Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 443

• 11 333
  • 309
  •   2
Отговори
# 300
  • Пловдив

Добро утро.
С Осман пожелаваме успешна събота на всички.

# 301

Привет момичета Two Hearts
Темата за насилието в турските сериали е необятна.
Затова и животът на "До живот" беше кратък. Сценарият заби в мафиотската тематика, а основната идея остана някъде  на втори план.

# 302

Привет момичета Two Hearts
Темата за насилието в турските сериали е необятна.
Затова и животът на "До живот" беше кратък. Сценарият заби в мафиотската тематика, а основната идея остана някъде  на втори план.

Именно, основната идея беше за втория шанс , има ли шанс за справедливостта, възможна ли е прошката ,може ли любовта да излекува раните, имаше много интересни възможности, но...и тук забиха в насилието и Енгин каза не, така мисля.

Но нищо не ме отблъсква толкова колкото насилието над жените , физическо и психическо, което се излива от телевизиите им , дори в прехвалената истанбулска невеста , образована жена с професия и претенции за независимост пак остана с мъжа си след като я понатупа, хайде моля , веднъж бияч винаги такъв, но и тук се насажда идеята , че насилника имал и добра страна, глупости.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 15:58 от araselia

# 303
Да си дойда на думата - ето такива сериали са ми легнали на душата....  Laughing

Буркина, и на мен, но вместо това - оръжия, мафия, тормоз над жени и деца , това се гледа от турския зрител, и което повече ми е странно -от българския 🙄 не много слава богу . Аз си пускам Диема докато приготвям вечерята вечер , от няколко вечери върви "Преплетени съдби", Непрекъснато ти навират в лицето как жените се подчиняват и нямат никаква стойност, мъжете правят с тях и децата си каквото си искат , отвратително просто. Разбирам, че тези практики са в битието на турците, но това се налага чрез сериалите като норма - вижте ,има го това, не сте само вие смачканите , не се тревожете, че сте единствени , карайте си така ,нищо че е 21век. Той насилника Бог ще го накаже. Отврат. Не съм съгласна , че е жертва майка, която позволява децата и да страдат , това е ненормално , какъв човек и майка си, никакъв  . А това да ми го налагат и да го гледам, като българка , не, мерси.
И тая мода - жени да са адвокати, прокурори, красиви жени, много елементарно чистене на имидж проформа.
С две думи, жалко за талантливите актьори .
Araselia, както често се случва, четем си мислите или може би даже мислим еднакво - краткият ми пост беше против насилието и безсмислените сценарии, преобладаващи в турските сериали напоследък, включително и особено в тези с високи рейтинги! Нощес (след края на последния официален работен ден в живота ми Laughing ) ми остана малко повече време и първо изчетох тук, в нашата тема,  всичко, което бях изпуснала, а после се зачетох и в Деметкината, както и във ФБ-групата за Демет и "Мечтата на Ешреф". Досега съм си го мислила, но не съм го писала никъде открито, за да не наранявам чувствата  на Деметкините фенки, с които се разбираме чудесно (чудесна актриса, чудесни фенове)! Но понеже прочетох техните последни, много критични мнения, сега и аз смея да споделя малко повече и своите мисли за последния й сериал. Ами слаб, много слаб сценарий, абсолютно безсмислена история! Ей богу, какво искат да покажат на зрителите, над какво искат да ги накарат да се замислят, от какво да се разчувстват? Признавам си, че гледах само първия сезон, после от време на време - някой трейлър или съдържанието по озетите следях... Но доколкото схващам, ако първият сезон беше мафиотска история, сега във втория е станало мафиотска история на трета степен.  Полицията никаква я няма или е продажна (както беше и в Енгиновия "До живот", който свърши преждевременно, точно защото превърнаха чудесния му замисъл иогромен потенциал в обикновена, банална мафиотска история). Тук само една отвратително подла и нечестна полицайка - главната лоша, (тази , която е маниакално влюбена в Ешреф), имаше един началник, който се опитваше да е честен, но мацката извъртя нещата и го натика в затвора....и дотам.  Какви са тия сираци, които уж са "добрите", но все пак са си мафиоти, за какво се борят и най-важното защо трепят и те толкова народ - не разбрах. Предполагам, че във втория сезон сценаристите измислят истории, съшити с бели конци, само и само да останат в ефир (защото рейтингите все още са височки). Мисля, че и самата Демет не е особено доволна от развитието на сценария, може би затова се опитва да остави ярко присъствие в сериала по-скоро като певица.
А ако се върнем към "Мръсни пари и любов" - да, и там имаше сцени на жестокост и убийства, но стотици пъти по-малко и всичките органично вписани в цялата дълбоко смислена и поучителна история. История, в която имаше всичко - и любов, преминала през всякакви трудности, оцеляла и разцъфтяла, и възхваляване на истински ценности като семейство, приятелство, човешко достойнство, честност, всеотдайност в работата и в отношението между хората. Имаше повдигнати важни социални проблеми, истинска борба с организирана престъпност, полиция, в която имаше и корумпирани (нормално), но имаше и честни и всеотдайни труженици, които често рискуваха живота си, за да  победи справедливостта и престъпниците да бъдат наказани.
Сериал, който спокойно можеш да гледаш с децата и внуците си и можеш да им обясниш всеки момент, да им кажеш кое защо така е измислено, кое е добро, кое не е! А в "Мечтата на Ешреф" и други нашумели сега турски сериали, няма как да им обясниш и да ги научиш на каквото и да било......

# 304
Не случайно КПА е толкова гледан в чужбина ,помним и похвалата на Барбара Стрейзънд.

Както казах, язък за талантливите актьори, примиряват се да играят посредствени сценарии за да са на пазара и да работят това, което най-обичат и умеят.

Да се усмихнем в събота вечер 🙂 Буркина , пожелавам ти щастливи айлякчийски дни ❤️😉

# 305
  • Пловдив

Спокойна вечер.

# 306

Добро утро в първия ден на Февруари!
Започваме го естествено с празник!
Честито на празнуващите!
И въобще не е рано да си кажем "Наздраве"!
Можеше и с кафе да започнем неделния ден, но с вино е къде-къде по-приятно и весело!

# 307
  • Пловдив

Здравейте в ден неделя.
В очакване сме, както винаги за новини.

# 308

При мен снегът заваля.

# 309
  • Пловдив

Енгин преди малко в сторито си - с музика.
И при нас заваля нещо като сняг...

Общи условия

Активация на акаунт