🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 4 534
  • 115
  •   5
Отговори
# 105
  • Кърджали
Предният път когато бяха отвлекли Фадиме и вуйчото подозираше че може да го е направил Еюпхан, беше подивял. Толкова ли са се свършили момичетата, та баш нали на братовчедка си око хвърлил... Сега когато тези подозрения този път няма да са напразни, пък и момата е вече омъжена... Ейпхан сам си подритва здравната книжка...

# 106
ally_80, добре дошла! Blush

За отвличането на Фадиме от Еюпхан- има предположения, че Исо ще ги намери бързо и няма да кажат на Адил, за да не пострада калпазанина. Все пак за Фадиме е приятел от детството, а Исо я слуша. Sunglasses

Някои нюанси от серията споделям.
Сцената на Фадиме, Есме и Илве много ми хареса. Може би за пръв път Фадиме наистина разбра Есме. Погледът и омекна и те се усмихнаха една на друга. Ледът се пропука. Ще имат добри отношения, само е нужно още малко време. И друго- Есме изобщо не се сърди на Илве и я разбирам. Тя най-добре знае какво значи принуда и да те заплашват с най-близкия.

Красотата, примесена с тъга и много обич на братско-сестринските отношения между Адил и Фадиме.

Реално той я е отгледал и е бил и брат, и татко и майка. Имаше една сцена- Адил беше прегърнал Ели и усети, че Фадиме идва отзад. Тя гледаше плахо, а той протегна ръката си за прегръдка и ги гушна и двете.

Есме също вече може да се опре поне на едната си сестра. Емине все повече ми допада. Отиде в къщата на онези изоглавените за да разузнава. Според мен ще се сближат с мъжа си, това ще е бонус. Blush Той нали ни се издигна в очите. А Бехчет е толкова ударен в главата, че Хиджран ще го сгъне на четири, само до Бехчет и е на нея. Joy Той наиситна е малоумен- в сцената на моста виждаше, че от другата страна са хора на Фуртуна, и то от семейството, но не спря стрелбата.

Детенцето, което играе малката Фадиме е такова сладурче!

По темата за децата. Направо ми се доплака на сцената, в която малката Ели остана във ваната... И за контраст- Есме и донесе топла закуска. Не само това, ами записа любимото и гръцко ястие, за да го направи. Two Hearts

Още нещо- не ми харесва, че започват да избелват Хиджран. Не съм забравила какво е причинила. Всъщност от нейното предателство тръгва всичко- тя се възползва от невниманието на влюбения в нея Гезеп и научи,че Есме и Адил ще бягат, тя каза на баща и, тя издаде, че Есме е бременна. И Есме хубаво и каза- че е змия, с която ще се разправи по-късно. Вероятно нищо няма да и направи, но е добре Хиджран да знае, че злосторствата и не са забравени. Като капак е и отровителка. Също така и Зарифе се опитват някак жертва да направят. Не, не е жертва, пряк участтник във всички злини е.
Пак опънах чаршаф. Smiley

# 107
Споделям мнението за Зарифе,Катя.
Доста дразнеща игра от актрисата
Между другото,интересен казус се получава с отвличането на Фадиме от Еюпхан
Има ли някой запознат с техните традиции да каже,какво трябва да бъде наказанието за него и как Фортуна ще възприемат крадена снаха оттук-нататък?
Не,че в този сериал е стриктно заложен въпросът с морала,но все пак,да ти откраднат снахата  и после да я върнат не е много ок за никой,независимо дали е в Трабзон,или друга част на Турция
Не мисля, че ще се наблегне на това. Напротив може даже това отвличане да сближи Фадиме и Исо. Той така или иначе се дразни на Еюпхан, даже на моменти открито си ревнува. Ако си спомняте в епизода, в който братята ходиха да молят Елени да помогне на майка им, Исо като видя, че Фадиме храни Еюпхан си изревнува, даже накара Фадиме да излезе от стаята.
Самият сериал не към тая работа с честта на момата. Друг е фокусът. Иначе, че Еюпхан ще изгърми е ясно. Това отвличане ще му изяде главата. От една страна Исо ще го шамари, от друга Адил, а от трета баща му.

# 108
Горкият Исо жив да го ожалиш

За Зарифе  още в началото бях писала, че ми е трудно да приема актрисата, но вече  някак  си свикнах и вече по-малко  ме дразни. Сега имам същия проблем  с  прокурорката.

# 109
Аз Зарифе съм я приела, защото се оказва, че актрисата е серийна крадла на деца .Joy В Yalan  продаде дъщерята на сестра си на едно богато семейсто и представи собственото си дете за нейното (на сестра и'). С изненада един път докато я гледах се сетих, че беше и главен злодей в О Hayat Benim, но с много различна визия. В този сериал за пореден път скри  дете от истинските му родители  и представи своята дъщеря за изгубена богата наследница. Та Зарифето е профи 😃

# 110
  • Кърджали
Викаш никой не може да се мери с нея...

# 111
Аз Зарифе ....се сетих, че беше и главен злодей в О Hayat Benim, но с много различна визия. В този сериал за пореден път скри  дете от истинските му родители  и представи своята дъщеря за изгубена богата наследница. Та Зарифето е профи 😃

Скрит текст:
Там беше много пълна. Пишеше, че след сериала е свалила 20-25кг.

Прокурорката и на мен ми е адски дразнеща. Не мога да разбера какъв и е случая и какво точно преследва. Иначе серията беше хубава.

