Отговори
# 540
Печено агнешко 🤭?

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:19 от Ренко

# 541
  • София
А, Ренко, туй котешкото добиче се е самоподготвило за готвене. Само да си натисне копчето на тостера...

На мач и на РД сме днес.

# 542
Като се разговорихте за орзо тези дни, какъв хаштаг спретнах само!
От време- навреме попадам на страхотно свинско. По принцип не обичам, не ми е вкусно, но това е неустоимо вкусно. Толкова свинско, колкото съм изяла за последния месец, не съм изяла за последните поне 2 години, че и повече. И въобще не преувеличавам.
По хаштага. Нарязах го на парчета, овкусих с чесън на прах и червен пипер. След това го запържих в тиган почти до готовност и го метнах в тава в загрята фурна. В същия тиган след това  метнах наситнени сушени сливи, нарязан праз, сушени чушки, да се задушат, бульон, след това и около 2/3 от орзо пакета, още бульон. Като клокна, сложих капака и изгасих котлона; след 10- ина минути преместих съдържанието на тигана в тавата, разбърках и след още 10 минути изгасих фурната. И защото съм гладна, си сипах. Еми- много е вкусно.
Опитва се нещо да ме боли глава, ще си направя някакъв билков чай.
Марули, ти оздравя ли?

# 543
  • Пловдив
Аз с контра/бон филе правя скалопини. Начуквам мнооого тънко, овалям в брашно и леко запържвам. После в същата мазнина с вино правя сос и връщам да покъкрят.

Наспорт!

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 21:12 от mystic woman

# 544
По същия начин се прави и наденица със сос. Нарязваш наденицата, овалваш в брашно, пържиш и я изваждаш от тенджерата. В мазнината добавяш съставките за какъвто сос ще правиш и почне ли да къкри връщаш наденицата обратно ( поне тази която е останала).
Като казахте по рано за сухо месо се замислих за винен кебап с месо от свински бут.....

# 545
  • Варна
Белушани! Гуш, а също така да ти е здраво порасалото дете и да се гледате всичките в любов и разбирателство!

Бър, съчувствам, обаче да ти кажа също и една друга гледна точка. Радвай се, че има у тебе бурни емоции. Щото, като хване душата мазоли, вече не е ОК.

По хаштага - леща яхния и спаначена супа, ще имаме за 2-3 дни.

# 546
Медицинско за работа и здравна карта - 35€, ако ти харесва. Тъкмо в събота маникюристката ми се оплака, че нейната ЛЛ, просто е поправила лева с евро на ценоразписа на вратата.
На 25.01. поръчах олекотена завивка. Снощи  поръчах още три. Сутринта ми звънят по телефона за потвърждение и питат остава ли първата поръчка? Сигурно сега са я видели. И както предупреждаваха, че изпращат поръчките с пет дни закъснение, следобяд получих смс да очаквам утре поръчката. Стараех се да не правя поръчки за каквото и да е, но нещо не ми се получава.

# 547
Навън го обърна на сняг и започна да трупа по колите. Вятърът е леден. Брррр.

Даре, да не поръча завивки от Изидрийм Стара Загора? На тях им е номер 5 дни забавяне.

# 548
Кло, оттам са, да. Но от днес предупреждават за 10 дни забавяне. Joy

# 549
Тук преди няколко часа го обърна на сняг.
Следобед буквално за под два часа температурата падна осезаемо. Валеше някакъв много гаден дъждец, а от едната страна на реката духаше, та отварянето на чадър беше сложно начинание.

Много нервни последните 3-4 дни. Цялата седмица се очертава такава.
Събота и неделя се разправях с Раян, много нерви и с тях.
Всички тегави служебни задачи се изсипват на куп, по закона на Мърфи. То не бях таблици, не бях безброй цифри. И още не съм ги оправила. Вчера впрегнах чатджипити да ми преформатира дати от американски в европейски стандарт, голяма работа ми свърши, похвалвам го.

# 550
Възглавниците им са уникални. За първи път от ден 1 да ми хареса възглавница и да не се наложи да я преправям

# 551
  • София
Ох, мрън, макар да е за фук. Чак сега се прибирам, наядена и напита, направо заспиваща. Утре, днес, де, как ще се става?

Навън стана много студено, режещ вятър, без дъжд и сняг. Южна София това.

# 552
  • Пловдив
Добро! Ми зима си е още Frowning1
Сервирам кафе...чакам ви...

Кло, дай линк за възглавниците.

# 553
Добро утро!
   Белушани, да ти е здраво Минути, да расте обичана и щастлива!
   Тилка, още кашлям ,пия хапове.На моменти съм шен, ама сутрин като стана гърлото ме боли леко.Благодаря!
   И при нас сняг и студеншко.Стягам се за работа аз. Искам пролет,птички, тревички, зеленшко.......
    Да се допълня, честит имен ден , ако имаме празнуващи!
   Тъй като Мистева е ненадмината в кафето, ще почерпя с чайче с коняче ,предвид гадното време!

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 07:30 от марулета

# 554
  • Пловдив
Марулко, взимам си само конячето, че чая ич не е моето!
ЧИД! Здраве и пътешествия!

Белушани, ама казвай на време Simple Smile ЧРД! на патерица на твоята принцеса!

Общи условия

Активация на акаунт