Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 127 300
  • 3 431
  •   3
Отговори
# 3 420
  • Пловдив
А спомняте ли си белите дивани с витринка?  Едната част от витринката беше със стъкла, а от другия край празна и там си редях куклите.Simple Smile

# 3 421
Помня, но не сме имали у нас. У приятелката ми обаче имаше, май някакви книги държаха там.

# 3 422
  • Наблизо
Баба и дядо имат,навремето са си го взели като са се оженили (преди повече от 60 години) и само него си тачат...Иначе имат други мебели,нови,по-модерни..но това бюфетче...голям сантимент.

# 3 423
# 3 424
  • Майничка
Преди месец и нещо водя ученици в София на мероприятие и на връщане се завъртяхме покрай книжния базар на НДК. Показвам ФЕГ, разказвам за бившия Кравай, за Магурата, пресичаме в градинката и аз обяснявам:
- Тук имаше един изключително софистициран (да не кажа грозен) паметник, с нежния прякор ,Шестокрил пето.. (половинсекундно колебание, тъй като се усещам на кого говоря)  ъ-ъ, петочлен".
И един младеж, който е роден в София, ми се хили:
- Точно така, госпожо, пето-, ъ-ъ, член беше! 🤭

# 3 425
  • Sofia
На баба ми беше такъв.
Много ѝ беше ценен.
Разказваше колко чакане е било докато успее човек да си го купи.
При ремонта сестра ми реши да махне мебелите ,повечето подари,но този шкаф аз държах да запазя,закарахме го на село и още се ползва 

# 3 426
- Тук имаше един изключително софистициран (да не кажа грозен) паметник, с нежния прякор ,Шестокрил пето.. (половинсекундно колебание, тъй като се усещам на кого говоря)  ъ-ъ, петочлен".

Петочленник е трябвало да кажеш. Laughing

И ние имахме такъв бюфет, не знам защо го наричаха „салонен“.
Това беше любимата ми мебел вкъщи, защото там държаха шоколадовите бонбони. Simple Smile

# 3 427
Белите бяха кухненски, а тези с лакираното дърво салонните за хола, един вид по представителни.

# 3 428
# 3 429
Показаните шкафове са много здрави.
Държим един в мазата и няма умиране това нещо. Пантите не са мръднали и боята му още не се е залющила.

# 3 430
Имахме в кухнята един огромен бюфет. Родителите ми го пазеха, докато бяха живи с рвърдото убеждение, че няма нищо по-добро от тоя бюфет. Разбира се, при ремонта на кухнята, веднага му взех мярката и замина. Съседката, с мисълта, че ми бърка в душата, ме пита как ще се разделя с бюфета. Отговорих й, че с най-голямо удоволствие.

# 3 431

Общи условия

Активация на акаунт