Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 23

• 73 561
  • 643
  •   2
Отговори
# 630
Тези, които ползвате интернет на Виваком, имате ли проблем със зареждането на Вконтакт?

# 631
Бирсен е писала за някаква Нова Рейтингова Система при комшиите. Дали съм разбрала правилно или погрешно , но ще слагат още измервателни модерни устройства. Нещо още не са ги нагласили, както трябва. Рейтинга на "Като на 17" се е измервал снощи по това.

# 632
Бирсен е писала за някаква Нова Рейтингова Система при комшиите. Дали съм разбрала правилно или погрешно , но ще слагат още измервателни модерни устройства. Нещо още не са ги нагласили, както трябва. Рейтинга на "Като на 17" се е измервал снощи по това.
Ще цитирам Диди, тя е превела поста на Бирсен. "Точно затова щях да пиша ,че няма страшно толкова.

За тази цел пускам статията на Бирсен.

Как ще се отрази смяната на сателита върху рейтингите на „Daha 17“?

От полунощ започна нов период за телевизионните излъчвания. Излъчването през Türksat 3A, който обслужваше зрителите непрекъснато от 2008 г., беше прекратено, а каналите преминаха към по-новия и по-капацитетен Türksat 4A.

Според информацията обаче не всички телевизори и сателитни приемници все още са актуализирали новите честоти. При устройствата без автоматичната система TKGS се налага ръчно търсене и обновяване на каналите.

Затова възниква въпросът дали тази промяна няма да се отрази на рейтинга на „Daha 17“, чийто нов епизод излиза тази вечер. Ако част от зрителите временно не могат да приемат канала заради неактуализирани честоти, това теоретично може да доведе до спад в гледаемостта. Но реалният ефект ще стане ясен едва след публикуването на рейтингите.

Важно е обаче, че не означава автоматично, че сериалът ще загуби зрители — при съвместимите с TKGS устройства каналите се обновяват автоматично.

„От снощи телевизиите навлязоха в нов период. Излъчването чрез сателита Türksat 3A, който предоставяше услуги без прекъсване от 2008 г., беше прекратено, а телевизионните предавания бяха прехвърлени към сателита Türksat 4A, който има по-голям капацитет.“

Това е актуална промяна от нощта на 15 срещу 16 август 2026 г. Не е необходимо да се сменя или пренасочва сателитната антена, тъй като новите сателити са на същата орбитална позиция. При телевизори/приемници с TKGS каналите би трябвало да се обновят автоматично; при по-стари устройства може да се наложи ръчно търсене на каналите.„Според получената информация актуализацията към новите телевизионни честоти все още не е извършена напълно. Затова се превърна в тема на интерес как тази ситуация ще се отрази на рейтинга на „Daha 17“, чийто нов епизод ще бъде излъчен тази вечер.“

С други думи, част от зрителите вероятно още не са настроили новите честоти след преминаването от Türksat 3A към Türksat 4A. Поради това се очаква да се види дали „Daha 17“ ще отчете по-нисък рейтинг не заради самия сериал, а защото някои зрители временно няма да могат да гледат Kanal D."

# 633
Малко нови клипчета за едни от новите сериали които ще се излъчат за есения сезон.

Бракът е прекрасен ( Evlilik Güzeldir)- Trt1

https://www.youtube.com/watch?v=0bX8fHIpDws
Обявявам ви всички за Каракоджа.
Днес отслужих 10-ата си сватба.
Все още не успях да построя дом за дъщерите ни. Ъм, те ще дойдат да ми поискат ръката тази вечер.
>> Какво?
>> Какво казваш? Какво казваш?
>> Баща ми ни хвана, докато я качваше в такси.
И се държахме за ръце.
>> Ако разбиеш сърцето на дъщеря ми [музика], ще ти счупя главата.
>> И какво правиш в магазина? Тя излезе с кафе. Дрехите ми са навсякъде по мен. Мъжки дрехи излязоха от торбата, но не и твоите.
>> Объркахме торбите.
>> Иначе ти си последният човек, когото бих искала да видя първото нещо сутрин.
>> Светът ми не се върти без теб. Зейнеп >> всичко за теб.
>> Не казват това, но Зейнеп
>> се е променила напълно.
Удри я, удари я.
>> Искате ли симит (турски геврек)?
>> Чаша вода би била хубава.
>> Много съжалявам. Какво става?

