Парфюмни размисли и страсти - 300 юбилейна тема

• 51 904
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • The Evergreen State
Аз се пръскам с парфюм преди излизане и след душ. След душ обикновено решавам да сменя парфюма. От душ до душ нося един и същ парфюм. Фитнес, разходката на кучето в квартала или всеки път когато съм неглиже, не броя за излизане и пропускам парфюма изобщо.

# 676
  • Шоплука
Сега като тренирам всеки ден мия и косата всеки ден защото цялата глава е буквално мокра и то няма как да не мине под душа просто.
Та за моята дилема - сложих в пералнята и пижама и халат от вчера, всичко мирише та се къса.
Мислих, мислих и реших да полъчам първо само боди лосиона от сайта - хем да тествам срок и работи, хем дет се вика да не втръсне.
Ами ако си ги сложа някъде да отлежават - пак ще ми се приносят и така. Абе знам си се аз, че ще се предам безславно и ще го купя, ама поне малко съпротива да окажа.
Вбесяват ме тея чехи с моя Герлен - цяла седмица път с камили докато дойде, нищо от поръчките ми още няма, а аз крея тука от нетърпение.

Боже Kookai - първата ми рокля закупена " маркова" беше на този бранд преди милион години - още седи несломима в гардероба, щерката е влюбена и само чака да я подноси. Дори не знаех, че има някъде техни оцелели парфюми!

Последна редакция: чт, 19 мар 2026, 16:52 от Chuby

# 677
Никога, ама абсолютно никога не съм носила два последователни дни един и същ парфюм. Почти по цял ден съм на работа, където сме с климатик и нося  целогодишно всякакъв вид аромати - лято, зима, пролет, есен - каквото ми се носи в момента, към него посягам. Естествено, съобразявам се, като съм навън, но пак не повтарям. Не съм експериментирала да сменям аромати в рамките на един ден все още, може би и това ще пробвам скоро, че то не остава време да се порадвам на всичко - има толкова пренебрегнати красоти в гардеробчето, до които все не стигам. Flowers Hibiscus
по абсолютно същия начин съм и аз, не мога да нося два дена един и същ парфюм, то в това е тръпката като ритуал преди работа да си избера парфюм на деня 😃

# 678
Аз този парфюм Kookai го помня от майка ми. Тогава ми миришеше някак бонбонено-медено.

# 679
Някой тук беше описал розовия Нишан като нежен. Днес си получих 15-тичката и от много време насам това са най-неадекватно похарчените ми пари за парфюм. Нежен друг път, носа ми извади типичния химичен уд, вони на лепило и няма нищо общо с парфюм.
Ще го засилвам в ФБ групите.

# 680
BillieCross, отново си давам сметка колко различни могат да бъдат възприятията за аромат, а може би и как парфюма се развива върху различните кожи. Съжалявам, ако с мнението си съм ви подвела да го вземете. Поне е търсен в момента и бързо ще се отървете. 🙂

# 681
Няма драма Simple Smile аз и друг път съм споделяла колко извратено обоняние имам и как носът ми усеща ароматите по най-лошия възможен начин.
Не знам уд ли е, тютюн ли е (какъвто в парфюм ми докарва гадене без изключение), добре че зави към сапунен.

# 682
Интересно ми е, как успявате да сменяте парфюм няколко пъти на ден? Сутринта в 6ч. съм се напръскала и все още го усещам отчетливо. Ако е някой нетраен и спра да го усещам, пак не съм сигурна дали напълно е изчезнал, и затова предпочитам да пръсна от същия.

# 683
  • София
От известно време подготвям парфюма за следващия ден заедно с останалата част от тоалета още от предишната вечер. Така си спестявам и втренченото гледане, и въздишките в бързането, че няма с какво да се парфюмирам. Сменям парфюм, ако имам излизане вечерта, което значи, че съм взела душ.
Рядко нося един парфюм дни наред,  но миналото лято бях влязла в такава серия с една от Градините 🥰

# 684
  • Шоплука
След народните хора днес сложих - Amouage Figment Eau de Parfum For Women
От 16 ч до сега упорито мирише на окосена трева - до сега. Чакам да усетя и нещо друго.

Сутрин още с кафето си пръскам любим аромат на лакътната сгъвка, да си го мириша докато работя и да ми е гот.
Всеки ден тренирам - преди тренировка измивам сутрешният аромат и мажа боди лосион с друг аромат, а след като си взема душ след тренировката пак си пръскам нещо любимо на китките или лактите.

Пристрастена съм към миризмите като онзи лудият от Историята на един убиец.

# 685
Намирам нещо много елегантно и изискано в това да се ползва често, почти непрекъснато един и същи парфюм. За мен това е показател за увереност и осъзнатост. Този човек знае какво харесва, какво му отива и как да го носи - от парфюма, до обувките. Някак така си го формулирам и обяснявам и ми е мечта, която засега съм осъществила на 50% (имам лек напредък) Grinning Все повече се доближавам до моята нирвана и вярвам, че съвсем скоро ще го постигна, защото полагам доста големи усилия. Не ми е комфортно да се лутам и да съм хаотична в нито едно направление.

# 686
  • София
Всеки ден сменям парфюма, когато излизам вечер също слагам различен парфюм от този, с който съм била през деня. Недостатък на обонянието ми е че бързо привиква с аромата и спирам да го усещам, а аз съм егоист Grinning и нося парфюма заради себе си и държа да си го усещам.

# 687
  • Варна
Умишлено си избирам парфюм на месеца, но  ако нещо не ми допадне като настроение го сменям.  Все пак се старая да го нося един и същ поне 2 седмици. Харесва ми да ме свързват с даден хубав аромат. Помня времето преди ок. 15 години, когато имах около 5-6 парфюма, но носех с месеци Зен на Шисейдо. Колежки, които идваха в офиса по работа казваха, знам че си тук, от коридора се усеща. А аз съм минала по коридора преди половин час. Знаете, че Зен не е никак натрапчив, но явно след дълго използване някак се наслоява и се усеща повече от околните. Миналата година се срещнах с бивш колега от същото това време и по случайност се бях напръскала със Зен и като се прегърнахме каза, е това си ти, непроменена. Мисля, че подсъзнателно му въздейства парфюма, той никога не е проявявал интерес към аромати.
Другата седмица ми предстои пътуване и някак си, на почти всяко летище някой Шанел се озовава в чантата ми за нерадост на портфейла на ММ. Бихте ли ми разказали повече за Сплендит? Ох, като знам че харесвам и плодове и роза... дали пак ще се изкуша?

# 688
  • Шоплука
Ароматите много, много влияят на мозъка, до дълбините ...Аз съм така, въпреки много полети, изпитвам ужас от самолетите. За това винаги минавам пред дюти-то да душа аромати за успокоение, понякога успокоението се озовава в чантата ми, но нали здравето е всичко...

# 689
Да, ароматите влияят на подсъзнанието. Аз не мога да посегна отново към парфюм, който съм носила в много труден/тъжен момент.

Общи условия

Активация на акаунт