Инсулинова резистентност - тема 5

• 26 424
  • 617
  •   2
Отговори
# 570
Аз съм доволна от моята ендокриноложка, но тя е млада, на 40 години някъде.
От стари доктори (не ендокринолози) съм чувала ужасни заключения - например, че малко захар няма да навреди на диабетик и подобни. Моята лична лекарка пък (на 65 г.) като чуе ИР и твърди, че била поредната модерна болест и че ако кръвната захар ти е нормална нямаш проблем. Та, добре, че взех нещата с изследвания и ходене по лаборатории в свои ръце. Ако разчитах на нея с това неглижиране и некомпетентно отношение до пет години максимум щях да си докарам диабет.

# 571
Моята ЛЛ се ядосваше на глас че навремето нищо не са ги учили за инсулина, освен във връзка с КЗ и диабет... Тя самата също е можело и по-добре да е, точно във връзка със същото, но е от дълги години с диабет вече. И всякакви други екстри де, всички знаем че изобщо не е само КЗ.

# 572
Здравейте.  Какво ще кажете за тези ислвдвания ? Другата седмица имам записан час за ендокринолог.Глюкоза--7, инсулин-22 и Homa-ir-6.94

# 573
Нищо добро.На теб как ти се струват?

# 574

Зле като цяло

# 575
Гликиран хемоглобин нямаш ли?

# 576
Гликиран хемоглобин нямаш ли?

Не

# 577
Здравейте.  Какво ще кажете за тези ислвдвания ? Другата седмица имам записан час за ендокринолог.Глюкоза--7, инсулин-22 и Homa-ir-6.94
Много зле, по-зле са от моите, аз имах подобен инсулин, но глюкозата ми беше 5.3, а не 7.
При вас не се касае за ИР, а за предиабет.

# 578
Зле са, но са обратими нещата.

# 579
  • София
Имам близка с диабет 2,   но от лекарството  има перманентно разстройство, вече цяла година. Скоро я видях, не можах да  я позная, силно отслабнала, едвам ходи заради болки в краката/ и ръцете/, прежълтяла и пребледняла, не се храни  , кара само на крекери и подобни. Апатична и вяла, няма никакви сили , не може да спи нощем. Каза, че вече пие лопедиум  заради разстройството. Но аз  четох, че той не е за постоянно ползване и има странични ефекти.
Много се тревожа за нея, но не зная как да ѝ помогна. Моля, дайте ми някакви съвети или кажете има ли в София някакъв много добър ендокринолог ориентиран към диабетните болести.

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 12:02 от мързеливка

# 580
  • Melmak
Ужас, така не се живее!

Добър ендокринолог е мисия трудновъзможна. Има една тема за препоръки на ендокринолози в София.

# 581
Това пожълтяване в комбинация с отслабване е доста притеснително. Да си види чернодробните функции.

# 582
Да и сменят медикамента, има варианти, как е търпяла цяла година милата?!!

# 583
  • София
Ужас, така не се живее!

Добър ендокринолог е мисия трудновъзможна. Има една тема за препоръки на ендокринолози в София.
Търсих,  но  те повечето са специалисти по проблемите със щитовидната жлеза.

# 584
Имам близка с диабет 2,   но от лекарството  има перманентно разстройство, вече цяла година. Скоро я видях, не можах да  я позная, силно отслабнала, едвам ходи заради болки в краката/ и ръцете/, прежълтяла и пребледняла, не се храни  , кара само на крекери и подобни. Апатична и вяла, няма никакви сили , не може да спи нощем. Каза, че вече пие лопедиум  заради разстройството. Но аз  четох, че той не е за постоянно ползване и има странични ефекти.
Много се тревожа за нея, но не зная как да ѝ помогна. Моля, дайте ми някакви съвети или кажете има ли в София някакъв много добър ендокринолог ориентиран към диабетните болести.

Защо не мине на инсулин, майка ми от 30 години е на инсулин и се чувства много добре, няма никакви увреждания, на инсулин е по-сигуро и беше казала навремето ендокриноложката.

Мога да препоръчам д-р Калина Иванова в болница Доверие и д-р Стефан Димитров МЦ Сърдечно- съдови заболявания.

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 13:38 от Amarilis@

Общи условия

Активация на акаунт