корейка, не ме питайте за името вече не помня Laughing) "Срещнаха ли се най-сетне? Не, още не" ( и това повече от 20 серии на някакво малко площадче в някакво си малко селце Laughing)

# 432
  • вятърничава
В търсене на сериал за Unicorn88, попаднах на мнения на Indira и се сетих за нейната
Безотказна система как да заплениш завинаги сърцето на любимата и да построиш с нея близки отношения
Такива трудове не трябва да падат в забвение, а трябва да се помнят и ползват, като настолна книга Joy

Danifin, помня един корейски сериал, целунаха се ГГ някъде към 26 епизод и руската преводачка възкликна нещо от рода на "Слава тебе,боже!".
"Срещнаха ли се най-сетне? Не, още не" ( и това повече от 20 серии на някакво малко площадче в някакво си малко селце Laughing)
В 26 милионен Сеул все на едно и също кръстовище се засичат!

# 433
  • София
Чудя се какво да подхвана да гледам с половинката - Legend of ShenLi, Starry Love, The Glory (онзи психарския) или Fangs of Fortune....
(чакам да издропи целия My Page in the 90s, че с траснмиграцията и китайската цензура финала не винаги е хепи)
Legend Of Shen Li на мен лично ми беше бавен и скучен и така и не го догледах. The Glory само на трейлър изглежда психарски, иначе няма кой знае какви червени флагове. Беше интересен. Fangs Of Fortune имаше интересна история, много красиви приказни декори и ефекти, но от средата натам започнаха да повтарят едни и същи неща и като цяло да тъпче на едно място.

# 434
Скрит текст:
Това е живо изтезание за мен. Според моя не мога да превъртам напред скучните моменти 😱 и не можело да връщам по няколко пъти целувките😱😱😱 И за това последо гледах с него Alien: Earth, защото нямаше скучни моменти,но и целувко нямаше (слава на небесата).

Да не е тотален спам.
Все още се мъча с Justice in the Dark.
Първият случай не ми хареса, втория беше по-добре и за третия се колебая.

Гледам
Скрит текст:
защото ми липсваше този поглед на пълно безразличие.

Общи условия

Активация на акаунт