Отговори
# 645
Еми, мненията са и в двете крайности,но ако трябва да ги отсея, доста са разочарованите хора.
Позитивните са основно за играта и таланта на Чаатай и Демет, има хвалби за химията помежду им. Доста коментари  има от фен профили и страници.
Забелязах обаче,че от страницата трият коментари, когато хората започнат да спорят за/против и почват да стават вулгарни.Дано само подобни коментари да трият...

Ето, виж сама↘️
Скрит текст:
Няма да коментирам автоматичния преводач в инстаграм, че тази вечер никакъв го няма при мен нещо... 🫣

На Фара детето също беше в такава стая, това са го отбелязали някои хора в инстаграм.

# 646
В Ешрефа има прототипи на Пойраз и идеи също но това е творба на Етем и дори и да има творческо безсилие не  могат да го обвинят в плагиатство. То ако беше толкова лесно да са го осъдили и не само него. Винаги някои с претенции се сеща да предивява такива, когато има успех и отзвук и гледаемост и
да се вдига шум и реклама.  
Никой не открива топлата вода във света. Всичко е заснето и измислено дори и сцени да се повтарят.  Сценаристката Сема Ергенекон, която е доста хвалена и уважавана, но не винаги постига желаният успех и се оправдават очакванията, като в случая с "Измамници" след "Присъдата".  Отказа се от дизи че била намислила идеи, като в Ешрефа и като започнал сериала и разбрала това.

Иначе мернах част от коментари за епизода. На някои им е харесал много , на други не чак толкова. Коментират и отделни моменти и сцени, като тази с Яшар и Ешреф и раздялата също.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 08:14 от femmi2

# 647
Феми,мисля че Еми има предвид,че Етем повтаря сцени дори от свои предишни проекти. В смисъл,че няма нови идеи и въображение да напише нещо различно.
Едно е да си сценарист на драматични сериали, темите за турската публика са ясни, те ги въртят едни и същи.(Чест, предателство, отмъщение, наследство,забранена любов, дълг, защита на семейството, защита на квартала, тайна любов,темата сираци е в доста турски филми и сериали, мафията също и т.н.)
Но съвсем различно е, да въртиш едни и същи сцени във всеки сценарий, който пишеш.Всякаш си се изчерпал, имаш дупка в сценария и решаваш да сложиш нещо от предишен свой проект,ама едно към едно...Да не можеш да намериш различен подход.Да създадеш нов прочит, който да не отблъсква зрителите.
Пак ще дам пример с Гьохкан Хорзум, той не повтаря сцени едно към едно, а развива специфична стилистика и набор от драматични похвати, които прилага в различните си проекти. Няма сцена при него, която можеш да видиш повече от един път, стилът му се познава и е еднакъв, но сцените винаги са били различни.
Иначе срещу Етем и продукцията има активно дело за плагиатство от известен турски писател Мурат Ментеш.
Не съм запозната в дълбочина, но го четох на доста места, както и ми беше попаднало някъде интервю с въпросния Мурат Ментеш.
Тяхна работа е това, да си оправят нещата.За това и не съм ровила по случая, тази част касае продукцията, не зрителите.
Важното е да ни докарат до качествен финал, за да не  чувстват зрителите,че са загубили времето си.
Няма смисъл да разтягат излишно.
Актьорите се справят отлично, особено Чаатай и Демет, там не знам кой би могъл да каже нещо различно...
Ние просто коментираме, знаем че нищо не зависи от нас. Аз въпреки разочарованието ми към развитието на историята, няма да спра да го гледам.
Всички имаме различни възприятия и интерпретираме  всеки епизод по различен начин.
На всеки му въздейства по различен начин, зависи и от това кой какви очаквания има.
Важното е да си подкрепяме любимите актьори, Етем не ми е важен, нито съм му фен, нито ще му стана. Но Чаатай и Демет ще ги следвам докато играят. За мен е много вълнуващо да ги гледам. Във всеки епизод намирам по още нещо, което ме кара да се възхищавам все повече на таланта им.

