Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 130 094
  • 3 501
  •   1
Отговори
# 3 480
О, може....мислех, че по трудово е било.

# 3 481
По трудово бяха шлосерство, готварство, дърводелство, шивачество.имаше и свързване на крушки с батерия и кое как работи.

Готварство не сме имали.

Свързване на крушки имахме и моите не светнаха. А не бяха изгорели. Учителката нямаше квалификацията да намери проблема и да го отстрани. Това се учи в осми клас по физика. Поради тази причина е напълно излишно занимание по трудово. Децата хабер си нямат от елементарна ел.верига. Понякога и учителките.

# 3 482
  • Deutschland/HE
Ние имахме дърводелство, металообработване, готварство, селско стопанство. Тези бяха в периода 4-7клас. В гимназията имахме техническо чертане в осми клас и после нямахме, което е много странно, защото сестра ми е имала стенография и машинопис. Учили сме в една и съща гимназия, тя е по-голяма от мен, но и двете сме имали УПК.

П.С. За трудовото в основното училище ходихме и в две други училища, защото във всяко имаше различни кабинети.

# 3 483
Вярно, че и шиене имахме по трудово. Но за готварство не помня.

# 3 484
Как никоя фирма не се е сетила да възроди винтидж дюшеците за плаж и да ги върне на мода. Страхотни бяха.

# 3 485
Нещо с тази снимка по трудово е странно. Едни пилят но има и момче на струга което работи .... 
По спомен чукчето го пилихме в 3-4 клас, заедно с една скоба за улук, а някаква идея за стругарство имаше чак към 8-ми.
Е те са се нагласили за снимката. Надали на тази възраст биха ги пуснали да работят с машините.

# 3 486
В 8 клас наистина имахме техническо чертане. Имахме и селско стопанство. За селско стопанство, готварство, шиене и дърводелство ходихме в друго училище. Останалото си беше в нашето.
Един път са ни водили и на опитното поле.
В четвърти клас имахме и един срок задължително плуване за всички. Водиха ни на басейн и имаше треньор.

# 3 487
  • Наблизо
И аз хванах малко от това трудово.Садила съм на опитно поле,работехме с чугун,правехме ел инсталацийка с крушка,шиехме нещо,но не помня какво,ние и на компютри ходехме.Не сме готвили обаче,май вече го нямаше оборудването.

# 3 488
  • Майничка
Като спомена, вярно, че в прогимназията ходехме на опитно поле, даже не само веднъж. Като градско пиле, сефте чух думата търмък и глагола търмъча.

# 3 489
  • Наблизо
Гаргамела,и при вас ли полето беше на Южен?

# 3 490
Като спомена, вярно, че в прогимназията ходехме на опитно поле, даже не само веднъж. Като градско пиле, сефте чух думата търмък и глагола търмъча.

Като типично селско говедо пък за пръв чувам тая дума ама я проверих. В наше село му казвахме дарак-дарача. Иначе по градскому - гребло Simple Smile

# 3 491
  • Deutschland/HE
В 8 клас наистина имахме техническо чертане. Имахме и селско стопанство. За селско стопанство, готварство, шиене и дърводелство ходихме в друго училище. Останалото си беше в нашето.
Един път са ни водили и на опитното поле.
В четвърти клас имахме и един срок задължително плуване за всички. Водиха ни на басейн и имаше треньор.
Няколко години имахме селско стопанство, но плуване сме нямали.

В гимназията можехме да ходим на плуване два или три пъти седмично в обедната пауза на закрития басейн. Учитилите по физическо бяха спасители, показваха ни как да си изчистим стиловете. Училището получавало от ДЗИ някакви пари и с част от тях финансирало таксата за басейна. Това е преди 1990г. Басейнът след това го затвориха, защото излизаше много скъпо отоплението, затоплянето на водата... Ходила съм няколко пъти преди да го затворят, тракат ти зъбите през цялото време.

П.С. Сега плувците тренират на изцяло открит басейн целогодишно във Варна Sad

# 3 492
  • Майничка
Гаргамела,и при вас ли полето беше на Южен?
Не зная защо имам усещане по-скоро за Северен, някъде около Гаганица, но може и да се лъжа. Помня само, че след последната спирка на автобуса имаше още към 15-20 мин. пеша.

# 3 493
# 3 494
Колибри, нас ни водеха на басейн Гагарин да плуваме. Там си беше О.К. Имаше топла вода, басейна голям, кула за скокове .... После го закриха и ..... 
На Приморски съм тренирал и зима и лято само на открития. В 16.00 спираха топлата вода, тренировката беше от 19.00 И като излезеш после усещаш вечерния резлив вятър как минава през теб...
Сутрин в събота отиваш, правиш снежна топка и я хвърляш във водата и тя плува.. И чуваш зад гърба си " Всички във водата!". Който не искаше да влиза му "помагаха". Но нямаше болни, организма се каляваше и беше супер. И психическата умора изчезваше. На мен ми харесваше. На някой може да му се вижда спартански обаче организма така свиква,че след като спрях с басейна после поне 5-6 години изобщо не съм имал и настинка.

Общи условия

Активация на акаунт