Отговори
# 270
# 271
Това с химията е много субективно. Човек я вижда , ако иска да я види.  Ако е настроен негативно , каквото и да му покажат , както и да му го покажат , все ще е недоволен , все нещо няма да му достига.  Знаем , че  поне 80 % от гледащите са жени и затова  мъжете актьори са по-обичани и всичко им се прощава. Добре че има и кукувици като мен , които поддържат жените във всяка сфера. Сигурно защото знам , колко по-трудно им е на момичетата да се харесат на  гледащите. Отчитам и фактора "женска завист".
Каквото и да ми покажат в "Нищо няма да ни се случи"  или в A.B.I няма да е на нивото на близостта на  СейФер , както физическа  , така и емоционална. Пристрастна съм. Такъв заряд имаше , толкова нежност , всеотдайност, че просто тяхната първа нощ ми  е една от любимите  в турското кино, досега. Гледала съм как се награбват в дигиталните проекти , еми   не ме докосва  , ни най-малко. Имам чувството че всеки чака да снима за платформа , за да покаже колко е добър в тези сцени.Stuck Out Tongue Winking Eye
Мерт съм го гледала и няма да ме изненада , но дано Афра не се поддаде  на тази тенденция. Чакам "Пера" с нетърпение .

# 272
Да повторя рожденика! Музикално го раздава. Айде, да видим неговия трейлър, нямам търпение да сравняваме целувки и близост. Не ме е срам 😀

# 273
  • София
ЧРД на Рамо и от мен!

Слагам снимката от миналата година, която е последна за Афрам.

Аз също чакам с нетърпение утре за да видя трейлъра на сериала с Мерт и Мирай.
Да си призная и аз съм пристрастна към СейФер и съм предубедена към "невероятната химия' между Мерт - Актан и Мирай - Лал, но дано бъда опровергана в скептицизма си.
Нашият патрон ще се представи професионално, в това съм сигурна, Мирай не съм я гледала, но както чета и тя ще е професионалистка в това отношение. Но... няма да бъде същото както между Ферит и Сейран.

И ето, за сравнение Мерт от тази година Smiley

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 21:44 от jvarbanova

# 274
ЧРД на патрона! Аз му  пожелавам да бъде себе си както на екрана, така и в личния си живот. Blush
По ABI, доколкото прегледах набързо, пак са се развихрили нездравословни страсти - сега пък Онур издавал особености на договорните си отношения с Афра или с Кенан. В името на ПРа. Ама нищо интересно ли не виждат тия хора в историята, която се разказва, бе?! Thinking

# 275
Здравейте, дами!
Аз ще бъда албанския реотан в нашата тема, но някой трябва и тази роля да играе. Снощи, докато гледахте трета серия, аз изгледах втора и малко повече от час от трета. Докато не я видя с буквички обаче, няма да коментирам. Затова пък ще се отдам на заслужени критики (заслужени, според моите скромни разбирания) към сценария във втори епизод. Имахме една страхотна първа серия с много идейни нишки и после една доста посредствена втора серия, в която не само не се следваха и не се развиваха, заложените идеи, ами направо си забиха в едни познати, мелодраматични такива. Това не мога да го преглътна!
Текстът, над който се трудих снощи, изчезна, ама мен не ме мързи пак да си го напиша. Wink Значи: как можаха така да ми провалят любимия образ??? Тук съм абсолютно непримирима и безпощадна. Да имаш под ръка актриса като дамата, изградила образа на Махинур и да не използваш капацитета й, за мен е кущунство. В първа серия ме подготвиха за нещо разтърсващо и далеч по- сложно от това да я изкарат бременна и лишили я от детето й. Отнемане/кражба/подмяна на дете е толкова изтъркан мотив, че се надявах да го избегнат, но уви... силите все пак им стигнаха до там.
Защо й дадоха ножици в ръката? Защо ни показаха как реже косата си? Защо ни убедиха, че тази жена изпитва дълбока себеомраза (аз така тълкувам целенасоченото "загрозяване", към което постоянно се стреми)? Защо видяхме как без думи ни се представя една крехка, ранима, уязвима, нежна, невинна и виновна, силна и слаба, смела и плаха жена, за да я занулят с "драмата" й още във втори епизод. Не виждам как по- натакък ще надграждат този образ.
Много силен кастинг, много добра актьорска игра и идейна немощ е моето заключение за този епизод.
 Силно ме притесняват и "бойните" сцени, които са поднесени доста безвкусно. Направо се почувствах като в машина на времето и се озовах в началото на 90- те, когато и по сергиите се продаваха едни видео касетки с американски екшъни, а ние ги гълтахме като топъл хляб, нивга не видели такива "каскади". Тц! Хич не са добре нещата там. Лошо режисирани, лошо заснети и накрая постигнат само комичен ефект.
А онова нагласяне един час на пистолета в ръката на Мелек ту от единия лош, ту от другия, само за да гръмне в стената, противоречи на всякакъв драматичен ефект, какъвто явно търсят. Горкият Чехов!
Плюсовете за втори епизод ще бъдат в следващ пост. Този път обърнах реда. Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:13 от Fi79

