Стойности на ЧХГ - Тема 22

• 10 057
  • 259
  •   1
Отговори
# 240
Много съжалявам да го прочета, но не мога да разбера как 3ма са умували пред един монитор и не са ти казали. Кураж и се надявам скоро нещата да се случат така, както искате.

И аз. В амбулаторния лист вчера са написали има сърдечни пулсации.

# 241
В коя седмица се водиш? С такива стойности и да не могат да определят..... просто нямам думи за какви лекари говорим....

# 242
# 243
Много тежко, може да е имало сърдечна дейност и да е спряла. Не знам, аз бих отишла на трето мнение и тогава да правите, каквото кажат лекарите.

# 244
И аз подкрепям за трето мнение. Дано всичко мине леко.

# 245
За жалост това ми е много позната история. Трима ме гледаха и мен в Майчин дом - едната нищо не видя, другата видя ембрион с неубедителни за нея пулсации, трети АГ реши, че пикочния ми мехур е киста на яйчник... Накрая ме пратиха на изследване на ЧХГ през 48 часа и твърдяха, че в 8 г.с. трябвало да се удвоява... Бях потресена и не искам повече крака ми да стъпи там. В крайна сметка отидох при АГ от Шейново седмица по-късно и вече нямаше пулс, но прегледа беше адекватен и се видя веднага без съмнение кое какво е.

# 246
Потресаващо. Какви лекари, чак да не познаеш пикочен мехур, много странно.
Съжалявам за преживяното.

# 247
  • София
Здравейте.
Пиша да потърся подкрепа, успокоение и съвет...
Последна менструация 5.06
Предполагаема овулация 18.06 - не потвърдена
Следваща менструация трябваше да бъде на 2.07, но все още няма.
На 3.07 направих домашен тест, беше отрицателен.
На 5ти отидох и пуснах ЧХГ - 24.4
На 7ми повторих - 39.5
На 9ти потретих - 52.8
Бях на Гинеколог на 9ти - разбираемо, нищо не се видя, но не увери на 100%, че не е извън маточна...
Защото и обясних, че от това най-се притеснявам, каза на 100%, че за нея не е извън маточна.
При предишната ми бременност ЧХГ в деня в който трябваше да ми дойде беше 118,а след 48часс беше над 800 и всичко беше наред и завърши с Happy End, но сега това покачване нищо не ми говори, няма удвояване и за мен няма да се развие добре...
Докторката ме увери, че има случай на бавно покачващо се ЧХГ в началото и че аз реално нямам 10 дни закъснение...
Но на мен по принцип цикъла никога не ми е зскъснявал. Да идва по-рано ми се е случвало, но не и да закъснява...
Та, два въпроса имам...
Наистина ли може да е толкова категорична, че не е извън маточна с такива ниски стойности?
Има ли наистина вероятност за щастлив край с такова покачване?
Няма болки, чувствам се изключително изтощена и замаяна. Имах леко кафяво зацапване вчера след ехографа...
Каза да продължавам да си пия фолиевата и да ида след 2 седмици...
Мисля утре пак да ида да пудня ЧХГ, да видя дали пада или се качва... Прогестерон при предишната ми бременност не са ме карали да пускам, сега този път мисля да пусна...

# 248
Покачването е много малко. За съжаление се молете да падне стойността. А за лекаря ви, нямам думи. Няма как да е сигурна на 100 процента, особено като не е визуализирала, че е в матката.

# 249
Ох ужас. Накрая ще се окаже наистина, че момичетата тук ако си купим един ехограф на партия ще сме по-добри АГта.
Нямам опит с извънматочна аз, ама няма как да е сигурна в каквото и да е при тия стойности… Следете през 48ч. и наистина е по-добре да пада. :/

# 250
Кокондрелка,​направо нямам думи за такива изказвания от лекари! Как може да бъде категорична на 100%, че не е извънматочна, след като на този етап абсолютно нищо не се визуализира на ехографа? При толкова ниски стойности е просто абсурдно да се дават каквито и да било категорични гаранции.
​И това да те прати вкъщи да си пиеш фолиевата киселина и да се върнеш чак след 2 седмици... все едно е видяла плоден сак и жълтъчно мехурче.
​За съжаление, реалността при такова бавно покачване на ЧХГ е, че няма как да завърши с хепиенд. В тази ситуация обаче, по-малкото зло е бременността да се окаже биохимична и стойностите просто да започнат да падат сами, за да си спестиш по-сериозни усложнения.
​Много правилно си решила да пуснеш утре пак ЧХГ и прогестерон,следи ги отблизо и не чакай две седмици, ако имаш притеснения.
Кураж и успех, дано се разминеш с най-лекия вариант!

# 251
Кокондрелка, направете отново кръвен след 48 часа. Аз също се чудя как така е категорична, че не е извънматочна при 50 ЧХГ? При тези стойности нищо не може да се види никъде, но явно докторката е с някакво шесто чувство, странна работа...

Едел, при мен се получи подобно, само че с извънматочна бременност. Отидох по спешност в Окръжна болница, с болки в левия яйчник и кръвотечение, с положителен тест и покачващи се стойности на ЧХГ, стигнаха до 1600, цялото отделение доктори ме гледаха, нищо не видяха никъде, даже и някакъв доцент бяха извикали - просто без думи. За апаратурата да не говорим - сигурно от предишния век. Ами, писна ми след 5 дни без никакви отговори и ясна позиция от тях, отидох в Шейново, там веднага ми откриха извънматочната в лявата тръба и бяха изумени как не са го видяли колегите им. Същият ден ми го премахнаха и след 2 дни бях ок.

# 252
Кокондрелка, за съжаление ИМБ върви точно с такива ниски стойности и почти никакви покачване. Ако е БХ може и да падне, това е по-добрия вариант, обаче задължително следи ЧХГ на 48 ч, може и един прогестерон да пуснеш, макар че в случая трябва да се молиш да е нисък. И никакви лекарства с прогестерон НЕ приемаш, докато не се изясни дали е извънматочна, защото прогестерона блокира тялото и не му позволява да се изчисти, ако има нещо.
Тази докторка я сменяй, веднага. Може и напишеш как се казва, че да не се заблуди някоя жена да отиде при нея. Аман от пишман " доктори". Следи се за кървене, болки в един от яйчниците, болки в рамото. Ако усетиш такива, веднага в спешното.

# 253
Не е задължително при ИМБ от началото стойностите да дават отклонение. Аз съм жив пример- до 1600 чхг-то ми се удвояваше по учебник, но не се виждаше нищо в матката, заради това, а и заради болките в левия яйчник се усъмниха за ИМБ. След 1600 започна да дава малки отклонения,  така че е индивидуално.

Докато не се види ембрион в матката в никакъв случай не се взима прогестерон. За съжаление тук по форумите, а и в групите във фб постоянно чета как докторите от самото начало предписват прогестерон, или как даже самите жени започват да го приемат без да се консултират(още по-опасно, защото си има специална схема за прием и след това за спиране). Хора, не си правете експерименти със здравето.

# 254
  • София
Прекрасни сте, благодаря ви много.
Тази сутрин пуснах ЧХГ и прогестерон, чакам резултати...

Общи условия

Активация на акаунт