В Е Л И К А Н Иજ⁀➴

Какви са тези погледи?? Будят такива емоции, че каквото и да напише Етем, не мога да спра да ги гледам.
Ролите им винаги са представени блестящо от тях и са докосвали хората.
Тези двамата просто са уникални актьори.💥❤️‍🔥
Независимо от това, кой колко проекти има зад гърба си, колко и къде е активен - Турция трябва да се гордее с тези си артисти.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 11:34 от bebè ∞

# 648
Здравейте, дами!

Тайно се надявах, че само на мен не ми се е понравил епизодът, но уви. Този път с рейтингите сме на едно мнение, а и коментарите, които е споделила Лори показват отчаянието на зрителите и негодуванието на заклетите фенове на сериала.
За първи път не горя от желание да гледам отново с бг. субтитри епизод 35.
По инерция пействам и статията на  Kanal D. Оставям я без коментар.

Голяма конфронтация в Eşref Rüya!

5 март 2026 г., четвъртък 11:11 ч.
 Kanal D
Хитовият сериал на Kanal D „Ешреф Руя“ излъчи епизод, изпълнен с екшън и емоционална енергия. Ешреф, разтърсена от признанията на Нисан, преживя голямо опустошение.

НИСАН РАЗКРИВА ИСТИНАТА
В един вълнуващ епизод на „Ешреф Руя“, Нисан разказа на Ешреф събитията, започнали заради Афра, как Чийдем я е заплашвала и как тя я е принудила да стане информатор, като е заплашила да изпрати сестра ѝ в затвора. Чувствайки се предаден и обкръжен, Ешреф, обзет от срам, изпразнил патроните от пистолета си и бил прострелян от снайперист.

ЕШРЕФ СТАВА ЧАСТ ОТ ТАЙНА МИСИЯ
Докато Ешреф се смятал за мъртъв, той бил лекуван в отдалечена рибарска колиба. Куршумът, който уцелил гърдите му, не бил фатален; бил пластмасов куршум. Мистериозният мъж с прякор „Рибарят“, макар и да не разкрива самоличността си, ясно заяви, че Ешреф е умишлено поддържан жив. Той каза, че животът на Ешреф ще се промени и че има големи планове за него. Ешреф бил силно изненадан, когато видял досие за себе си, за което не знаел, представено от мистериозния мъж.

КРАЙНАТА ТОЧКА ЗА ВЛЮБЕНИТЕ
Нисан, желаейки да се извини на Ешреф, реши да спре да крие тайни от него и отиде да му признае, че е Руя. Изправена пред грубата реакция на Ешреф обаче, Нисан се скара с него и си тръгна. Нисан се отказа да каже на Ешреф истината за Руя и се сбогува, заклевайки се никога повече да не го вижда.

ЕШРЕФ ПРЕДИЗВИКВА МЪРТВИЯ ЯШАР
Докато Яшар подреждаше нова маса за бизнеса си с Абас, Ешреф подготвяше свой собствен ход на заден план. Когато масата на Яшар беше разчистена, всички бяха шокирани, когато Ешреф влезе в заведението, очаквайки последен изненадващ гост. Ешреф предизвика Яшреф и разкри, че Абас работи с него. Така фитилът на войната между Яшреф и Ешреф беше открито запален.

"Търсим толкова много неща, но всъщност единственото нещо, от което се нуждаем, е да намерим спокойствие..."
Нека днес ни се случват само хубави неща, да срещаме повече усмихнати и позитивни хора и да ни върви във всички начинания!

# 649

Рейтинга е добър. Можеше и по зле да е. Има покачване в категорията при рекламодателите и  това също е добър знак.

Няма да мрънкаме и оплакваме. Нямаше динамика и тръпка в епизода но не бих казала че беше лош. Има много диалози и неща, които след като сме ги пропуснали и не сме разбрали с превод ще се изяснят. Сцената с раздялата на стъпалата в имението е най доброто. Емоции , надежда , болка и напрежение се усещаха във  въздуха. Голям късмет имат от Продукцията и Сценаристите че имат Чаатай и Демет. Ако не бяха те тая история и сериал отдавна да са в архивите на канала. Направили са си сметката, като ги събраха и са доволни от това.  

