🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - (тема 3) (общо тема 27) 🧟

• 6 911
  • 148
  •   1
Отговори
# 135
Вчера щях да гледам, ама дзяпах Герои.
Днес може би.
Пълнежче, а? И то без смисъл.
Знаех си.
Нефелни, жалки сценаристки напъни.

# 136
Изгледах.
Не ми хареса.
Сапунен епизод, супер излишен.
Едно зомби нямаше. Трябваше да превъртам.
И това с Дилърд, странно. Е, ще видим какво е станало.
Ами предполагам Дилърд нещо се е разфучал заради зомбитата.

# 137
  • София
The Walking Dead: Dead City
сезон 3, епизод 7 - Hourglass

https://www.imdb.com/title/tt42357396/

има спойлери!

Интересен епизод, но този рязък завой в сезона генерално не ми харесва, защото избягаха от първоначалната концепция и реално се повтаря модела от почти всички останали сезони и спинофи.
А и Дилърд като злодей не ми стои убедително.
Радвам се, че поне Рената се опомни и повярва в Маги. Знаех си още от самото начало, че няма как да я направят злодей. Прекалено е добричка и сладурана. А и ми е любимка от Декстър. Въпреки че тук по едно време започна да ме дразни, НО с условието, че беше права.
А това за което загатнаха в края на епизод 2 или 3 (не помня точно) се оказа вярно - Дилърд полудя...

Дали Рената е оцеляла? Не дадоха труп, но беше простреляна някъде около сърцето или под него. В лявата страна на трупа. Последно дадоха как Луис се опитваше да спре кървенето и да я окуражава.

Всичко с Дилърд ще приключи в последния осми епизод или ще продължи в сезон 4?

# 138
  • София
The Walking Dead: Dead City
сезон 3, епизод 8 - финал на сезона - Tenebrae
https://www.imdb.com/title/tt42357397/

има спойлери!

Добър последен епизод на един силен сезон.

Имам претенции относно последните два епизода и посоката в която поеха (това с Дилърд, което беше очаквано, но всъщност аз се надавах на изненада и да не го правят), но пък конкретно финалът и думите на Маги към Ниган бяха право в десетката и шоурънъра си го каза - този път опасността идва отвътре, а не отвън.

Джими Симпсън като Мейсън Дилърд беше ТОП попадение и жалко, че го гледахме само в един сезон.
Но и той каква финална арка получи. Хех... 😊

Хех, Ниган го направиха шериф (това с отговорник по сигурността ще го пропусна). 😀
Интересно каква точно услуга ще поиска Маги от него. Ще му постави явно важна задача, но за нея ще разберем чак в сезон 4.

Генерално бих казал, че това беше най-добрият сезон на Dead City, като в много от епизодите нивото беше много близко до това на основното шоу майка. Заслугата разбира се е на Сет Хофман (работил основно по сезони 4, 5 и 6 на TWD).

В сезон 4 искам да видя някаква връзка с Общността. Крайно време е!

Оценка на сезон 3: 8.0-8.5
Цялостна оценка на шоуто: 7.5

# 139
Здравейте, дйде ред и аз да гледам Маги и Нигън. От къде ги теглите? Или ако ги има официално някъде?

# 140
Оф, не тегля.
От филми зип или байфликс.
Вчера изгледах предпоследния, днес последния.
Скрит текст:
Много жалко за Рената, много. Не виждам как ще оцелее след тоя изстрел и вързана с белезници.
Оф, жалко.

И на мен този сезон ми хареса много повече от предишния, който си ми беше скука и дзяпах само за да плакна очички.

# 141
Четох, че ще е нличен в Нетфликс от 2027г но май не ми се чака до тогава. Ще видим. Как е качеството в тези плтформи? Ужасно ли е?

# 142
Ходещите ли вече ще е към Нетфликс?

# 143
  • София
Много ми е любопитно как ще коментирате скандалното изказване на Маги, че Ниган е най-близкия и човек, който и е останал (естествено Хършил младши се изключва)?!?! 😮
Скандална реплика с която Сет Хофман разбуни духовете и феновете се наостриха страшно много в Редит и социалните мрежи.
Аз също останах шокиран.
С едно изречение Маги зачеркна всичките си стари приятели с които преживя толкова много през годините.

