Отговори
# 360
Като го знам колко е по сватбите Етьо или последния епизод или на годежа на някой главата му я пращат в кутия...
Дидии, тъкмо се размечтах и ти ми подряза крилете. Значи хич да не търся сватбена рокля, а да си кътам новото евро.
Освен да се разходим до Истанбул, за да се фотнем с младоженците - друго май няма да ни огрее.

Нали знаеш ,че понеже съм пряма и откровенна не ме обичат.

Хайде отлитам че пак бачкане ужасия... Кучето ми беше болно не мога да се погрижа за него от кирливия магазин. Днеска се вбесявах защо съм се върнала отново. Така и не разбрах ,че бивше гадже и бивша работа не трябва да ги подновяваш ама хаде...

# 361
Добро утро! Фактът , че възприемам така Чийдем означава , че актрисата перфектно си играе ролята и много правилно е избрана за тази роля..Колкото до стрелбата , впечатление ми прави не толкова броя на жертвите ,а безцеремонността  на Ешреф - а се показа човек , а умря. Колкото до края на сериала , напълно наясно съм , че гледам ретроспекция на живота на Ешреф - краят е ясен , Йомер ни го разказа още в началото..Все пак това е животът на един мафиот , а самият той си е завършен убиец ,превърнал се в такъв поради условията , в които е живял и стечение на обстоятелствата.По природа човек с добро сърце , който светът е превърнал в това , което е.Flowers Hibiscus

# 362

Демет си комуникира с фен и слушат песни в изпълнение на Демет - Нисан в караваната и до нея е колегата и приятел от групата в Ешрефа, който беше китарист.  

И ново от Елчин

Днес е Звездното  събитие ✨в Рияд и Хазалка вече е там заедно са пристигнали с Баръш Ардуч. ПУ , ПУ много са хубави , усмихнати и така си отиват визуално. 👌🤩😍😍Направо се размечтах за общ проект заедно. Ще им се получи защото са много талантливи и двамата. Довечера ще има много материал  ще го пореледим и отразим. Колежката Бюшра Девели  от актуалния ни сериал също ще блести и ще бъде сред гостите.    

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:54 от femmi2

# 363
Здравейте, дами!

Изтървах кафето, стана обедно време докато се организирам да пиша в темата. Извинете ме!
Започвам с нещо, което прочетох при рускините. Колко е вярно времето ще покаже.
Цитат
  Нова актриса ще се появи в епизод 30 от сериала „Мечтата на Ешреф“ #EşrefRüya 🩵🧿

Добро утро! Фактът , че възприемам така Чийдем означава , че актрисата перфектно си играе ролята и много правилно е избрана за тази роля..Колкото до стрелбата , впечатление ми прави не толкова броя на жертвите ,а безцеремонността  на Ешреф - а се показа човек , а умря. Колкото до края на сериала , напълно наясно съм , че гледам ретроспекция на живота на Ешреф - краят е ясен , Йомер ни го разказа още в началото..Все пак това е животът на един мафиот , а самият той си е завършен убиец ,превърнал се в такъв поради условията , в които е живял и стечение на обстоятелствата.По природа човек с добро сърце , който светът е превърнал в това , което е.Flowers Hibiscus
Mery, аз пък съм непоправим мечтател. Вярвам в доброто. Не съм забравила и за момент думите на Йомер, но това не ми пречи да мечтая за happy end, изхождайки от факта, че гледам измислена и художествено претворена история.
Да, права си, че Ешреф е безцеремонен когато трябва да накаже престъпниците и когато трябва да защити близките си, но аз оправдавам действията му.
В света на мафията всичко се решава с оръжие в ръка - или убиваш, или те убиват. Средно положение няма. За да промениш условията и обстоятелствата, в които си живял, трябва да се бориш да превърнеш света в едно по-добро място за живеене, в което човекът с добро сърце ще разкрие истинското си лице.

"Ако видите шанс за щастие, използвайте тази възможност и бъдете щастливи."
Много усмивки и незабравими моменти в почивните дни ви пожелавам!

# 364
Каква ли ще го играе тази  актриса ,ако е вярно че ще влиза?

По това, което сте коментирали Бюшра си играе много добре ролята.  Ешреф е в мафиотските среди и такъв му е живота но той е с много добро и и чисто Сърце и има принципи. Различава се от другите типажи. Надеждата умира последна. Дано има що годе щастлив край.  Не казваме захаросан.... Но пък ако няма ще бъде правоподобно предвид историята.  

