Генетични и имунологични проблеми - тема 21

• 15 245
  • 588
  •   3
Отговори
# 570
Здравейте. Излязоха ми резултатите при проф. Михайлова. Всичко е наред, освен АНА, 1:640. Нямам си идея какво може да е. По принцип нямам никакви заболявания, поне не знам. Бях на ендокринолог и там всичко е наред, тя ме насочи за ревматолог , те били се занимавали с тези АНА показатели....Часът ми при Михайлова за обсъждане на резултатите е чак август. Някои с подобен резултат и евентуално какво би могло да е?

В абсолютно същата ситуация съм, всичко ми е наред освен,АНА 1:640 . Макар,че ние чакаме още и резултатите на мъжа ми да излязат. След това ще пиша на проф. Михайлова. И понеже сме от Варна се надявам да не се налага пак да бия пътя до София, защото не е отговорила Hands Pray
Но ставаме две в размислите "какво би могло да е?"

П.С Preggo благодаря за споделянето. Ще пусна и аз, за да изпреваря събитията

# 571
Здравейте, налага се да отменя часа си при проф. Михайлова в Александровска - на 11 август в 10ч.

Посъветвайте ме как бих могла да съм най-полезна, моля ви.
Може би бих могла директно да го прехвърля на някоя от вас (ако някоя има нужда) вместо да го освободя и после тя да звъни за запазване.

# 572
Пиша за Роу и всички момичета след бременност при д-р Михайлова. На мен ми каза да отида след прегледа за доказване на пулс ( при мен беше в 6+4) и тогава да пусна изследванията, направих ги на следващия ден, излизат за 2 дни и след това, дори и да няма час, казвате че сте бременна и тя ви е извикала по спешност. Наредих се от първите пред кабинета, взе ме веднага, гледа, писа, назначи отново терапия и после отидох на регистратурата и си платих за консултация. Ако имате редовен час си влизате в часа. Аз съм инвитро и на мен ми беше назначила вливки 3-4 дни преди ЗЕТ, още една при положителен тест и контрола в 6/7 г.с , след чуване на пулс и имаше още една вливка. За момичетата с естествена Б не знам как се процедира. В Малинов ги правя вливките, ако сте за първи път ви искат становището от д-р Михайлова. Обикновено го дава на амбулаторен лист, не е рецепта.
Имунологията е изключително важна, не я подценявайте и не слушайте доктори, дето не я одобряват.

# 573
  • Sofia
Интересното е, че не ман не ми е казала конкретно какво да изследвам. Написала ми е на амбулаторният лист 'Имунологично проследяване в 6 г.с' и до там. Аз в този трансфер влезнах без никаква терапия от нейна страна. Цялата терапия ми остана тази от ревматолога (използваме силна биологична терапия, която е позволена и при бременност в моя случай) и Плакенил още от над година вече става. Обмисляше дали да ми вкарва кортикостероид, но се отказа, понеже често боледувах заради биологията. Тя видимо от последните изследвания беше понижила драстично НК и Б клетките. На мен ми записаха преглед за 5+6 при репродуктивната. Даже ми бяха казали по-рано да запиша час (сиреч аз се обадих на 10ден в манипулационна за да кажа и те ми казаха да запиша за след 10 дена). Аз записах за 12 дена след това. Почвам да се чудя дали да не изместя прегледа с някой и друг ден при репродуктивната.

# 574
Роу, дори и да нямаш високи НК клетки, ако имаш проблем в Th17/Treg, задължително ще  ти трябва терапия, освен ако тези, дето взимаш не са за това. Знам, че дава Програф, на мен ми го спря, защото беше в норма преди ЗЕТ. Аз съм много раздвоена, по принцип винаги си пусках изследванията в Александровска, но последния път ми каза да ги пусна в Надежда, Т/Б/НК. Аз по-смотано изследване не съм виждала, дава ми че имам Отличен имунен баланс, а се оказа, че някои показатели са ми по-високи и от пред ЗЕТ. А проценти никъде не можеш да видиш, само тя ги вижда там вътрешно. Все нещо им е тайна на тия в Надежда. Та, така или иначе тя ми ги написа процентите в/у старото изследване от Александровска и се чудя дали да не си ги пускам отново в Александровска. Хем са по-разбираеми, хем тя ги сравнява по резултати. Освен това няма Treg съотношение в тези от Надежда, иначе 250 евро ти взимат, ама не се знае за какво........