Доколкото си спомням Маги се отчужди сама от основната група в Александрия след ''смъртта'' на Рик, взривил се героично на моста. Защото тя чувстваше вина за смъртта му и с Мишон не се спогаждаха...
Или паметта ми изневерява? Но съм убеден, че точно така беше.
Маги 3 години ли беше отшелник? После се завърна за малко и след това окончателно си би камшика естествено по сценарий, за да видим това ново шоу с Ниган.

И също как се бият думите и една с друга. Каза на Ниган:
''Никога няма да ти простя'' НО, ти си ми най-близкия и ти имам най-голямо доверие (нещо такова беше).

Глен се върти в гроба сигурно.

Окей, Ниган спаси няколко пъти и нея и синът и, също така си спомням много добре, че спаси и Джудит, но да си бяха останали дистанцирани приятели, не врагове разбира се с Маги щеше да е приемливо. Но те буквално станаха като брат и сестра и даже всеки път се опасявам да не прекрачат една граница от която връщане назад няма. Ето защо много се надявам с Луис да се завърже някаква романтика, а и нали дадоха как Маги прибра пръстена на Глен в кутия. А не го сложи отново (?!).

А пък Ниган също не го разбирам. Има жена и дете, отпрати ги и хич не го е еня за тях. Това е неговият дом - Ню Йорк. УТФ?! Разбирам огромната каша, която сами забъркаха от AMC и предния слаб шоурънър и сега е много сложно да се спасят, но по дяволите, какво правят тези хора??? 😮🤔🤨

# 144
Ами скандално е изказването... Аз още не съм гледала сезона, чакам да приключи, но попадам на клипове на Маги и Нигън и не ми трябва да гледам целия сериал, за да ми е ясно, че са си дружки и се гледат "влюбено", за да се възмутя.. Сценаристите разчитат на хайпа по Нигън и на късата памет на зрителите. Аз основния сериал го изгледах в последната година и ми е прясно-прясно как Нигън размаза главата на Глен... И на Маги манията да отмъщава, вечното сърдито и нацупено настроение, цялостното й кофти отношение към всички (заради което не мога да я понасям!), защото е останала вдовица... заради гадния Нигън и сега... ти си ми най-близкия Grinning Просто масата народ са гледали драмата с Глен преди много години и се разчита, че са позабравили какво точно е станало. Щом четох и коментари от разни "луди", дето искат Нигън и Маги да се залюбят... отвратително.

# 145
Скандално е да. И нереалистично.
Викам му изнасилване на сюжет.
Само и само да измъдрят нещо.

Зарязването на жената и детето също е супер нелогично.
Неган винаги е искал деца, точно той винаги е смятал, че за децата трябва грижи да се полагат.
Щеше да е по-реалистично женат му и сина да дойдат при него.
Тогава може би ще разбере какво е да гледаш семейство и да имаш семейство.

# 146
Aз това със зарязването на жената и детето съм ги забравила или пропуснала, някой може ли да припомни, те живи ли са и къде са?
Иначе фразата не е чак толкова скандална, просто е възможно да си сам сред тълпа хора, които не разбират какво и защо правиш, или просто не се интересуват, и  с един човек да ставате "близки" по неволя, не чак да се харесвате, но да си знаете и кътните зъби, дори да можете да споделяте нещо, което иначе не бихте казали пред близки и приятели. Нещо като ПТСД, другите просто не могат да те разберат никога.

Тук прочетох за тоя байфликс, има ли субтитри там. Пробват някакъв филм, беше без субтитри.

# 147
Има субтитри. Почти всичко.
И този сериал е с букви.
В началото като влязох не искаха да зареждат,  после заредиха.

Нормално е да си го забравила, то кога беше това. Последния или предпоследния сезон на сериала майка.
Но Неган това казвам, не е човек, който ще си зареже детето. Та той е мечтал винаги да има свое дете и да го отгледа и възпита.
Но вече почнаха да съшиват сюжета с бели конци направо.
Падна нивото.

# 148
  • София
Само леко да се включа без да съм гледал сериалите последно време. Нигън винаги е бил привързан към децата и е искал свое. Не е случайно, че така се грижеше за Карл и беше съсипан като разбра, че неговият край наближава.
Тези сериали явно на конвейер ги правят вече и се чудят какво да измислят. Маги винаги е искала да убие Нигън. Обаче като разбрах за отделен сериал с нея и Нигън, ми беше ясно в даден етап, че ще ги сближат малко по-особено. Няма логика в тези действия на героите, но сценария го изисква. Шантава работа.

Общи условия

Активация на акаунт