# 112
Добро утро, Черноморки!
Снощи изгледах епизода. С малки изключения ми хареса.
Имахме внезапен брак, преследване, престрелка, тежко ранен Оруч. Личните драми и родовият конфликт се сблъскаха челно и вече няма връщане назад.Изборът на каменният мост като място не беше случаен, защото той символизира точно това, че след преминаването па него нищо вече няма да е същото.
Реакцията на Адил беше много в негов стил- първоначално твърд, дори жесток, но воден от собствената си травма с Есме. Той проектира нейния избор върху Фадиме и това е напълно разбираемо. Интересно и неочаквано за мен беше да  чуе гласа на младите и да започне да отстъпва. Това показва, че Адил се развива и не живее само  с изборите от миналото.
Линията с Оруч беше особено силна. Раняването му е логична кулминация на вътрешната му разпънатост. Човек, който стои между два свята, често бива прострелян именно „по средата“. Това може да се окаже повратен момент за него-  или ще се пречупи напълно, или ще се събере и най-после ще избере истината.
Елени в тази ситуация отново беше моралният център. Тя не мислеше за род, вражда или минало, а за живот. Молбата и към Мелина е много показателна,че тя е готова да преглътне болката си, за да спаси човек, когото обича. А Мелина тук изглежда опасна - не от злоба, а от студена пресметливост. Ако това е „възможността, която е чакала“, значи предстои сериозен сблъсък.
Най-болезненият момент обаче беше влизането на Есме под ръка с Шериф в имението Кочари. Това беше удар не само по любовта на Адил, а и по доверието му. И точно тук „изненадата“, която той е подготвил за Фуртуна, става много интригуваща и аз лично се чудя дали е стратегически или емоционален ход.
Нямам предположения какъв точно ще е, но Адил вече е на етап, в който болката му е огромна и точно затова ходът му вероятно ще е студен, разумен и необратим.
Това, което не ми хареса е, че продължават да се заиграват с търпението на зрителите.
Тъкмо накой се доближава до истината и нещо друго се случва.
Този похват „почти казах истината, но…“ в началото държи напрежение, но когато се повтаря твърде често, спира да бъде драматургия и се превръща в дразнене. Зрителят вече не е в очакване, а в умора. Не защото не го интересува истината, а защото усеща, че тя нарочно се отлага.
Проблемът не е, че истината се бави, това е нормално за сериал. Проблемът е, че отлагането вече не идва от вътрешна логика на героите, а от външна нужда „още малко да се проточи“. Когато всеки опит за признание бива прекъснат от случайно събитие, катастрофа или внезапна поява на трети човек, това започва да звучи като трик.
Надявам се скоро да направят крачка напред, не защото драмата ще свърши, а защото истинската драма започва именно след разкриването на истината.

# 113
NeZ, Hands Clap
Цитат
Изборът на каменният мост като място не беше случаен, защото той символизира точно това, че след преминаването па него нищо вече няма да е същото.
И да допълня. Освен преминаване - промяна, мостът символизира и връзката между два свята - в нашия случай между света на Кочари и света на Фуртуна. А тук се разрази битка с оръжие (не просто с надвикване, което също се случва в сериала), тежко раняване от свой и ... саможертва на Оруч и Елени. Което внушава според мен, че връзката между родовете, между настоящето и миналото е все още много проблематична. Има още много време и още много действия да се извършат, докато мостът заприлича на небесната дъга, символизираща многообразен, но мирен свят.

# 114
Katya, Hug
Да, определено мостът още не е място за среща, е бойно поле. Това показва много ясно, че родовата вражда все още доминира над желанието за диалог.
Саможертвата на Оруч и Елени е особено важна в този контекст. Те буквално заемат мястото „по средата“, между двата рода, между старото и новото. Но вместо да бъдат чути, те плащат с тялото си. Това внушава, че промяната все още изисква жертви, защото другите още не са готови за мир.
Много ми хареса метафората с небесната дъга. В момента мостът не е дъга. Той е суров, каменен, натежал от история, а вече и кръв. За да се превърне в символ на мирен свят, ще са нужни не само желание, а време, истина и съзнателни избори.

# 115
Много хубави анализи сте направили, момичета! За мен сливането на двата рода вече е факт след брака на Фадиме и Исо. Брак между чист по род Кочари и чист по род Фуртуна. Пряко засегнати и участващи в кръвната вражда. Тяхното сливане, засега е само фиктивно, но плавно ще стане реално. Елени обаче е моралният мост между двете семейства. Тя не е участвала пряко във войната, тя е потърпевша. И връзката с Оруч всъщност дава една нова посока на моралните ценности на двете семейства.
Иначе от целия сериал ми най-симпатичен Исо. Добро сърце има, забавен е, мекошав е обаче, но това ще се промени. Той още в началото открито показа интерес към Фадиме, после бавно се разгърна.
Колкото се отнася до истината за Елени, скоро май ще има едно сериозно развитие. За мен първо ще научат Фадиме и Гезеп, после Елени, а Адил накрая на сезона. Ако обаче още протакат, наистина  това ще смъкне интереса към сериала.
Освен това и тая прокурорка ще натисне газ към това да се разкрие истината, понеже настървено преследва Адил, а това неминуемо ще ускори процеса. За мен иначе нейното присъствие е абсурдно, но се надявам да го пооправят с времето или просто да я махнат.
Не ми се иска да махнат  Еюпхан, героят ми харесва. Дано да му измислят нова сюжетна линия. Най-безсмислен персонаж за мен е онзи Микаил. Засега е просто за цвят там, няма съществена роля, само се върти наоколо. Ще стане активен, ако прояви интерес към Елени и започне да действа, за да я отнеме от Оруч.

Общи условия

Активация на акаунт