Генетични и имунологични проблеми - тема 21

• 22 194
  • 808
  •   1
Отговори
# 795
  • На изток от Ада
Вероятно Прего го е освободила и е взет.

# 796
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, в онлайн системата на Надежда запазвам аз - с дебнене. Като го отменя, излиза като свободен в календара. Но за съжаление отдавна е взет - има много дебнещи Sad

# 797
Ние така се уговорихме с Rouina91 и в момента, в който тя освободи часа си, той се появи е приложението на Надежда и аз го заех.
Благодаря ѝ за което, тъкмо се бях разубедила да ходя при докторката, но не съжалявам.
Как мина прегледа - с две думи, занесох си цялата предишна документация, която не бе много - един АНА профил, едни НК клетки, два фертилити теста, тромбофилия.
След обстоен разговор, доктора прецени, че проблема при мен категорично не е имунологичен и не ми назначи никакви допълнителни изследвания.

Назначи ми терапия, която да укрепи имунната система, а не да я бута, както ние правим след повечето трансфери с Интралипид, Програф и т.н.

# 798
  • София
Да, прекалено смъкната имунна система също не е добър вариант. Хубаво е, че сте изключили имунологията като проблем. Дано скоро откриете причината и да стигнете до успешеен финал. Simple Smile

# 799
NaniG, не знам какво ще открием, аз направих хистероскопия, всичко е наред и с биопсиите и с изследванията, които пускахме ( вагинален микробиом в Синево големия пакет) и с имунологичните.
Не знам защо не се получава. Имам вече 6 неуспешни трансфера, предстои ми седми скоро и само една биохимична бременност.
Вероятно ще се наложи нова стимулация или събиране на яйцеклетки и тогава вече задължително ще искам ПИД, защото всичко друго, което и аз и доктора и тук сте ми подхвърлили като идея за изследване съм го направила. 😞🤷

# 800
  • На изток от Ада
Вижте Пид. Вие май бяхте при Станулов?

# 801
Вижте Пид. Вие май бяхте при Станулов?
Да, със сигурност ще го направя при следваща стимулация.

# 802
Момичета, има вече часове за Михайлова за Октомври и в Александровска. Успях да запиша за деня, който исках.

Имам обаче нужда от съвет. Понеже ми се иска да пусна Ана, а виждам на сайта, че присъства в няколко пакета, можете ли да ме посъветвате кой пакет ми трябва? Не искам някакво разширено изследване за начало, даже не съм сигурна, че пакет ми трябва, но не знам може ли просто Ана.
Иначе ще направя контрола на стандартните нк, нкт, трег, тх17/трег и т.н.

Но понеже при миналия преглед Михайлова се чудеше да ми назначи ли Ана и се отплеснахме в друга посока, ми се иска този път да проверя и това.

# 803
  • На изток от Ада
това ми поиска тя . 23 антитела май са или 16.

# 804
vanesa_georg, има само ANA, което са антинуклеарни антитела и резултатът е едно съотношение от типа 1:80, 1:160, 1:320 и т.н. Другото е ANA профил, което май се изследва, ако съотношението е високо.
Според мен в лабораторията, ако кажеш, че си при проф. Михайлова, ще знаят най-добре кое да ти пуснат.

# 805
  • Sofia
На мен януари като ми поиска ANA пуснахме blot и най-малкия профил с най-малко антитела. Тогава тя ми го назначи. Правени са в Александровска.

# 806
  • На изток от Ада
Аз имам само Ана профил от Михайлова.
Ажит имунолог тук имам ана профил 23 и другото .

# 807
Благодаря много, момичета 🩷
Сякаш за начало ми трябва това в такъв случай:
"437   Определяне на антинуклеарни антитела в серум (АНА)"
И ако излезе високо съотношение, да пусна подробен пакет.

# 808
Днес ще освободя един час за Михайлова за 29.09  в Надежда. Ако някой го иска, да ми пише на лично

Общи условия

Активация на акаунт