?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 20 672
  • 534
  •   6
Отговори
# 510
  • София
Въпрос за НАП и здравни осигуровки. Юли има подадена Декларация 7. Има и внесена вноска за здравно. И след това два месеца внасяните суми не са прехвърляни към партидата, седят в системата, но и се водят неплатени осигуровки. На какво може да се дължи това и какво следва да се направи?
Ще трябва да отидеш на място.
Ако от юли насам е имало изплатени здравни осигуровки от друг, действието на Декларация 7 се спира.
Внесените осигуровки не се губят, те ще си бъдат разпределени за следващите месеци автоматично когато се оправи документално.
Аз бях в подобна ситуация.
Имах хонорар за октомври 2025, не съм знаел че ще ми платят и здравни. Съответно си ги платих и аз.
Принципно можеш да подадеш декларация 7 и с ПИК на НАП през сайта им. Но при мен не стана - системата изписа, че вече имам такава, което е истина.
На място в НАП оправих бързо с нова декларация на хартия със задна дата.

# 511
  • Далечният изток
Да не е прекъсната декл. 7 с някоя друга подадена или поради друга причина? Трябва НАП да видят, Обслужване на клиенти.

# 512
Преди години ми обясняваха, че въпреки подадена декларация 7 и внасяне на пари точно за осигуровки, ако лицето има И други задължения, то внесената сума може да е разпределена към тези задължения. Нямам идея дали наистина е така и давам само идея.

# 513
  • Далечният изток
Беше преди, когато имаше единна сметка, сега не е така. Сега е възможно само ако има изпълнително дело с различни по вид задължения, но пък здравни по декл. 7 не могат да се събират принудително, тоест не могат да попаднат в изпълнително дело.
Тя казва, че нейните суми стоят необвързани. За мен нещо е прекъснало декл. 7 и трябва да подаде нова.

# 514
Преди години ми обясняваха, че въпреки подадена декларация 7 и внасяне на пари точно за осигуровки, ако лицето има И други задължения, то внесената сума може да е разпределена към тези задължения. Нямам идея дали наистина е така и давам само идея.

Да, с данъците е по същия начин.

# 515
  • Сф
Как се казваше приложението за градски транспорт в Сф, което ти показва как да стигнеш от А до Б?

# 516
Как се казваше приложението за градски транспорт в Сф, което ти показва как да стигнеш от А до Б?

Гугъл мапс?

# 517
Може би Moovit?

# 518
  • София

Не е така и никога не е било ако Декл.  е подадена преди да се извърши плащането.
От личен опит  го пиша.

# 519
Преди няколко дни имаше въпрос за ВНЛ. Ето повече за сериала ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ по БТВ.

# 520
  • Сф

Това беше, благодаря

# 521
Мувит стана рекламно пано, което пречи на функционалността му, а последно като го ползвах платено, имаше и грешки в маршрутите.

# 522
Здравейте, трябва ми човек утре сутринта да заведе баща ми на преглед до болницата, дали имате такъв познат?

# 523
  • София
Благодаря за идеите. Ще се опитам да подам нова декларация и ако не стане, ще пробвам на място. Няма друго подавано поне от моя страна.

# 524
  • Далечният изток
Нещо като история на декларациите няма ли? Там да видиш?

Общи условия

Активация на акаунт