ChatGPT като приятел

• 2 155
  • 108
  •   6
Отговори
# 75
Добрееее Laughing,
Ако ти не разбираш някого, го обвиняваш в празна размяна на реплики и предпочиташ ИИ!?

# 76
Не разбирам какво ме питаш...

# 77
Е, то това е проблема според мен. Когато хората предпичотат да говорят с ИИ, отлколкото с истински хора, защото... (и тука влизат всякакви обяснения и оправдания). Вярно, че сме заобиколени от всякакви тъпаци и неприятници, но предпочитам да мълча сама, отколкото да си "говоря" с робот. Както се казва "Сара Конър не харесва това" Grinning

# 78
Аз не съм искала обяснение - написах факт, който беше последван от някаква безсмислица.
Нямам време за глупости и от тук нататък ще докладвам спама 😉

# 79
  • София
Нещо съвсем скъсахме жицата...

# 80
  • Швейцария
Аз го ползвам за работа. Такива хубави трудови характеристики пише, че ми спестява поне 3-4 часа. После редактирам малко, но не е нещо кой знае какво. Важно е как му обясняваш какво искаш. Аз му давам точни инструкции да прочете всички документи и да използва цялата информация. Давам му готов документ за мостра и му казвам, че точно така искам да изглежда.

# 81
Е, имайте предвид, че това е безплатна версия с ограничения. Колкото може - толкова.

За разни болежки е много добър, между другото!
да, много е силен там.
Първоначално така е започнал ИИ, като програма, която отговаря на въпроси. И то медицински, защото там е било по-лесно да го 'научиш', хем прилича на естествен разговор, хем е стандартизиран  какво да се пита, има някакви последоватености във въпросите.

# 82
Ползвала съм го.Трябва да се внимава,защото нещата се случват с реалните хора и реални действия.Изкуственият интелект може да те изслуша без да те съди когато вече от много стрес и умора не можем да направим трезва преценка,но останалото зависи от самите нас как ще се настроим психически и какви действия ще предприемем,за да има резултат.Изкуственият интелект не решава проблеми и не замества истинският човек.Благодарна съм,че са ми останали двама,трима верни приятели и това е благодарение на уважението и обичта,която изпитваме един към друг.Не робуваме на его,може да бъдем на различни мнения понякога,но държим един на друг и не позволяваме на никой да се почувства обиден.

# 83
  • София
За човешките отношения е много мек и безконфликтен. Успокоява ме, докато аз замислям някоя атака.

# 84
  • SF
Когато ми дава грешна информация, му се карам и то с цел да го обуча. От някъде изравя разни стари маршрути на несъществуващи вече автобусни линии и ме послъгва. Внасям му някои корекции. А той е много мил и винаги се съгласява. Simple Smile

# 85
Никакъв шанс да си помисля, че ChatGPT би могъл да е приятел.
Идеята да се влага в играчки е безумна, защото децата наистина биха могли да се излъжат и да решат, че ИИ под формата на плюшка им е приятелче, но за възрастни хора ни е непонятно да имат асоциация с приятел.

# 86
  • София
Абе ако не можеш да се сдърпаш с един приятел и да поспорите - не ми го хвали.

# 87
Mного от младежите спряха да ползват ChatGPT заради проблема с питейната вода, който е огромен и има опустошително влияние върху природата. Не само е неадекватно (по ред причини, които не ми се занимава да изброявам), но е и изключително безотговорно хората да си водят безсмислени разговори с AI, koйто изразходва толкова огромни ресурси за всяко едно питане.
Не искам да звуча като моралист, на всички ни е много удобно да го ползваме, но едно, че трябва да се случва с мисъл, дори заради собственото ни психично здраве и второ - има значително по-безвредни за природата алтернативи.
Наистина препоръчвам да се информирате. Планетата ни е само една (с риск да звуча като Тумберг).

# 88
ЧАТ ГПТ ми се струва даже прекалено разтревожен на тема психично здраве. Бях му споменала, че ме е страх да не се разболея физически, тъй като напоследък се тревожа твърде много по една тема и той само ми предлага чайчета, дишане, утвърждения и прочие.

Според мен, са взели мерки след самоубиството на детето, защото наистина е много внимателен дори на тема диети и тн. Веднага съветва помощ ала бала.

Клото, всъщност писането по форуми също изразходва ценна енергия...а поддържането на сървърите за един форум, който пази твоите мнения тук, също изразходва много енергия далекосрочно.
Ето какво ми казва чат джи пи ти по темата за единично зареждане на форум вс едно запитване /кюри/ като разход на енергия:

Action   Approx. CO₂ per interaction (fossil-based electricity)
ChatGPT query   ~0.1 g to ~4 g CO₂ (AI inference)
Forum page view (e.g., reading or writing)   ~0.3 g to ~2 g CO₂ (webpage load)

👉 Takeaway:

A single ChatGPT query is broadly comparable — in the ballpark of typical webpage loads — if using recent efficiency estimates (~0.1–0.5 g CO₂ per query).

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 11:55 от MariyaHris

# 89
Mного от младежите спряха да ползват ChatGPT заради проблема с питейната вода, който е огромен и има опустошително влияние върху природата. Не само е неадекватно (по ред причини, които не ми се занимава да изброявам), но е и изключително безотговорно хората да си водят безсмислени разговори с AI, koйто изразходва толкова огромни ресурси за всяко едно питане.
Не искам да звуча като моралист, на всички ни е много удобно да го ползваме, но едно, че трябва да се случва с мисъл, дори заради собственото ни психично здраве и второ - има значително по-безвредни за природата алтернативи.
Наистина препоръчвам да се информирате. Планетата ни е само една (с риск да звуча като Тумберг).
подкрепям напълно!
Детето ме е информирало, че дори е желателно да не му благодаря, губи се ценен ресурс за нищо.
Толкова сме безотговорни!

Общи условия

Активация на акаунт