Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 129 957
  • 3 501
  •   8
Отговори
# 3 465
Последно приличаше на тоалетна.

# 3 466
Много жалко. Може пък някой кмет пак да прояви инициатива, дано. И дано както в приказката за трите прасенца да не я построи дървена, а каменна.

# 3 467
Дюшеците бяха Barum - чешки. Няма такива сега.....

# 3 468
И ние имахме такъв, синьо-червен.

# 3 469
  • Sofia

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 14:39 от Doli

# 3 470
Часовете по трудово бяха тотална мъка за мен. С две леви ръце съм и нито дърво, нито металообработване ми се отдаваха. Мъка!

# 3 471
  • Sofia
На мен ми бяха много интересни 😀
И сега обичам да правя разни неща.

# 3 472
Нещо с тази снимка по трудово е странно. Едни пилят но има и момче на струга което работи .... 
По спомен чукчето го пилихме в 3-4 клас, заедно с една скоба за улук, а някаква идея за стругарство имаше чак към 8-ми.

# 3 473
Оооо струговахме и ние. Работила съм на струг по трудово, а това с пиленето на чукове беше извънземна тъпотия.

# 3 474
Нещо, бяха закъсали с учители по трудово, нямам представа защо. И по този предмет на някои класове дадоха часовете на учителя по история. Точно тогава по програма трябваше да бъркаме кексове и да шием. А познайте какво се получи?
Иначе бяха голяма забава тия часове.

# 3 475
  • Бургас
Даааа, часовете по трудово бяха страхотни!
Всичко ми беше интересно! Всичко исках да пробвам.

# 3 476
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бродирахме възглавнички, рязахме дъски за кухнята, чукове за месо, някакви чудеса, но си спомням и уроци по готвене преди 7 клас. Пюре без масло и мляко Joy сега би било много модерно вегетарианско меню. И палачинки май правихме.
Вече в гимназията ходихме в МУЦ и шихме чаршафи и пижами за болницата.

# 3 477
Кроихме си поли по трудово и някои дори си ги облякоха и носиха.

# 3 478
Готвенето и шиенето ми бяха интересни, пирографа, това с резците по линолеума - също. Но всичките му там машини - пилене, и т.н. едни метални свещници май огъвахме - ужас !

# 3 479
По трудово бяха шлосерство, готварство, дърводелство, шивачество.имаше и свързване на крушки с батерия и кое как работи. Може и да изпускам нещо.
Работата с резци, линолеум и линогравюра беше в часовете по рисуване. Голяма мацаница беше с печатарското мастило при отпечатването.

Общи условия

Активация на акаунт