Продуцентите благодарят за зрителския интерес и продължаваме напред до края и няма опасност да го спрат още повече че има подписани договори до края на този сезон и продажби в чужбина.  Следващия път ще качим цифричките повече. Дали ще си върнем лидерството не знам, но предпочитам да не съм черногледа  и съм Обнадеждена че предстоят силни и вълнуващи епизоди в историята и с екшън и изненади в новите герои ,който вкараха  и с любоооов разбира се. Тази раздяла беше нужна и логична и не е за първи път,  но след това ще избухне Огъня, който бушува в тях. Как ще му докаже за Рюя, като скъса снимката... Изобщо има ли намерение да му разкаже почвам да се питам ?!  Нисан има още такива снимки  и не е единствената предполагаме.
Ще му разкаже и за бенката как я е премахнала по съображения и още неща от фермата, които само тя знае и си спомни чрез терапията.  

При конкуренцията също има спад в категорийте при тая силна заявка с която тръгнаха .
В момента са в Рамадан после ще празнуват и Рамазан Байрам така че е нормално е да има спад при дизитата .  

Последният 51  епизод на "Бездомните" е завършил с този резултат. Така че Стар тв има свободно място в Сряда.  

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 19:36 от femmi2

# 650
Привет, момичета!୧⍤⃝💐

Рейтингът е добър, от гледна точка че няма шанс да занулят сериала.
Но в интерес на истината най-важно е мнението на турските зрители, а то вече не е предишното...Ние тук дори и да хвалихме Етем, нищо не зависи от нашето мнение.Всеки може да се зачете малко повече в коментарите и да разбере мнението и желанието на турската публика, от която зависи рейтинга.
До сега преглеждах и коментари в ютуб.
Скрит текст:
Само това ще споделя, защото има доста подобни коментари.

Момичета, въпреки всичко, добрата новина наистина е,че няма опасност сериала да бъде свален.
Ето Велиахт отива към финал, което много ме напряга.То малко се получи че половината от екипа на Чукур са там, а сценариста на Чукур е в конкуренцията, която отвява Велиахта.
Въпреки страхотната история, темпото, качеството, зверската игра на актьорите и това,че дори Сезен Аксу е казала,че това е любимият й сериал...
И тя е плакала, като всички зрители в последния епизод и чак е написала песен, която я подари на продукцията, моли да няма финал все още.Ами ще има, което много ме натъжава.

А сериала със сценарист Гьохкан Аби, ако няма мачове, върви така,че и по-нагоре.↘️

Не са от един и същи ден рейтингите, просто давам пример.
Така че, поне няма опасност да го свалят нашия сериал, за което се радвам.
Вярвам и,че нещата ще си дойдат на мястото, просто ще протакат малко събитията.

Първите спойлери ↘️

✍︎ Споменахме, че Кадир ще си сътрудничи с Мъртвия Яшар. От друга страна, отношенията между Кенан и Кадир ще се разпаднат напълно. Сбогуването на героя на Кенан е близо.

✍︎Бащата и братът на Ешреф скоро ще се присъединят към сериала.

✍︎Ешреф вече ще работи за държавата.

✍︎Дъщерята на Мъртвия Яшар, ще се окаже фенка на Нисан.

✍︎ Чийдем ще продължи връзката си с Кадир.

✍︎Очаквахме най-накрая да се появи сцената за Руя, но снощи имаше нов обрат. Изглежда, че тази ситуация ще продължи още известно време.

📍Това ще бъде битка между Eşref Tek и Ölü Yaşar.

📍Ешреф и Нисан ще се помирят в новия епизод.

📍Мъртвият Яшар ще атакува Ешреф през Нисан.

📍Мъртвият Яшар ще събере нови мъже и ще нападне сираците.

📍Смъртта на Хъдър е отложена за края на сезона.

