Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 130 110
  • 3 502
  •   4
Отговори
# 3 495
Как никоя фирма не се е сетила да възроди винтидж дюшеците за плаж и да ги върне на мода. Страхотни бяха.

Никой днешен татко няма да ги мъкне. А и не са били чак толкова страхотни, просто носталгия.

Мен са ме учили да плуваме в 22 училище. После тези, дето напреднахме повече, ни закараха да тренираме истински на Спартак. Бях доста добра, ама едно лято три месеца изкарах по вили и прочее, а другите тренирали по цял ден. Като се върнах вече не бях най-добра и рязко загубих интерес Simple Smile И спрях скоропостижно, но не и преди да се науча да плувам добре.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 10:50 от Черна станция

# 3 496
В осми клас имахме часове по животновъдство, обаче дали по трудово или в друга дисциплина, това не помня. По този случай ни заведоха в кравеферма и много ни беше интересно да гледаме табелките с имената на кравите и доилните апарати.
На тръгване затрещя и заваля и се подслонихме в едно огромно помещение със сено. Там се въргаляхме, скачахме в сеното и дали го повредихме нещо нямам представа. Като спря да вали се изнесохме набързо.

# 3 497
Моят спомен за тези дюшеци е отвратителен.
На Златните сме, от някаква будка 18лв. купуват нашите въпросния дюшек, на плажа го надуват и полека лека той издиша. Айде на другия ден се купува нов, същата работа. Отиваме на ден 3 на будката и нашите викат, върнете ни парите втори ден - втори дюшек купуваме, бавно спада и е мек в края на деня явно нещо партидата е скапана.
Разбира се кръв повръща пари не връща търговката.
Така откарахме 14 дни смяна. Всеки ден постоянно надухване на 2 смотани дюшека, + че тежат и съхнеха трудно! От тогава до ден днешен мразя да надухвам плажни изделия.

# 3 498
  • Deutschland/HE
Да, до 90та беше много добре Гагарин, после правеха икономии.
Сега пак е екстремно на Приморски, но децата са упорити и ходят редовно.
Аз си спомням на Приморски слагаха един балон, който като спре тока и падаше. Мой съученик беше спасявал по-малко дете останало под балона.

# 3 499
  • София
Гаргамела,и при вас ли полето беше на Южен?
Не зная защо имам усещане по-скоро за Северен, някъде около Гаганица, но може и да се лъжа. Помня само, че след последната спирка на автобуса имаше още към 15-20 мин. пеша.
И нас ни водеха някъде в северните части, но по-скоро някъде в отсечката, по която сега се минава от магистралата към бул. Васил Априлов. Имам чувството, че когато преди 20-30 години започнахме да минаваме от там с колата, бях познала мястото. Иначе споменът ми е за едни домати, които трябваше да завързваме, за да растат нагоре. Според учителката ги "спиртосвахме", защото сме ги увивали прекалено много и не можели да дишат. След това учителката вървеше напред и оценяваше кой как се е справил, целият клас се влачеше след нея, а последните отскубваха доматите и ги оставяха обесени на въпросните връзки. Simple Smile

Плуването ни в началното училище беше на открития басейн на входа на стадион "9-ти септември". Беше сезонът на пухчетата от тополите. Когато се прибрах след първия урок, трябваше да се простя с дългата си до кръста коса. Майка ми отказа да разплита всекидневно шепи пухчета от косата ми. Намразих го. Sad В гимназията вече имахме вътрешен басейн, но успявах да се скатая и нито веднъж не влязох в такъв час. После и в университета имахме една година плуване, но аз се записах на парашутизъм (само теория, не сме скачали Joy), само и само да не ходя в басейна.

# 3 500
  • Майничка
Таня, може и там да е било, но не помня да сме отчитали присъствие от Шекер махала.🙂
Ние ходехме 4-5 клас на плуване в ЧХ, тъкмо го бяха открили. Февруари-март, висим в 7.30ч. на спирката на Тримона и чакаме четворка към Тракия, в 9.30 наобратно, с мокри коси под шапките, после, от обяд - на училище.

# 3 501
# 3 502
Тематично с днешния летен ден

Общи условия

Активация на акаунт