Просто мълчете.
>> Каква работа ще вършите тук, господине?
>> Глупак такъв. На колко още хора ще отдавате под наем магазин, Сервет?
>> Просто застанете зад мен [музика].
>> Къде са обикновените момичета?
>> Тук >> Същността ви е по-лоша от вашата вина.
>> Какво прави този мъж?

Солено Кафе (tuzlu kahve) - StarTv

https://www.youtube.com/watch?v=_HTCH9O1PDU

Чудя се дали наемът ни е платен?

Мога и аз да счупя Мадлен, защото си заслужава.

В края на краищата, ще се женя. Чичо Мурат изпрати съобщение. Взе чичо Мехмет. Идват.

Синът ми идва. Синът ми идва, синът ми идва.
>> В тенджерата ври кафе, трима души са вкъщи.

В едната цари сватбена атмосфера, в другата избухва сладка война. Мама >> В едната къща кафето е солено, в другата - клюки.

>> Просто го хвърляй наоколо. Просто свий рамене.
 Бръчките ми около очите омекнаха доста. Това промени много. Кой си ти? Не те познавам.

Любов като Огън (Sevdan Bir Ateş) - Showtv

https://www.youtube.com/watch?v=AMJ6V0f667c&pp=ygUQc2V2ZGFuIGJpciBhdGXFnw%3D%3D

Майстор Омур ( Ömür Usta) - Nowtv

https://www.youtube.com/watch?v=X6VQ_Khdpcc

Какво прави съпругът ти тогава?
>> Няма го. Остави ме сама с три деца.
Това е месечната ти карта за автобус. Зареди добре картата си. Седмичните ти джобни са включени.
Е, малко е малко обаче.
>> В целия Истанбул, отишла си да намериш приятеля си от детството за ремонт?
>> Смених късосъединените кабели.
Ще ти стигне дълго време.
>> Чудесна работа. Заслужаваш фантастичен бакшиш.
[музика] Не знам какво виждаш в това хлапе, но добре. Какво ме интересува?
>> Защото е различен от всеки, когото познавам. [музика] Честен, истински.
>> Но момичето е влюбено в лъжа, Мете.
>> Но нямам друг избор.
>> Тази жена положи много усилия за теб, човече.
>> Донеси заема си до утре. Знаеш, надявам се, че този заем е въпрос на чест.
>> Назлъ.
Добре съм, добре съм, мамо. Добре съм.
>> Какво имаш предвид под „добре си“? Всичко е разхвърляно. Майка може да се грижи за три деца, но три деца не могат да се грижат за майка.

Имението Мерджан( Mercan Köşk) - atv

http://youtube.com/watch?v=CKlCpRLX9Uc

Спомням си те.
Търся някого. Асил Ялчън.
Защо търсиш Асил Ялчън тук? Ужасен съм, че нещо ще ти се случи.
Дължник си ми, Арас Ефенди.
Тази градина е наследство от баща ми.
Дори Есвет, дори всички бандити по света не биха дали и педя от нея.
Знам от какво се отказа, какви жертви направи за Мерджанските планини.
Докато се опитваше да се отървеш от Есвет на пристанището, ти се опитваш да се ожениш за дъщерята на Есвет. Не разбирам това.
Бащата на бебето ми е Топрак. Топрак беше като твой брат.
Нямаме друг избор освен теб. Моля те, спаси ни. Излъга ме.
Къде е Асил? Ще настане ад.
Есвет никога няма да научи истината.

„Животът на другите“ (başkalarının hayatı) -  StarTv.

http://youtube.com/watch?v=ijS2AlWkeqQ
Братко, знам, че ми оказваш голям натиск за това училище. Нека това момиче си вземе дипломата.
Нека окачим рамка тук. Всъщност не искам нищо друго [музика].
>> Мамо, ние сме тук за теб. Виж, насън мога да взема някого и тук.
>> Не, и аз ще дойда. И аз ще дойда. Не, не.
>> Прегазих ли те с колата си онзи ден?
>> Добре си спомнила за този ученик.
>> Не, ти не си човек, с когото да говориш.
>> Виж ме, не го пропускай. Дори не поглеждай това дете. Иска ми се и аз да не го бях виждала [музика].
>> На колко години си сега? Голямо момиче си. Приеми истината.
>> Защо, сестро? Защо? Защо?
Някои хора се раждат късметлии, знаеш.