Силно се надявам, да не е истина всичко... Но пък виждам,че доста от нещата се случват, от спойлерите.
Изненадващо за мен е,че Ешреф ще работи за държавата.
Което ме води към това,че е много възможно наистина Старецът да има някаква връзка с държавата, но и с Ешреф.
По принцип никоя мафия не може да съществува, без позволението на държавата. Ако задълбаят в тази посока и наистина се окаже, че държавата вербува Ешреф, е тогава наистина ще си променя мнението за Етем.
Някак сега се смениха нещата, Ешреф е на мястото на Нисан и него го изнудват чрез семейството му... Надявам се, сега да има време да помисли над предателства, доверие, близки хора и все неща, през които е минала Нисан.
Довечера, ако успея, ще си пусна епизода.

# 651
Мечтата на Ешреф - Епизод 35 (БГ Субтитри)

https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 5cVDZF0fGbnG.html

Скрит текст:

В следващ пост ще сложа и останалата част от диалога, че много дълго се получи.

# 652
Благодаря за преводите , диалозите и спойлерите в които има логика и смисъл. Много сложно и заплетено и разтегнато се получава всичко. Още повече с евентуалния  нов пореден сезон.
С тези резултати могат да си позволят да има такъв и затова сега всичко е объркано и докато си дойдат и наместят нещата на мястото си ще мине време и разкажат всичко. Развръзката с Нисан - Рюя още се проточва и като нищо ще разбере в Сезон 3. Ох да се смееш ли да плачеш ли. Тук съм съгласна че тъпчат и зрителите са прави да са изнервени и нетърпеливи.

Но снощи не беше правилният момент да му разкрие това , защото щеше да е двоен удар съкрушителен. Нека да я разбере наистина да и прости и да помисли върху нещата.  Двамата са прави за себе си и имат своите мотиви. На Ешреф му е забранена любовта и жертва всичко и се бори със себе си. Нисан направи всичко заради единственият близък човек - Сестра си. Изнудваха я и използваха за лични цели. Ешреф е прав че това признание е закъсняло тук го подкрепям. Ако му се беше доверила и намерила сили да му разкаже..... не казвам че е лесно, като си в мафията още повече че когато се влюбиш неочаквано, но можеше да опита. Опозна Сърцето на Ешреф и че не е толкова зъл и че е справедлив винаги. Затова се страхуваше че не прощава предателство, но никога няма да посегне на жена или дете. Той закриля и помага на нуждаещите се.

Това че ще атакуват Ешреф чрез Нисан не е изненада и е нормално. Тези ситуации се повтарят с всеки новодошъл мафиотски враг. Вербуването му за държавата ето това вече е изненадващ ход в действието в историята и живота на Ешреф Тек. Ако наистина излезе вярно това от спойлерите.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 15:38 от femmi2

# 653
Левент Йоздилек, който в момента играе ролята на Хадър Елверди в хитовия сериал на Kanal D "Ешреф Рюя" (Eşref Rüya), коментира конкуренцията с продукцията "Подземие" (Yeraltı), която заема първото място в рейтингите.

В своето изявление ветеранът актьор сподели, че макар сериалът Yeralti да е лидер в класациите - за него Eşref Rüya е номер едно като качество и въздействие.
Йоздилек подчерта, че Чаатай Улусой и Демет Йоздемир са се превърнали в страхотен екранен тандем, който е оставил следа в телевизионния сезон.
За партньорството на главните герои, той казва:
"Мисля, че се получиха нещата. Станаха страхотна двойка. Демет и Чаатай ,станаха невероятни заедно, оставиха своя отпечатък."

Йоздилек също така изрази голямото си удовлетворение от екипа, заявявайки пред журналисти: "Много сме щастливи. В момента съм изцяло в света на Eşref Rüya"
Ветеранът в актьорската професия, отново похвали колегата си Чаатай Улусой, описвайки го като актьор в "съвсем различна категория", който се е развил изключително много през годините и въпреки успеха си е останал без абсолютно никакво его.
Той казва още, че сигурно се повтаря в мнението си, но разговорите с Чаатай са много смислени, а актьорската му игра е отлична.
Актьорът също така загатна, че в предстоящите епизоди на Eşref Rüya  ще бъдат разкрити големи тайни.
Помолен да бъде по-конкретен, той заяви:
"Ще излязат наяве сериозни тайни".