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:24 от femmi2

# 365

🎬 "Мечтата на Ешреф"
Демет с актьора Керем Алп Кабул на снимачната площадка на "Мечтата на Ешреф" (той сподели това видео).
Демет е много мила 😍❤

И една статия, която си откраднах от Градинката. Хареса ми, затова я поствам и тук!
Изисква четене с разбиране, а не свободни интерпретации.
Думите на Брадли Купър стигнаха до новините в Турция https://x.com/DogusYayinGrubu/status/2011762780601532586?s=20

И една похвална статия от Есин Йовет в Elele от вчера https://www.elele.com.tr/blog/esin-ovet/dunya-yeni-fark-ediyor-b … amandir-izliyoruz

„Светът тепърва забелязва, а ние гледаме отдавна“

Честно казано, гледайки наградите „Златен глобус“ и снимките, публикувани преди два дни, умът ми неизбежно се насочва към едно и също място... Червеният килим, прожекторите, безупречните лица, самочувствието, което те кара да кажеш: „Как е възможно това?“ Човек не може да не си помисли: „Какви са тези хора, как успяват да сияят толкова силно всеки път?“.

Именно в това състояние на духа се чувстваш горд, когато чуеш Брадли Купър да говори за нашите актьори. Знаете ли, гърдите ви се изпълват с гордост. Изказването на Брадли Купър в предаването „The Joe Rogan Experience“ вече се върти в мрежата от известно време, сигурно сте го видели.

Историята е проста, но въздействието ѝ е наистина значително. Купър споменава, че (майка му) обича турски телевизионни сериали, особено „Erkenci Kuş“, казвайки, че го е гледал(а) 4-5 пъти. Дори казва: „Това е сапунена опера. Има около 360 епизода. Майка ми казва: "Виж този човек, можеш да го познаеш само по движенията му. Този човек е най-добрият актьор в света." Между другото, сериалът е доста добър. Да, да. Ти гледал ли си го? Човекът е страхотен, жената в сериала също е страхотна.“

И той го подчертава неколкократно: „Сериалът е доста добър. Мъжът е страхотен. Жена в сериала също е страхотна.“ И то точно в дните на „Златните глобуси“, когато пулсът на света на киното и телевизията бие най-силно. А сериалът, за който говори, е „Ранобудна птичка“. Актьорите, за които говори, са Джан Яман и Демет Йоздемир.

И така, ето какво се случва: Една от най-големите световни звезди, носителят на „Оскар“ Брадли Купър, говори за актьорската игра на нашите актьори през думите на майка си. И не само от учтивост; той е искрено впечатлен.

Живеейки в нашата страна, човек понякога не си дава сметка. Естествено, дневният ред е толкова бърз, шумен и изтощителен, че често пренебрегваме собствените си успехи. Понякога ги виждаме, но не им обръщаме внимание и казваме: „Е, нормално е“, и подминаваме.

Всъщност, изобщо не е нормално.

Турските актьори са не по-малко талантливи от световните звезди. Всъщност, те често ги превъзхождат. Просто не винаги успяваме да оценим собствената си стойност. Фен базата, която Джан Яман и Демет Йоздемир са изградили в чужбина, не е случайност. Тя е резултат от години упорит труд, дисциплина и сериозно отношение към работата им.

Частта от думите на Брадли Купър, която ме накара да се замисля най-много, беше: „Майка ми хвали актьора, но и жената е много добра.“

Вижте, мисля, че този детайл е важен. Защото често актрисите, особено в романтичните комедии, биват подминавани с етикети като „сладка“, „симпатична“, „добра екранна половинка“. Но тук има ясен акцент върху актьорската игра, а Демет Йоздемир се отличи в този сериал и го изведе на съвсем различно ниво. Ето защо се фокусирам върху това.

Защото, слушайки изказванията на Брадли, се хванах да си казвам: „Човече, ние това го забелязахме още от първия ден“. Демет Йоздемир се доказа още от първия си сериал. Погледнете кариерата ѝ, в момента превзема екраните с новия сериал Eşref Rüya. Наистина няма слаб ход.

- Всеки сериал с нейно участие чупи рекорди по рейтинг.
- Всеки проект я прави тема на разговор.
- С всяка работа се изкачва с едно ниво нагоре.

Но най-критичната точка е следната: тя не го прави с викове. Напредва, без да се натрапва, без да се дави в PR шоута, без да казва „вижте ме, тук съм“. С бавни, но много стабилни стъпки. В този неин път има една дисциплина от „старата школа“ – от онзи вид, който днес е останал у малцина.

През последните години много успешни имена правят същото. И това е повод за гордост за нашата страна. Като човек, който следи Демет Йоздемир от първия ѝ ден, мога да кажа съвсем ясно: нейното развитие не е случайност. С всяка роля тя се задълбочава, поема повече рискове, трансформира се. И го прави толкова тихо, че човек забелязва едва когато погледне назад.

