Лидл 196 - 2026 в €

• 61 162
  • 670
  •   4
Отговори
# 660
  • София
Ранфорс (на английски: ranforce) е вид плат, съставен от 100% памук. Разликата между ранфорс и стандартните видове хасета е в структурата на нишката. Нишката е усукана (рингова) прежда с конструкция – гъстини 57 нишки см2 / прежда тех 20 /125 гр/м2. Това позволява тъканта да е по-мека и с по-малка свиваемост в сравнение със стандартното памучно хасе, но все пак не толкова колкото памучния сатен или перкал.

Памучният ранфорс се използва предимно за изработката на спално бельо, чаршафи, олекотени завивки и калъфки за възглавници.

Т.е. ранфорс е метод на тъкане на памучен плат.
Обаче памучен ранфорс  показва, че може да има и друг вид ранфорс, който може и да не е памучен.
Вероятно използват  материал, който отговаря на стандарта за нишката и тъкането, но да не е 100% памук.
Трябва да се чете съдържането,  което в Лилд е отразено на етикета.

# 661
Пинко, а дали качеството е същото, като преди 11 години? Тук много често се оплакваме, че текстилът не е това, което беше и качеството е занижено.
Почти цялото спално бельо ми е от ранфорс. Обожавам я тази материя- гладка, нежна, но на място трябва да се види дали наистина е ранфорс. Ако е обикновен памук, той е много бодлив и неприятен на допир. Ако познавате ранфорса, при допир ще разберете дали е ранфорс или обикновен памук. Всъщност ранфорса е едновременното хасе. Иначе нямам оплаквания при пране, но аз пера на 40 гр.и суша в сушилня.

# 662
  • Пловдив
Бодлив памук не съм срещала. От втора употреба имам чаршаф египетски памук /идея си нямам каква е разликата с просто памук/ това е една от най-приятните и плътни материи, които съм докосвала.
Като цяло държа на памука и не мога да су изкажа за ранфорса, качествени памучни чаршафи на приемлива цена взимам от Юск, поне два пъти в годината имат намаление на цените.

# 663
Здравейте! Някой дали е забелязал дали има останали от накрайниците за електрическата четка  за зъби на батерии от брошурата от тази седмица в който и да е от магазините в Пловдив?

# 664
Здравейте! Може ли да кажете дали Еър фраера от понеделник е хубав.

# 665
Този еърфраер е много странен 12 л обем 🙄, прилича ми на мини фурна.

# 666
Здравейте! Някой дали е забелязал дали има останали от накрайниците за електрическата четка  за зъби на батерии от брошурата от тази седмица в който и да е от магазините в Пловдив?

Снощи в магазина в Кючук Париж нямаше. Гледахме само в заключената витрина до касите. Утре ще минем през магазина до Каменица и ще погледнем, защото мъжът ми ползва такава четка

# 667
  • Варна - Черна гора
Имам глави за четки за зъби, които подарявам. Много трудно ги поставям на четката ми - Филипс е.
Скрит текст:

# 668
  • Пловдив
Този еърфраер е много странен 12 л обем 🙄, прилича ми на мини фурна.
то Е мини фурна Simple Smile

# 669
Имам глави за четки за зъби, които подарявам. Много трудно ги поставям на четката ми - Филипс е.
Скрит текст:

Мерси! Но тази седмица са кръгли съвместими с oral b са тези който търся налични в магазин Пловдив.

# 670
  • Пловдив
Съвместими за орал би съм поръчвала от Тему.

Общи условия

Активация на акаунт