# 276
Ние гледаме турски сериал,не американски.Всички знаем,че не са особе нно добри в екшън сцените,но турците си ги харесват.В Рибарчето бяха комични дори..в момента следя по Стори,Казвам се Фара...същата работа.
За Махинур лично аз не очаквах да е нещо друго,или изнасилване,но сякаш се избягва тази тема.Аз съм гледала много малко турски сериали,един от които е Вината на Фатмагюл в който действието се развиваше около изнасилването,анатемосването от обществото и дългия път към истината.
Основно доколкото разбирам,се въртят историите около бебета и търсенето им след години.
Нашият сериал няма как да избяга от общия фон на всички дизита..женкари,бебета,отмъщение и т.н.
Но,все пак не е като останалата масовка.
Имаме интересна история,по точно много истории,които бавно ще се разгръщат.Не може да очакваме историята да не е заплетена с насилие,отмъщение и раздаване на справедливост,при положение,че Кенан,доколкото знаем е основно екшън герой.
На мен режисурата и сценария засега много ми харесват,надявам се да надграждат с всеки епизод,да се решават проблемите бързо и да се заплитат нови интриги.
Любов ще има,това е напълно сигурно,но ще е пламенна и поетична,може би...рози,свещи,погледи и усмивки,но тази любов няма да е на преден план,сериала за мен поне  е екшън драма, а не мелодрама.
Има време за всичко.
Извинявам се за дългия пост,изразих моето мнение и не ангажирам с него,никого.
Нека не изпадаме в мрънкане колко е лош сериала,като някои други теми и страници.

# 277
Според мен, АБИ започна взривно и различно доколкото това е възможно, защото публиката си има нагласи. Напускането на влиятелно семейство, което си е равно на бунт, адвокат, който ще бъде разкъсван между дълга към професията и принципа на справедливост и дълга към човек, помогнал й в критичен момент от живота й и т.н. Рейтингът на 3-ти еп. обаче показва задържане на интереса, а в една особена група АВ - спад с почти 1-ца. Така че, обяснимо е да има критичен поглед ... и тук. Любопитството остава, но заявките бяха за нещо повече от любопитство. И сега ще измрънкам и аз - Дирен ми се струва, че прави повече комичен образ от своя герой, отколкото зловещ. Същото се отнася и за героя Синан - там младият Синан ми се струва много по-реалистичен, отколкото старият Синан. В играта на Афра се чувства все още някакво притеснение и доминира Доган. Но се надявам, че с развитието на сюжета нещата ще се напаснат...

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:37 от Katya_I

# 278
И какво сега ?  Афра не иска да се целува с Кенан , според Онур А :  „За първи път в Турция, след „Тюркан Шорай“, Афра Сарачоглу е отказала сцена с целувка, записана в сценария.“ Такава помия се лее по нашето момиче , нямам думи. Взела парите, а сега не иска. Joy
Чак ме избива на смях вече. Хората искат целувки, бейби , а не разни му там смислени сценарии. А ние тука нищим епизодите и ги гледаме под лупа.Stuck Out Tongue Winking Eye
Объркали са дизито - за всичко си  има време и хора.

ПП : На мен точно това притеснение  у играта на Афра ми харесва. Придава достоверност на образа ѝ .Чаала е респектирана от Доан , принудена е да лъже и манипулира. Поставена е на тясно , в ъгъла. Е, как да го играе  спокойна. Надявам се това спокойствие да я обземе скоро и да постави на местата им както Доган , така и Берхам. С една дума да вземе нещата в свои ръце. Сега е като играчка в ръцете им, особено след като Доган видя снимката.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:53 от Kami_J

# 279
Наясно съм, че гледам турски сериал, но това не ми пречи да съм взискателна и критична, когато сметна за нужно. Симпатиите ми към Афра също не ме лишават от обективност.
 С първи епизод дадоха заявка и нагледно ни показаха, че могат да бъдат различното дизи, но във втори направиха завой точно към... общия фон, за който говориш, Милена, и според мен това е грешен завой. Аз също не ангажирам никого с мнението си, разбира се, и мисля, че тук всеки е свободен да изказва своето.
Много по- логично беше Махинур да е жертва на изнасилване, ако трябва да съм честна и в първи епизод точно това ми загатнаха. Пак ще се върна на сцената, в която реже косата си. Косата, която е символ на женственост, а нашата героиня се стреми да я премахне, при това многократно. С този акт тя се опитва да заличи точно своята полова идентичост, защото... е станала майка, но майчинството й е било отнето?! Тц! Първа и втора серия точно тук не си кореспондират, а това не е ок за никоя продукция, дори и за турска.
В другите теми се нападат Афра и Кенан (възрастова разлика, липса на химия, ботокс, непрофесионализъм и т.н.), а не идеите или липсата на такива в дизито и в това е основната ни разлика, която, надявам се, да запазим. Kissing Heart