Дори ще го кажа отсега – тя неусетно върви в друга посока. Включително на международно ниво. Ако един ден, в не толкова далечно бъдеще, се появи новината: „Демет Йоздемир в общ проект със световноизвестен актьор“, няма да се изненадам. Само ще се гордеем и ще ръкопляскаме. Което и трябва да правим.

Тази страна вече е виждала това:

- Халюк Билгинер игра с Анджелина Джоли.
- Арас Айдън участва в сериал с Никол Кидман.
- Сибел Кекили се появи в много международни продукции.
- Мехмет Гюнсюр си партнира с Доминик Суейн.
- Йълмаз Ердоган и Джем Йълмаз се срещнаха в проект с Ръсел Кроу.

Списъкът може да бъде продължен. Тоест, няма такова нещо като „от нас нищо не става“. Никога не е имало. И Демет Йоздемир сякаш се подготвя да запише името си на следващия ред в този списък.

Накратко: понякога осъзнаваме колко силно блести някоя наша звезда едва когато друг ни го каже. Да го чуем от устата на Брадли Купър беше още по-въздействащо и трябва да се замислим отново. Защото въпросът не е само в един сериал или една роля. Въпросът е, че талантът, излязъл от тези земи, намира отзвук дори на другия край на света.

И да, имаме пълното право да се гордеем с това. И да, моля ви, нека вече аплодираме успешните хора. Тъй като у нашия народ има една нагласа да завижда на успеха или да го пренебрегва. Но това нежелание да се види успехът вече е само и единствено остаряло и демоде поведение. От мен да го знаете.

Ще си позволя само да повторя последните изречения, показателни за отношението ни към околните.
"И да, моля ви, нека вече аплодираме успешните хора. Тъй като у нашия народ има една нагласа да завижда на успеха или да го пренебрегва. Но това нежелание да се види успехът вече е само и единствено остаряло и демоде поведение. От мен да го знаете."

# 366
Така е четенето с разбирането е много важно по принцип, щото иначе се получава миш - маш. Всеки се напряга и тълкува нещата за себе си или както ми е удобно. Наскоро имаше  такъв пресен случаи и не само този.  

Много хубава статия и приятна.

# 367
Здравейте, момичета!୧⍤⃝💐
Да ви почерпя едно кафенце с добавка от любимия ми солен карамел.ㅤ♡

Еми, кадрите от Перник - вълшебни.♥️ Казвала съм ти, живяла съм в Перник и съм присъствала на Сурва. Запазила съм си го в спомените си като емоционално и обогатяващо преживяване. Благодаря ти за кадрите!♥️
 Тешекюр и за статията от Градинката, страшно интересна за четене и особено сългасна с последните изречения, които си цитирала!❤️

Преводача който използвам:

dhhmagazin #EşrefRüya Подробен спойлер!

Любовта между Айтен и Фарук ще се разпали отново. Те ще се оженят към края на сезона.

Айтен изпратила парите, които получила от Фарук, на Харун.

Ешреф Нисан ще бъде спасен от мястото, където е.

Нисан  постепенно ще си припомни детските си спомени и ще си спомни, че Динчер е син на мъжа, който я е малтретирал като дете.

Кадир ще се опита да си върне сираците и парите от Ешреф и ще помоли Динчер за помощ по този въпрос.

Хадър косвено ще защити Кадир.

Динчер отвлякъл Ешреф и хората му (използвайки името на стареца).

Ешреф и неговите хора ще бъдат спасени от Хъдър.

#dhhmagazin #esreftek

# 368
Лори, благодаря за кафето. Не съм го опитвала със солен карамел.
Пропуск, който трябва да коригирам.
Ще постна спойлерите още веднъж, за да ги коментирам в следващ пост.
dhhmagazin #EşrefRüya Подробен спойлер!

Любовта между Айтен и Фарук ще се разпали отново. Те ще се оженят към края на сезона.

Айтен изпратила парите, които получила от Фарук, на Харун.

Ешреф Нисан ще бъде спасен от мястото, където е.

Нисан  постепенно ще си припомни детските си спомени и ще си спомни, че Динчер е син на мъжа, който я е малтретирал като дете.

Кадир ще се опита да си върне сираците и парите от Ешреф и ще помоли Динчер за помощ по този въпрос.

Хадър косвено ще защити Кадир.

Динчер отвлякъл Ешреф и хората му (използвайки името на стареца).

Ешреф и неговите хора ще бъдат спасени от Хъдър.

#dhhmagazin #esreftek

Чаатай на снимачната площадка на телевизионния сериал #МечтатаНаЕшеф, от архива на асистента

🎬| Зад кулисите на Eşref Rüya •

Общи условия

Активация на акаунт