Препоръки за астролог - 6 тема

• 15 238
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • София
Благодаря! 🙂

# 197
....
П. С. Sotis, имаш ли страница/блог, в която да се прегледат твоите услуги? Искам да подаря хороскоп на близък човек, но той да си избере какъв точно.

Едва сега виждам този пост, пропуснала съм го.
Не съм тествала Чат Джипити за хорари, но виждам, че някои го ползват и споделят различни впечатления. Забелязвам, че го ползват и професионални астролози с по-малко опит – като помощен инструмент, особено за хорари.

Да се поръча хороскоп за подарък е добра идея само ако получателят на услугата сам си избере. поради следните причини: 1. При поръчка на хороскоп, когато целим това да бъде изненада, няма как да се съобразим с неговите желания и преппочитания. При това положение рискуваме да получи куп общи приказки от астролога. 2. В такъв случай не се прави ректификация (проверка на часа на раждане), която за всеки един по-сериозен анализ или прогноза е задължителна. 3. Ако искаме да подарим годишна прогноза, няма никаква гаранция, че на човека му предстои хубава година, съответно астрологът, ако тръгне да лъже и да замазва, няма да е обективен, освен това рискува да има ниска познаваемост.Ако астрологът реши да бъде обективен, дори когато не прекалява с черногледството, изненадата от такъв подарък не винаги може да бъде приятна и в крайна сметка получателят остава със смесени чувства.

Поради всички изброени причини съм отказвала да се прави "хороскоп" като подарък без изричното съгласие на човека, комуто ще се подарява. И без предварително да се уточнят всички детайли, без да ми бъде предоставена лично от него информация за проверка на часа. За мен е непрофесионално, но много астролози работят по този начин и дори предлагат "подаръчни ваучери". Защото се целят краткосрочни печалби, а не доволни клиенти.

Разбира се, съвсем различен е случаят, когато решим да подарим астрологичен анализ на някой близък или приятелка, с тяхното изрично съгласие и участие в процеса по предварителната подготовка – да уточни какво точно иска като анализ, да предостави всички необходими данни за ректификация. А ние само заплащаме цената на подарената услуга.

# 198
  • София
Благодаря, ще ѝ дам да разгледа и ако нещо си хареса, това ще е подаръкът.
Може ли да ме ориентирате в какъв диапазон варират цените на различните хороскопи, при най-споменаваните имена тук? Sotis, ако може и ти да споделиш на лични.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 19:44 от « Ѕmile »

# 199
Пишете ми на лични – първо трябва да се уточни видът услуга, за да има някаква конкретика. Условията за работа с нови клиенти са описани в сайта (има някои задължителни стъпки, които се спазват). Това е антична астрология, не е масовата астропсихология.

# 200
Илияна взима 100€ за 2 часа без значение вида на хороскопа. Обикновено първия път гледа психопрофил плюс прогностика, като включва солар, транзити, прогресии. Гледа колкото напред във времето е нужно, за това, което питаш.
Анелия и Десислава май бяха по 70€, при Анелия може да питаш за който и колкото си искаш, не ти цепи минутите, пак е около 2ч, ползва и нумерология.

# 201
  • София
Ще прегледам и тях, преди месеци бях се насочила към Загата или Режи, но при тях цените бяха доста по-солени, по спомен. Тогава гледах за натална карта специално, че досега не съм правила, а от години се каня.

Sotis, тези дни ще си дам предложението за подарък и ако идеята ѝ допадне, вече ще си се разберете с нея. Не ми е минавало и през ума да поръчвам нещо, ако човекът не го иска. Аз от толкова време се каня за хороскоп и все не се решавам, та камо ли за друг човек да взема решение. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 22:01 от « Ѕmile »

# 202
Да, и при двамата е доста скъпо .

# 203
  • София
А защо се получава тази разлика в цената? Нещо по-специално ли правят, не карат всичко на конвейер или какво? Може би са по-известни и това влияе? Интересно ми е ако всички изброени тук са добри и имат клиенти, защо едните взимат двойно, примерно (пак карам по спомен, но ще проверя, за да не говоря наизуст). Не ги упреквам, просто ми е интересно.

# 204
Сред астролозите няма регулиране на цените. Общо взето всеки сам си преценява. Предполагам, че се търси някакъв оптимален баланс между това хем цената да е по-висока, хем и да има кой да я плаща. Ако започна някой ден да консултирам, първата ми работа е да седна да помисля каква клиентела целя, и по това ще определя ценоразпис.
Виждала съм и за хиляди евра консултации от по-популярни астролози. Ясно е, че на тях не им се работи с кой да е.

# 205
Всеки сам си преценява. Би трябвало цената на услугата да е обвързана с личната инвестиция, която е определяща и за качеството на анализа  - отделено време, придобити знания и опит. С консултацията клиентът получава плодовете от тази инвестиция.
В случай, че астрологът борави с повече средства за астрологичен анализ,  използва различни дялове на астрологията, има по-голям опит и умения за задълбочен анализ, то логично е стойността на услугата, която предлага да е по-висока. Високата цена обаче не винаги е гаранция, че това е така.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 11:44 от starinthenightsky

# 206
Ами при фризьорите, маникюристите, и тн.защо има различни цени? Някои са се самозабравили и искат безбожни суми за същото, което колегата му предлага за двойно по - малко, и не защото той е некадърен. Вече в днешно време е така, изобщо цената не определя качеството. Илияна примерно от 2013г досега винаги е взимала доста по - малко от колегите си, а е дипломиран астролог с много опит, клиенти с положение,  но е човечна и не ламти.  И в момента цената и е ниска на база на това,че питаш за колкото теми пожелаеш.  Не като някои, които си имат ценоразпис и всяка една тема се таксува отделно. Всеки си намира астролога, така както и той определен контингент клиенти. Ако някой тук си търси да го убеждаваме кой е най - най, не е мястото и начина. Отива се, пробва се при двама- трима ако щеш, и преценяваш. Така както си намираш фризьор.

# 207
  • София
Така е, само че много трудно си избирам такива услуги. Нямам проблем да дам повече пари, ако съм сигурна, че си заслужава. Само, че няма как да съм. 😀 И точно затова, както отбелязах и по-горе, го отлагам с години.

# 208
Аз чаках препоръка за първия си астролог. Доволен близък човек ми я препоръча, и отидох при нея. Реално и Силва Дончева, която ми беше втора, ми беше препоръчана от близък общ приятел, и то индиректно - разказа ми за ситуация, която разкриваше колко е добра. Ако я бях гледала само в ютуб не зная дали щях да ида.
Това са примерите от моя опит, естествено.
И също, през повечето време от историята са се гледали картите на важните хора, на обикновените - не. В този ред на мисли, каквото и да мислите за цените, тази услуга никога не е била по-достъпна.

Това, преди 30 години, когато са се смятали нещата и са се чертали на ръка - ако се правеше така и сега, да видим ли кой щеше да се навие за 100 евра сега.

# 209
Моя позната си прави два хороскопа при двама различни астролози ..силно я вълнуваше развитието на извънбрачна връзка която има от години ..единия астролог и каза че са сродни души и ще си я кътат връзката ..другия и каза че ще се имат брак ..отношенията се развалиха и нямат вече нищо но си даде едни 400 евро цените си варират но и не винаги се познава ..но и тук има нещо друго обратите на съдбата не се знае дали един ден няма пак да се съберат ...

Общи условия

Активация на акаунт