# 634
Берил  и Ерсин  очакват дете. Актрисата е в третия месец от бременността си. Двойката ще разбере пола на бебето следващата седмица . Съпрузите посрещат втората годишнина от сватбата си с тази прекрасна изненада.

# 635
"Грехове и рози " донякъде ми напомня сериала "Майка " там героинята също Зейнеп скочи в огъня , за да спаси малката Мелек /Турна от майка и пастрока и насилници . Тук Зейнеп по същия начин е готова да защити с цената на всичко Кадер . Смело мога да кажа ,че макар и да нямат кръвна връзка тя е истинската майка на това дете . Берак за майка не става ! Ще видим като Серхат научи ,че най малката му дъщеря е била отделена от него как ще реагира ?

# 636
Borislav Vasilev
15 м  ·
Ето календар / график/ на сериалите за есенно -зимния период, които ще бъдат излъчени в Турция 2026/2027 година.

# 637
Сибел Тащъолу и Бураг Оздживит станаха майка и син

♦️Снимките в Адана за сериала „Мястото, където изгрява слънцето“, подписан от TİMSBİ Productions и излъчван по atv, започнаха. В продукция на Тимур Савджъ и Бураг Съгяшар, с сценарий на Йълдъз Тунч, Бураг Оздживит играе „Кенан Козан“, а Сибел Тащъолу – майката на Кенан „Джеладет Козан“, вдъхвайки живот на майка и син.
♦️Режисьори Чагръ Вила Лостувалъ и Чигдем Бозали, Сибел Тащъолу и Бураг Оздживит за първи път се озоваха пред камерата заедно на първия си снимачен ден.
♦️Историята, която започва в Германия и продължава в Чукурова, разказва как въпреки цялото противопоставяне на майката на Кенан Козан, той тръгва след любовта си и това променя всички равновесия. Сериалът ще се излъчва всяка четвъртък вечер от септември.

# 638
Здравейте,момичета
Знае ли се нещо за този проект на Елчин и Мелис?
Благодаря

# 639
Здравейте,момичета
Знае ли се нещо за този проект на Елчин и Мелис?
Благодаря

Сега видях трейлъра, пише 17септември по NETFLIX

# 640
Здравейте! Blush
Споделям нещо, което не вярвах, че някога ще се случи. Grinning
Канал Д анонсира излъчването на "Мевляна- опияняваща любов" идния понеделник!

https://x.com/cmcalexnoah/status/2090864519039840516?s=20

Защо не вярвах вече, не само аз- защото го снимаха още преди пандемията, пък после докато се разберат с иранците, май към 6 години минаха. Една плеяда известни актьори играят, може да сте забравили вече, то толкова време къде ще помни човек. Grinning

# 641
  • София
Дали може да се гледа с дублаж някъде Маслиново дърво? /евентуално може и за сваляне с бг субтитри/

# 642
# 643
Вторник е натоварен ден за нови предавания: „Полу майка“, „Достойнство“ и „Солено кафе“ идват във вторник.

♦️ Новият сезон на излъчване е само след няколко дни. Въпреки че има много суматоха и подготовка на снимачната площадка на сериала, датите за излъчване на новите проекти започват да стават ясни. По-специално, вторник е избран за излъчване на 3 нови сезона.

ПЕТ СЕРИАЛА ИДВАТ ВЪВ ВТОРНИК
♦️ Освен ако няма промени в последния момент, „Солено кафе“ на Star TV ще излъчи първия си епизод на 1 септември, „Достойнство“ на Kanal D на 8 септември, а „Полу майка“ на NOW на 15 или 22 септември. С продължаването на „A.B.I.“ от миналия сезон на ATV и „Мехмед Фетихлер Султанъ“ на TRT1, броят на сериалите, излъчвани във вторник, ще достигне 5.

Общи условия

Активация на акаунт