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 21:51 от Fi79

# 280
Аз все още нямам претенции към сценария , но към някои актьори имам.
Демирджи - колкото и да е симпатичен , не се справя с ролята. Имам чувството че във всяка минута очите му ще изскочат от орбитите. Пълно дърво ми е до момента. Няма емоция  или поне не може да я изиграе.
Дирен - ако не го бях гледала като Кязъм , щях да го приема по- сериозно. Но сега..... ами смешен ми е на моменти. Изобщо не ми прилича на big boss.
Мелек - да се научи да плаче истински  , а не да скимти. Аха  аха да я съжаля и....не мога.
Синан - преиграва ми яко на моменти .
Но пак предпочитам това дизи пред поредната сладникава любовна история.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 21:33 от Kami_J

# 281
И какво сега ?  Афра не иска да се целува с Кенан , според Онур А :  „За първи път в Турция, след „Тюркан Шорай“, Афра Сарачоглу е отказала сцена с целувка, записана в сценария.“ Такава помия се лее по нашето момиче , нямам думи. Взела парите, а сега не иска. Joy
Чак ме избива на смях вече. Хората искат целувки, бейби , а не разни му там смислени сценарии. А ние тука нищим епизодите и ги гледаме под лупа.Stuck Out Tongue Winking Eye
Объркали са дизито - за всичко си  има време и хора.
Ками, аз не знам те дали са объркали дизито, но аз самата съм силно объркана. Значи, ако Афра не се целува с Кенан, излиза, че не е професионалист, но целувка...по бузата! им докарва позиви. Какво е правилното действие от страна на момичето???
Иначе, докато зацепя, че "целувката" от фрага е тема на полемиките, които се вихрят, мина цял ден. Реших, че е било нещо с език, а то... по бузата. Joy Не знам дали аз бъркам турски сериал с американски, но някои жени здраво бъркат жанровете. Това, разбира се, говори много за определен дефицит при същите, но... Актан ще ги компенсира. Wink

# 282
Аз предпоставки за изнасилване в първа серия не видях,след като тя го отблъсна и се видя,че няма да стане нищо,но всеки вижда различно.
Още в предния епизод написах,че за мен Асуде Калебек/Мелек/,не се справя добре с ролята си,играе добре разглезено детенце,но хич я няма в реването..
Сестрата Гюлишах също.
За Махинур не знам колко добра актриса е,ще се разбере когато си отвори устата и я видим да играе наистина...това потупване на възглавници,цупене,вежди и въртене на очи и българските треторазрядни актриси го могат.
Много сме критични.
Скоро идва ББСО,там всичко ще е 6 номер.

# 283
Цитат
Пак ще се върна на сцената, в която реже косата си. Косата, която е символ на женственост, а нашата героиня се стреми да я премахне, при това многократно.. С този акт тя се опитва да заличи точно своята полова идентичост, защото... е станала майка, но майчинството й е било отнето?! Тц!
,
Fi, отрязването на косата на жена е ритуал и по подчинение на жената, в случая жената-майка. Тя е търсила помощ у семейството на Синан, вероятно от страх, след като баща й е убит, а Бехрам й се закани в затвора. Получила е отнемане на детето си. По-нататък вероятно ще ни разкрият тази история. Не е могла да защити детето си, отнели са й свободата да бъде поне майка на детето си. Най-вероятно чрез някаква лъжа и шокиращо. Затова е тази настървеност към косата и ... мълчанието.
Между другото, забелязва се едно привличане между Махинур и Чаала от една страна и Мелек от друга. И то не е само състрадание.

# 284
Фи, много харесвам твоите анализи, чета с интерес. 😍
Мога да допълня, че Махинур реже косите си заради Берхан, тъй като в първи епизод  в ретроспекцията той й каза, че много харесва косата й, и как я носи, по памет. Тя е ужасена от спомена за него, и мисълта, че може да я харесва. Това е моето разбиране.
А Афито, като във вица със зайчето, защо си с шапка, бой, защо си без шапка, пак бой. И да се целуват, и да не се целуват с Кенан, все Афра ще го отнесе. И с който и да е друг актьор също. След Мерт  - потоп. Той може да целува други колежки, дори чакаме с нетърпение, може и да не ги целува. Но Афра е виновна.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 22:12 от Ninka555

Общи условия

Активация на акаунт