# 654
Всичките му роли и изиграни герои са станали икони...

Пропуснали ли са някоя? Heart Eyes

# 655
Всичките му роли и изиграни герои са станали икони...

Пропуснали ли са някоя? Heart Eyes
Дени, страхотен колаж си ни донесла и на 100% съм съгласна с теб!
Няма роля, до която се е докоснал Чачо да не се е превърнала в шедьовър.
Уникален актьор!
Ако броим "Пътят на Емир" за продължение на "Огледален свят" - няма пропусната роля според мен.

# 656
Страхотен колаж от феновете сте сте донесли. Аз също го видях в Туитър.  Нищо не са пропуснали .  Ролите му са въздействащи и винаги е различен и не се повтаря. Това е много важно в тази професия и  любовта на публиката и подкрепата.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 17:55 от femmi2

# 657
Лори, благодаря за превода на интервюто с Левент. Приятно ми е да слушам положителни отзиви за Чачо и Демет. Двамата наистина изградиха една запомняща се и харизматична екранна двойка.
Да си довърша сцената с раздялата и после ще коментирам спойлерите.

Скрит текст:

# 658
Ще ви изненадам може би, или пък не си спомняте... Но Чаатай още преди да стане модел, имаше малки роли и изяви.
Да, две от тях са като статист, третата е в късометражен филм от по-малко от три минути.Със сигурност всички са преди да стане известен.
Като статист беше в Опасни улици Arka Sokaklar (любим сериал, в който и Арас участва.)
В една от сцените в ресторант, седящ на заден план.

Пак през 2010 година, Чаатай участва в Реджеп Иведик 3 , той  се появява като танцьор по време на една от сцените, в които Реджеп се опитва да се социализира и посещава различни курсове.

Параноя е кратък черно-бял и ням турски филм от 2010 г., в който участва Чаатай, още преди да стане известен.

Пише, че е 3 минути, но е по-кратък.

Това се счита за едно от първите му участия, малко преди да спечели конкурса и да стане модел.

Йозгюр Йозер е сценариста.
Ролята на  Чаатай е да играе млад мъж, който преживява паник атака, реагирайки на външни стимули.
Ето ви линк към Параноя в ютуб ↘️

Не знам защо е изтрит оригиналния канал, но все пак го намерих. 🙂

Чаатай участва и в клипа на изпълнителя Alkın в песента Oldu mu Yar, пак заснета около 2009-2010 година.

Участва и в песента на гръцка популярна изпълнителка Маро Литра, а кадрите са заснети в Гърция.

Момичета, съжалявам за качеството на видеата, гифчетата и снимките, но просто са отдавна.
Надявам се като инфо да ви е интересно, ако не сте запознати .А ако сте наясно,предполагам ще ви бъде приятно да си припомните как е започнал прекрасния Чаатай.🫶
Винаги е будил възхищение у мен, понеже от статист стана един от най-добрите актьори, може да се конкурира с холивудските, дори е по-добър и талантлив от доста от тях.♥️

# 659
Лори 🫶 Специално моя милост няма как да  изненадаш. 😊 Знам всичко за Чаатай преди да стане известен и спечели Бест моделс. Но тези факти и малки участия, като статист много малко хора знаят и са виждали.  Музикалните клипове също, като модел. "Параноя" защо си мисля, че е заснет, когато е почнал да снима ОС - Фериха не преди това.

Мерси и за интервюто на колегата. Всеки път хвали Чаатай и Демет много му е готино че участва в този проект и се радва и изпитва емоции. Така е въпреки че сега сме на второ място качеството говори много и за всеки фен сериала си е номер едно в неговите очи и възприятия. Факт е че при Чаго няма его и е се работи лесно и много израстна и е висока топка и летва. Двамата с  Демет имат много хубава енергия и химия и хармонично партньорство. Който може си го Може ! Талант и Професионализъм.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 16:16 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт