Mounjaro (Тирзепатид) – споделете опит и резултати! 2

• 298
  • 6
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата ни темичка за Мунджаро и ефекта от лечението с него!

И за да не е съвсем напразно да дам отчет от днешният преглед: Уговорихме се с лекарката да започна да слагам дозата от 2.5мг. на две седмици и след 3 седмици на контролен преглед, за да решим как ще продължим. Предложи ми Вегови, но директно й отказах, нещо идеята за смяна на препарата /от този тип "инжекционен"/ хич не ми допада, друг е въпросът, че вече искам да спирам, поради ред причини, но тук идва и другото НО...бях с дъщеря ми на детски ендокринолог и споделих за моето лечение и тя изрази мнение, че е най-добре с препарата максимално да се използва за сваляне на килограми, защото после било неизбежно качването обратно на една част... Sad

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 20:03 от Just а Woman

# 1
  • София
Благодаря за новата тема!
Аз от 01.09. съм -13.5 кг , но тегаво вървят нещата. Изследванията са ми топ.

# 2
Благодаря за новата тема!
Аз съм на 2,5 вече трета седмица. Днес ЯМ! Ям торта, бонбони, пица, ядки… Ям здраво. До онзи ден нямах апетит, днес съм като преди. Имали ли сте такива дни, в които ви се хапва много “боклучаци” и на следващия пак нямате апетит или просто вече не ми действа препарата?

# 3
  • Down south
Колежка започна с препарата преди месец, целящ да намали тегло (225 lb.)  което от своя страна да облекчи напрежението в ставите.
Това, което виждам, е че не спира да   хапва почти през цял ден.

# 4
При мен равносметката е -3,6 за три седмици. В калориен дефицит съм и правя упражнения + пътека 3 пъти в седмицата и два пъти ходя на народни танци. Знам, че това си е много добър резултат, но сякаш очаквах повече. Надявам се само да не изгубя мотивация.

# 5
Айде и аз да се отчета Satisfied .За 4 месеца -10 кг.надолу.Сега съм 76 кг.ММ обаче иска още да отслабвам Trollface

# 6
Здравейте,отдавна ви чета и се радвам на резултатите ви.
Искам да попитам всички които го ползвате,какво ще кажете за ефекта му при задържане на вода?
Аз съм с хормонален дисбаланс и ИР.
От години тренирам стриктно от 3 до 5  тренировки седмично.От години спазвам здравословен начин на живот и в храненето и добавки и витамини ,да не изпадам в подробности.Нямах много кг за сваляне,но от подпухването и задържане на вода имах големи скокове особенно около цикъл.Да не обяснявам дискомфорта който изпитвах като напомпана с вода,подпухнала за часове. Каква ли сол не ползвах,какви ли лекари не обикалях,изследвания,диети без сол.Ей от два месеца съм на mounjaro и се "родих".Вече си ям туршийки с маслини и нямам никаква водна задръжка.Чувствам се прекрасно.Висока съм 165 см.,започнах не знам с точност може би 74-75 кг може и повече да е било защото като го започнах не се премерих.След 8 седмици бях 68 кг.Да не обяснявам каква талийка изваях и коремчето се прибра,съжалявам ,че не си измерих обиколките преди и след.Коланите ми вече са с 3-4 дупки по-стегнати.Точно пояса около корема преди не мърдаше и най-трудно го прибирах.Дискомфорт и гадене имах само в началото и дните в които пиех по-малко вода,затова си се наливам по 2-3 литра си следя да пия.Истинското чудо при мен е,че сладко изобщо не ми се яде,а преди умирах за сладко.Чувствам се по-жизнена,енергична,спокойна,влияе ми и на настроението.
Тази ми е десета седмица от както започнах и трябва да инжектирам втора седмица 7.5 .
Обаче преди 4 дни ме оперираха за да сложат зъбни импланти и съм само на течни протеинови напитки,айрян и крем супи.Имайки в предвид,че още поне 3 седмици ще съм така и едва приемам 400-500  калории на ден се чудя дали да не пропусна тази седмица или да намаля дозата.

Общи условия

Активация на акаунт