# 575
  • Sofia
Роу, дори и да нямаш високи НК клетки, ако имаш проблем в Th17/Treg, задължително ще  ти трябва терапия, освен ако тези, дето взимаш не са за това. Знам, че дава Програф, на мен ми го спря, защото беше в норма преди ЗЕТ. Аз съм много раздвоена, по принцип винаги си пусках изследванията в Александровска, но последния път ми каза да ги пусна в Надежда, Т/Б/НК. Аз по-смотано изследване не съм виждала, дава ми че имам Отличен имунен баланс, а се оказа, че някои показатели са ми по-високи и от пред ЗЕТ. А проценти никъде не можеш да видиш, само тя ги вижда там вътрешно. Все нещо им е тайна на тия в Надежда. Та, така или иначе тя ми ги написа процентите в/у старото изследване от Александровска и се чудя дали да не си ги пускам отново в Александровска. Хем са по-разбираеми, хем тя ги сравнява по резултати. Освен това няма Treg съотношение в тези от Надежда, иначе 250 евро ти взимат, ама не се знае за какво........

Преди този ЗЕТ и аз пусках същото изследване в Надежда. Каза, че било по-подробно. Имуният баланс за Т клетките беше идеален. Б и НК беше една идея по-зле, но пак много близко до идеалният. Каза, че са ми занижени НК и Б клетките заради Цимзията. Иначе да, тя таргетира основно възпалителните клетки като се фокусира върху Т клетъчният имунитет (Цимзията). Но пак бих искала и аз да проверя какво се случва, че да не стане беля и да се чудя после от къде ми е дошло. Поне да проследим какво се случва. Ако трябва да съм искрена и аз обмислях да ида с изследвания от Александровска при нея, понеже мога да видя за какво става въпрос и аз. Това в Надежда много ме изнервя да не знам за какво плащам...не знам до колко е добра идея, ама мисля, че тези в Надежда не са кой знае колко по-обстойни (няма как да знам разбира се).
Иначе при предходният трансфер ползвахме преднизолон и Такролимус (Програф) и повече трудно бих си го причинила. Доста зле ми ставаше от този програф на мен, ама ако се наложи ще правим каквото трябва.

# 576
А на всички ли ви дава насока за преди трансфер, при положителен тест, за 6-та седмица?
На мен ми е писала само какво да правя 3-4 дни преди трансфер. Но ако е успешен, нямам никакъв план за действие.

# 577
  • Sofia
На мен сякаш ми даде щот си изпросих. Питах я при положителен тест дали да изследвам нещо и дали да я търся и тя чак тогава се сети да ми запише в амбулатрният лист да се видим през 6та г.с. Даже не ми е писала какво да изследвам. Мисля да си пусна в Александровска - флоуцитометрично определяне на левкоцити - стандартен панел, th17, treg. поне това пусках януари и ми хареса какво включва и дава информация.

# 578
На мен преди година ми искаше в 6та г.с. контрола, после пак в 11та май. Стандартния репродуктивен пакет от Александровска правих. Не се наложи следваща вливка, остана само преднизола до към 12г.с.

# 579
Просто е странно, защото някои ги вика при положителен тест, някои в 6г.с.
Аз просто си записвам сега бележка към себе си, при положителен тест да се свържа с нея.

# 580
  • На изток от Ада
При мен за естествени опити при б иска изследвания в 4та

# 581
Аз останах с впечатление, че в 6-7 г.с. задължително иска първо да сте минали преглед за пулс и после да се ходи с изследванията и да ги разгледа и прецени терапията. Аз даже бях на косъм да изпусна срока, но просто реших че в 6+4 е достатъчно навреме да отида на преглед и докато се помотая стана 7 г.с, но при мен вливката при + тест я направихме рано и просто им изтичаше действието. Повечето сигурно ги правят при + тест около деня, който е казал АГ. Действието на една вливка е около 25-30 дни. Ако нещо не ви е ясно, особено ако имате + тест, пишете й емайл СПЕШНО, бременност и тя ще отговори. Винаги с приоритет са й бременните.

# 582
  • На изток от Ада
При мен за естествени опити при б иска изследвания в 4та
всъщност и при мен е,в 6та.  Но имам вливки в 4та

# 583
  • Be realistic - plan for a miracle.
При мен е повторно изследване на 2-3 неща в 6-7 г.с. при бременност, в Александровска ги иска (уточнено е). Дотогава си продължавам терапиите и след положителен тест, реално ще е Преднизолон, Моривид. Вливката ми е еднократна преди ЗЕТ.

# 584
  • На изток от Ада
Аз поисках рецепта от Михайлова днес ! Пусна ми ! За преднизолтон и флебогамма.

Общи условия

Активация на акаунт